10.7 C
Athens
03/03/2021
Biztech

Τα καλύτερα Windows όλων των εποχών για τα καλύτερα PCs όλων των εποχών

Μέσα σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα και λίγες ώρες πριν ξεκινήσει και η επίσημη διάθεσή τους, η Microsoft παρουσίασε τα Windows 8 στην Νέα Υόρκη. Φυσικά, ήμασταν εκεί, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις και σας τις μεταφέρουμε. Παρά το γεγονός ότι λίγα είναι πλέον άγνωστα για τα Windows 8 (άλλωστε έχουν μεσολαβήσει 1,24 δις ώρες testing από το ευρύ κοινό!), η παρουσίαση είχε μεγάλο ενδιαφέρον ως προς τον τρόπο με τον οποίο η Microsoft λανσάρισε -και τοποθέτησε- το νέο προϊόν.

Πρόκειται για τα καλύτερα Windows όλων των εποχών, και όπως δήλωσαν τα στελέχη της εταιρείας, έχουν ήδη οδηγήσει στη δημιουργία των καλύτερων PCs όλων των εποχών. Ίσως ο όρος “PC” να μην είναι πλέον δόκιμος, αφού μιλάμε για κάθε είδους συσκευή (desktop, laptop, tablet, υβριδικά κ.λπ.), και όπως δήλωσε ο Steve Ballmer, επικεφαλής της Microsoft, έχουμε πλέον να κάνουμε με την ενοποίηση δύο κόσμων. Την ενοποίηση της εργασίας με τη διασκέδαση, την ενοποίηση των υπολογιστών με τα tablets.
Η Microsoft πρόσεξε πολύ ώστε να μην χαλάσει την εικόνα των Windows 7, τονίζοντας ξανά και ξανά ότι πρόκειται για το πιο πετυχημένο της προϊόν με περίπου 670 εκατ. εγκαταστάσεις σε υπολογιστές σε ολόκληρον τον κόσμο, εγκαταστάσεις βέβαια που περιμένουν, τι άλλο, να… αναβαθμιστούν!
Πέρα όμως από το λειτουργικό αυτό κάθ’ εαυτώ, η Microsoft έδωσε έμφαση στο Windows Store και φυσικά στην έκδοση Windows RT για συσκευές με επεξεργαστές ARM, φροντίζοντας να παρουσιάσει αρκετές υλοποιήσεις από τους συνεργάτες της (Acer, Lenovo, Dell, Samsung). Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν αναφέρθηκε τίποτα για τις τιμές διάθεσης των Windows 8, ούτε λεπτομέρειες για τις προσφορές κατά το launch, ενώ δεν επεδείχθη ούτε καν μία φωτογραφία του ίδιου του προϊόντος (το κουτί που θα βρίσκεται στα ράφια του retail). Αντίθετα, όλη η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την εμπειρία που προσφέρουν τα Windows 8, και για τον τρόπο με τον οποίο “διαλύουν πεποιθήσεις” ως προς το πώς θα πρέπει να είναι ένας υπολογιστής (κατά δήλωση του ίδιου του Steve Ballmer).
Το Windows Store παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, και με την πίεση της Microsoft προς τους απανταχού developers κατάφερε να διπλασιάσει τις διαθέσιμες εφαρμογές μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, ώστε να αναδειχθεί ως το app store με τις περισσότερες εφαρμογές κατά το launch, όλων των εποχών.Ειδικά στην περίπτωση των Windows RT, οι εφαρμογές θα πρέπει φυσικά να είναι σχεδιασμένες για ARM, και σύμφωνα με τη Microsoft, η προσέγγιση του Windows Store επιτρέπει τη διατήρηση της συσκευής στην ίδια καλή κατάσταση με αυτήν της αρχικής αγοράς (δεν δημιουργούνται “σκουπίδια” ή άλλες καταστάσεις όπως οι εγγραφές στη registry που υποβαθμίζουν την εγκατάσταση). Για την ακρίβεια, μέσω των updates από το Windows Store, η συσκευή θα είναι μάλλον καλύτερη με την πάροδο του χρόνου παρά το αντίθετο (Τέλος στα format λοιπόν; Θα δείξει…).
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε διάφορα εντυπωσιακά στατιστικά όπως οι 16 εκατ. εγκαταστάσεις της preview έκδοσης των Windows 8, οι 1,24 δις ώρες testing, τα 1.000 και πλέον PCs που είναι πιστοποιημένα για Windows 8, η εκτίμηση ότι θα δούμε Windows 8 PC με κόστος 300 δολάρια (πολύ χαμηλότερα από οποιοδήποτε tablet 10 ιντσών), το γεγονός ότι το Windows Store ξεκινά τη λειτουργία του σε 231 χώρες και 109 γλώσσες, αλλά και το γεγονός ότι τα Windows RT είναι ήδη συμβατά (ας είναι καλά η θύρα USB) με περισσότερες από 420 εκατ. συσκευές!
Θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες ως προς τις εκδόσεις και τις προσφορές γνωριμίας των Windows 8, καθώς επίσης και λεπτομέρειες για πρωτοποριακές υπηρεσίες όπως η μουσική μέσω του Xbox Live, η ενοικίαση ταινιών κ.α., ενώ φυσικά θα έχουμε και ανταπόκριση από την Times Square της Νέας Υόρκης όπου στις 12 τα μεσάνυχτα (7 το πρωί ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και η έναρξη διάθεσης των Windows 8 και των πρώτων Surface Tablets με Windows RT.

Σχετικά άρθρα

Η Oracle χορηγός στο πέμπτο Delphi Economic Forum

«CES 2021 Innovation Awards Honoree» η on-the-go οθόνη TD1655 της ViewSonic

Giorgos Athanassiadis

Νέος εκτυπωτής παραγωγής από την Xerox

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα