Συνεργασια Intertech – Ricoh με στοχο την κορυφη

Με στόχο την πρωτιά στην κατηγορία των Α3 MFPs στην ελληνική αγορά, Intertech και Ricoh ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στον τομέα των λύσεων και υπηρεσιών εκτύπωσης που προσφέρει η ιαπωνική εταιρεία. Όπως τόνισε ο  Δημήτρης Πολιτόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intertech, οι δύο πλευρές έχουν ως στόχο να κατακτήσουν το 20% της ελληνικής αγοράς στα Α3 MFPs, ποσοστό που είναι άλλωστε και το μέσο μερίδιο αγοράς της Ricoh στην Ευρώπη. 

Μέχρι πρόσφατα η Ricoh διατηρούσε εννέα partners στην Ελλάδα, κάτι που ωστόσο δεν μεταφραζόταν και σε εμπορική επιτυχία αφού τα μερίδιά της στη χώρα μας βρίσκονται κάτω από το 10% και η εταιρεία  είναι στην 8η θέση των κατασκευαστών που δραστηριοποιούνται στις εκτυπωτικές λύσεις. Πλέον η Ricoh διατηρεί τρεις partners στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Intertech.  Έτσι, ο κ. Πολιτόπουλος υποστήριξε οι πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών της Ricoh μέσω της Intertech θα φτάσουν τα €2,5 – €3 εκατ. το 2015, ενώ σε βάθος τριετίας το αντίστοιχο ποσό θα ανέλθει από €7 εκατ. έως  €10 εκατομμύρια.

Όσον αφορά τις λύσεις που θα διατεθούν στην ελληνική αγορά, τα δύο μέρη δήλωσαν πως θα διατίθεται ολόκληρο το portfolio της Ricoh, από προσιτούς εκτυπωτές των €50 μέχρι λύσεις αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που απευθύνονται σε μεγάλες επιχειρήσεις. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες θα επικεντρωθούν και στις managed print services, για τις οποίες βλέπουν σημαντικά περιθώρια εξέλιξης στην ελληνική αγορά. 

Δύο ακόμη σημεία που τονίστηκαν στην παρουσίαση είναι το ότι θα υπάρξει διαφημιστική καμπάνια για τα προϊόντα της Ricoh, η οποία θα ξεκινήσει τέλη Μαρτίου, καθώς και ότι έως το καλοκαίρι η Intertech θα ανακοινώσει και άλλες σημαντικές συνεργασίες στον χώρο της τεχνολογίας.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.