Συνεχιζονται οι τηλεπικοινωνιακες ανακαταταξεις σε ευρωπαϊκο επιπεδο

Τη βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Ο2, η οποία ελέγχεται από την ισπανική Telefonica, συμφώνησε να εξαγοράσει έναντι του ποσού των 10,25 δισ. στερλινών η Hutchison Whampoa, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Ασίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην βρετανική αγορά κινητής τηλεφωνίας μέσω της Three.

Η Ο2 είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας με 22 εκατ. συνδρομητές και η πιθανή –εφόσον δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις- συγχώνευση της με τη Three θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία της βρετανικής αγοράς.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι η ΒΤ βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη Deutsche Telekom και τη γαλλική Orange προκειμένου να εξαγοράσει την Everything Everywhere (EE), τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας που ανήκει στις δύο τελευταίες. Η ΒΤ βρισκόταν και σε συζητήσεις για την εξαγορά της Ο2 που ανήκει στην ισπανική Telefonica, αλλά τελικώς προτίμησε την ΕΕ, η αξία της οποίας, βάσει της κατ’ αρχήν συμφωνίας που υπάρχει, εκτιμάται στα 12,5 δισ. στερλίνες