Τα εσοδα της Google ξεπερνουν τις προβλεψεις και η μετοχη της τα $1000

Μέχρι τα $1007 έφτασε η μετοχή της Google, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ψυχολογικό φράγμα των $1000, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για τα οικονομικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου.

Ειδικότερα, η Google ανακοίνωσε έσοδα $14,9 δις, κέρδη $2,97 δις και non-GAAP κέρδη ανά μετοχή $10,74. Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 τα έσοδα της εταιρείας ήταν $13,3 δις και τα κέρδη της  $2,18 δις. Αποτέλεσμα; Η μετοχή της εταιρείας ξεπέρασε για πρώτη φορά το φράγμα των $1000.

Το νέο ρεκόρ οφείλεται στην αύξηση των εσόδων της Google από διαφημίσεις σε κινητά και βίντεο, καθώς απογειώθηκαν τα clicks στις πληρωμένες καταχωρήσεις. To μόνο μελανό σημείο για την Google παραμένει η Motorola mobility. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η Motorola mobility είχε έσοδα $1,18 δις και κατέγραψε για ένα ακόμα τρίμηνο ζημίες ύψους $248 εκατομμυρίων. Το ανησυχητικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι τα αποτελέσματα αυτά ήρθαν σε ένα τρίμηνο όπου η εταιρεία λάνσαρε στην αγορά το Moto X, το smartphone το οποίο υποτίθεται θα της έδινε νέα δυναμική, προσδοκία που ως τώρα δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.