Τα MFPs σερνουν τον χορο των πωλησεων στο imaging

Κατά 1% αυξήθηκαν το 2014 οι πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά imaging, σε σύγκριση με το 2013, ωθούμενες από τα MFPs, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Context, ευρωπαϊκή εταιρεία ερευνών της αγοράς πληροφορικής.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις Inkjet MFps ήταν αυξημένες κατά + 7% από έτος σε έτος, ενώ στον τομέα των Business Inkjets η αύξηση αυτή ήταν σε διψήφιο νούμερο. Σύμφωνα με την Context οι παραπάνω αυξήσεις οφείλονται τόσο στη διεύρυνση των πωλήσεων σε απόλυτο αριθμό τεμαχίων όσο και στη μέση τιμή πώλησης. Οι διάφοροι vendors που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του Business Inkjet, δραστηριοποιήθηκαν εντονότερα μέσα στο 2014, προσφέροντας στις επιχειρήσεις εκτυπωτές με περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας και υψηλότερες αποδόσεις σελίδα, μια ελκυστική εναλλακτική λύση απέναντι στις καθιερωμένες λύσεις laser, τονίζει η Context. Η HP σημείωσε τη μεγαλύτερη από έτος σε έτος αύξηση εσόδων (+16%) στον συγκεκριμένο τομέα, κατέχοντας πάνω από το 60% των πωλήσεων. Στη δεύτερη θέση συναντάμε την Epson, η οποία είδε αύξηση πωλήσεων κατά + 4% από έτος σε έτος, και μερίδιο αγοράς 16% για την ίδια περίοδο.

Αντίστοιχα, οι πωλήσεις Laser MFPs, αυξήθηκαν κατά + 1% από έτος σε έτος, ωθούμενες με τη σειρά τους από την υποκατηγορία Colour Laser MFP, η οποία κατέγραψε θετικές επιδόσεις του + 7%. Εν τω μεταξύ, η μέση τιμή πώλησης συνέχισε να μειώνεται για την περίοδο αυτή. HP, Samsung και Xerox συνεχίζουν να οδηγούν τις πωλήσεις Colour Laser MFPs, με μερίδιο αγοράς 36%, 21% και 10% αντίστοιχα.