Συνεργασια Kaspersky-Qualcomm με φοντο το Android

Η Kaspersky Lab υπέγραψε συμφωνία με την Qualcomm, με στόχο όπως ανακοίνωσαν τη βελτίωση της ασφάλειας στα λειτουργικά συστήματα των smartphones. Και για να είμαστε πιο ακριβείς η συμφωνία αφορά το εξής ένα λειτουργικό σύστημα, το Android.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Kaspersky η συμφωνία προβλέπει “ειδικούς όρους” για την προεγκατάσταση των λύσεων  Kaspersky Mobile Security και Kaspersky Tablet Security σε Android συσκευές που είναι εξοπλισμένες με τους επεξεργαστές Snapdragon της Qualcomm.

Σύμφωνα με την Kasperksy και πάλι, πολλοί κατασκευαστές ψάχνουν να βρουν λύση στα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν πλέον οι mobile συσκευές, καθώς στην πραγματικότητα πρόκειται για φορητούς υπολογιστές που είναι εκτεθειμένοι στους ίδιους, αν όχι περισσότερους, κινδύνους με τα παραδοσιακά PC. Και επειδή όλοι αντιλαμβάνονται ότι η mobile αγορά είναι η κότα που κάνει το χρυσό αυγό, κανείς δεν θέλει να διακινδυνεύσει ένα ενδεχόμενο πάγωμα της συγκεκριμένης αγοράς, υπό τον φόβο της ασφάλειας των δεδομένων. Έτσι, πολλοί κατασκευαστές mobile συσκευών-οι οποίοι δεν κατονομάζονται- ήδη ενδιαφέρθηκαν για την σύμπραξη Kaspersky-Qualcomm και υπάρχουν συζητήσεις ώστε να καθοριστεί σε ποιους από αυτούς θα προσφερθούν οι “ειδικοί όροι”  για προεγκατάσταση των λύσεων ασφαλείας της Kaspersky.