Τα smartphones οδηγουν σε κερδη την LG

Με διπλάσια λειτουργικά κέρδη σε ενοποιημένη βάση, με τον κύκλο εργασιών του mobile business να αυξάνεται κατά 39% και τις πωλήσεις smartphones να πλησιάζουν τις 17 εκατομμύρια μονάδες, το γ’ τρίμηνο του έτους ήταν ασφαλώς επιτυχημένο για την LG.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της κορεατικής εταιρείας ανήλθε στα $14,54 δις, ενισχυμένος κατά 7,4% σε ετήσια βάση, και τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα $449,61 εκατ., υπερδιπλάσια από τα κέρδη της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Η ενίσχυση της κερδοφορίας της LG προήλθε σε σημαντικό βαθμό από τις ισχυρές επιδόσεις του κλάδου Κινητής Τηλεφωνίας, όπου οι πωλήσεις smartphones έφτασαν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου στο επίπεδο-ρεκόρ των 16,8 εκατομμυρίων μονάδων, σύμφωνα με την LG.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις της LG Mobile Communications Company σημείωσαν αύξηση 39% σε ετήσια βάση και 16% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη περίοδο. Έτσι, έφτασαν τα $4,14 δις ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα $163,16 εκατ. και αποτελούν ιστορικό υψηλό για την εταιρεία, το υψηλότερο από το γ’ τρίμηνο του 2009.

To business του Home Entertainment Company κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους $4,59 δις, καταγράφοντας κάμψη 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα λειτουργικά κέρδη της περιόδου ανέρχονται σε $127,19 εκατ., αυξημένα κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, λόγω καλύτερου συνδυασμού προϊόντων, όπως υποστηρίζει η LG. Οι πωλήσεις τηλεοράσεων LCD εμφανίζονται ενισχυμένες σε ετήσια βάση, σε αγορές περιοχών όπως η Β. Αμερική, η Ευρώπη, η Ασία και η Μ. Ανατολή, ενώ η εταιρεία αναμένει ότι οι πωλήσεις τηλεοράσεων 4K Ultra HD και προϊόντων digital signage θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Αντίθετα, η ζήτηση για προϊόντα AV και οθόνες θα σημειώσει μικρή κάμψη.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.