13.8 C
Athens
24/01/2021
Biztech

Symantec vs Google μέρος δεύτερο

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύσαμε την είδηση που αφορούσε τις πολύ σοβαρές κατηγορίες της Google προς τη Symantec για πλημμελή χορήγηση πιστοποιητικών ασφαλείας σε websites. Είχαμε αναφέρει και τότε ότι η Symantec αντικρούει τις κατηγορίες. Τη θέση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει η απάντηση που λάβαμε από τη Symantec μέσω της επίσημης αντιπροσωπίας της στην Ελλάδα, MiTech ITC, την οποία και δημοσιεύουμε παρακάτω. Εννοείται ότι η υπόθεση δεν θα τελειώσει εδώ (στην πραγματικότητα τώρα ξεκινά), καθώς η Google έχει ήδη αποφασίσει στις επόμενες αναβαθμίσεις του Chrome να μην δέχεται τα πιστοποιητικά που έχει εκδώσει η Symantec και οι συνεργάτες της και προτείνει την ανανέωσή τους.

 

Τι απαντάει η Symantec…

 

«Στη Symantec, είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς παροχής ψηφιακών πιστοποιητικών στον κόσμο και είμαστε ακράδαντα αντίθετοι στην ενέργεια αυτή της Google, να στοχεύσει στη δυσφήμηση των ψηφιακών πιστοποιητικών SSL/TLS του Chrome. Η ενέργεια αυτή ήταν απρόσμενη και πιστεύουμε ότι η αντίστοιχη δημοσίευση στο blog (σ.σ. δείτε εδώ τη δημοσίευση στο σχετικό group της Google) ήταν ανεύθυνη. Ελπίζουμε δε ότι δεν έγινε σκόπιμα για τη δημιουργία αβεβαιότητας και αμφισβήτησης των πιστοποιητικών SSL/TLS της εταιρίας μας, στους κόλπους της κοινότητας του Διαδικτύου.

 

Δηλώσεις της Google σχετικά με τις πρακτικές έκδοσης πιστοποιητικών και της παρελθούσης στόχευσης είναι υπερβολικές και παραπλανητικές. Για παράδειγμα, ο ισχυρισμός της Google πως έχουμε εκδώσει 30.000 SSL/TLS λανθασμένα πιστοποιητικά δεν είναι αληθής. Στην περίπτωση που αναφέρεται η Google, τα πιστοποιητικά ήταν 127 – και όχι 30.000 – και επιπρόσθετα κανένα απ’ αυτά δεν έβλαψαν τους καταναλωτές. Λάβαμε δε εκτεταμένα διορθωτικά μέτρα, τερματίζοντας άμεσα τη συνεργασία με τον προβληματικό πάροχο ψηφιακών πιστοποιητικών και σε μια κίνηση ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των πιστοποιητικών SSL/TLS, η εταιρία μας ανακοίνωσε τη διακοπή του προγράμματος Αρχών Πιστοποίησης (RegistrationAuthorities). Η ενίσχυση αυτή του ελέγχου, είναι μια σημαντική κίνηση που άλλες δημόσιες αρχές έκδοσης πιστοποιητικών (CA) δεν έχουν ακολουθήσει ακόμη.

 

Ενώ όλες οι μεγάλες αρχές πιστοποίησης έχουν βιώσει συμβάντα λανθασμένης έκδοσης πιστοποιητικών SSL/TLS, η Google ξεχώρισε την Αρχή Πιστοποιητικών της Symantec στην πρόταση της, παρά το γεγονός πως η λανθασμένη έκδοση πιστοποιητικών που προσδιορίζονται στο post του blog της Google, αφορούσε αρκετές Αρχές Πιστοποιητικών.

 

Η Αρχή Πιστοποίησης (CA) που λειτουργούμε, είναι σύμφωνη με τα πρότυπα της βιομηχανίας. Διατηρούμε εκτεταμένους ελέγχους και αυστηρές διαδικασίες έκδοσης πιστοποιητικών SSL/TLS και εργαζόμαστε απρόσκοπτα για την ενίσχυση των πρακτικών μας ως Αρχή Πιστοποίησης. Έχουμε κάνει σημαντικότατες επενδύσεις, και παραμένουμε προσηλωμένοι στην ασφάλεια του Διαδικτύου. Η Symantec έχει δημοσίως και αποφασιστικά δεσμευθεί στη διαφάνεια έκδοσης των πιστοποιητικών και είναι από τις λίγες Αρχές Πιστοποίησης που φιλοξενεί και αξιοποιεί τη δική της υποδομή διακομιστών για τον αποκλειστικό αυτό σκοπό. Η Symantecείναι επίσης υπέρμαχος της ύπαρξης Αρχών Πιστοποίησης Πιστοποιητικών (CAA) και ζήτησε από το CA/Browser Φόρουμ αλλαγή του κανόνα λειτουργίας, προκειμένου να απαιτείται απ’ όλες τις αρχές να υποστηρίξουν  ρητά τις ΑΠΠ (CAA). Η πιο πρόσφατη συμβολή μας στο οικοσύστημα CA περιλαμβάνει τη δημιουργία «Κρυπτογράφησης Παντού», προκειμένου να γίνει ευρεία υιοθέτηση των κρυπτογραφημένων δικτυακών τόπων (web sites).

Διαβεβαιώνουμε τους πελάτες μας και όλους τους καταναλωτές πως μπορούν να συνεχίσουν να εμπιστεύονται τα πιστοποιητικά SSL/TLS της Symantec. Η Symantec υπερασπίζεται σθεναρά την ασφαλή και παραγωγική χρήση του Διαδικτύου, συμπεριλαμβάνοντας την ελαχιστοποίηση της τυχόν αναστάτωσης που προκλήθηκε από την πρόταση της ανάρτησης στο blog της Google.

 

Είμαστε πάντα ανοιχτοί να συζητήσουμε το θέμα με την Google, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε, στη βάση του κοινού συμφέροντος των εταιριών μας, για τους κοινούς μας πελάτες και συνεργάτες».

Σχετικά άρθρα

Προχωρά η ενοποίηση των δικτύων Vodafone-Wind

Kitriniaris

Ψηφιακή χρυσοτυπία και UV από Konica Minolta & Graphcom

Giorgos Athanassiadis

Start ups και επενδυτές συναντώνται στο IQbility Μeetup

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα