Συνεργασια Cisco, HOL και Setel Hellas στο χωρο της ναυτιλιας

Στην παρουσίαση επιχειρηματικών λύσεων που έχουν αναπτυχθεί με βάση προϊόντα της, θα προχωρήσει η Cisco με τους συνεργάτες της HOL και Setel Hellas, στο πλαίσιο της έκθεσης Ποσειδώνια 2014, μίας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά, η οποία πραγματοποιείται από 2-6 Ιουνίου στη χώρα μας.

Ειδικότερα, η HOL θα παρουσιάσει το  hol cloud, μία ομπρέλα υπηρεσιών που συνδυάζει πόρους ΙΤ υποδομής (IaaS) και διαδικτυακής πρόσβασης. Οι υπηρεσίες του  hol cloud, όπως το Virtual Cloud Server, το Cloud Storage (υπηρεσία collaboration), το Cloud Desktop as a Service κ.ά., ενδείκνυνται για  οικονομίες κλίμακας και μείωση του total cost of ownership των ΙΤ υποδομών των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα, διασφαλίζουν με ασφάλεια τη συνολική τους κάλυψη παγκοσμίως, τόσο για τις  υπηρεσίες πληροφορικής όσο και για τα τηλεπικοινωνιακά τους κυκλώματα πρόσβασης, από έναν και μόνον πάροχο με μία ενιαία σύμβαση υποστήριξης (end-to-end SLΑ). Η αρχιτεκτονική των υπηρεσιών αυτών βασίζεται σε υποδομές συνεργατών όπως η Cisco.

Από τη μεριά της η Setel Hellas, διεθνής πάροχος υπηρεσιών Maritime ICT (Information and Communication Technology) σχεδιασμένων ειδικά για τις ανάγκες των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, θα παρουσιάσει το SmartBox-V. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού, λογισμικού και υπηρεσιών, το οποίο βασίζεται σε blade server της Cisco και απευθύνεται σε κάθε ανάγκη μιας ναυτιλιακής εταιρείας, δίνοντας έμφαση στη μείωση του κόστους, την υψηλή αξία των λύσεων και την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα.