Τα πλανα της OnLine Data και το cloud

Στο χώρο των εφαρμογών και των πλατφορμών που αξιοποιούν τις δυνατότητες του cloud computing επενδύει τα τελευταία χρόνια η OnLine Data, μία από τις ελληνικές εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού. “Θέλουμε να προσφέρουμε όλες τις επιλογές στους πελάτες μας” σημειώνει στο biztech.gr ο Νίκος Ροδόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, σπεύδοντας να προσθέσει ότι η πλατφόρμα WeLogic, όπως ονομάζεται η cloud πρόταση της OnLine Data, έχει γίνει δεκτή με ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους συνεργάτες της εταιρείας.

Η OnLine Data ιδρύθηκε το 1989 και πρακτικά είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού που δημιουργήθηκαν στο τέλος της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 που έχει καταφέρει να επιβιώσει μέχρι σήμερα. Από την αρχή της λειτουργίας, η OnLine Data επικεντρώθηκε στη δημιουργία πληροφοριακών συστημάτων με κατεύθυνση την ευρύτερη αγορά των logistics. Όπως επισημαίνει ο κ. Ροδόπουλος, η OnLine Data έχει πετύχει να κατέχει μερίδιο μεγαλύτερο του 95% στις αγορές των διεθνών μεταφορών, αποθηκεύσεων και διανομών, με διακεκριμένο πελατολόγιο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η πλατφόρμα WeLogic, η οποία βασίζεται σε τεχνολογίες της Microsoft, έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από τους ανθρώπους της OnLine Data. “Γενικότερα, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό” σημειώνει ο κ. Ροδόπουλος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει αυξήσει τους εργαζόμενους της τα τελευταία χρόνια. Οι λύσεις της OnLine Data καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες μίας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο χώρο των logistics, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία προωθεί ήδη τις mobile λύσεις της ώστε οι πελάτες της να έχουν άμεση πρόσβαση στα δεδομένα τους και μέσω φορητών συσκευών.

Η οικονομική κρίση επηρέασε μεν τα οικονομικά αποτελέσματα της OnLine Data, όμως, το 2014 κινήθηκε ανοδικά και το 2015 αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερο. “Το πλεονέκτημα μας ήταν ότι υπήρξαμε πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις μας και ο δανεισμός μας είναι μηδενικός” τονίζει ο κ. Ροδόπουλος, σπεύδοντας να προσθέσει ότι το ίδιο προσεκτική είναι η εταιρεία και όσον αφορά την υλοποίηση των πλάνων της και ιδίως εκείνων που αφορούν τη διεθνή επέκταση.

Σημειώνεται ότι από το 2008 η OnLine Data είχε επεκταθεί στα Βαλκάνια, εξυπηρετώντας υφιστάμενους πελάτες με πιο διεθνή παρουσία, ενώ από το 2012 δηλώνει παρών στην Κύπρο. “Ξεκινάμε μεν από τις γειτονικές χώρες όπου είναι πιο εύκολο για εμάς να δραστηριοποιηθούμε, αλλά πιστεύουμε ότι οι λύσεις μας έχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που θα μας επιτρέψουν να επεκταθούμε και σε μεγαλύτερες αγορές” τονίζει ο κ. Ροδόπουλος.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.