Συμμαχια HP και Nokia για τη δημιουργια cloud-based δικτυων

Την πρόθεσή τους να προσφέρουν στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους μια NFV (network functions virtualization) πλατφόρμα έως τα μέσα του 2015, ανακοίνωσαν η Nokia Networks και η HP. Με το virtualization και τις cloud-based υπηρεσίες να έχουν ήδη αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις χτίζουν και διαχειρίζονται τις ΙΤ υποδομές τους, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι αναζητούν αντίστοιχες λύσεις και η συνεργασία Nokia και HP θα επικεντρωθεί σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, όπως τόνισαν οι δύο εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα, η ολοκληρωμένη πλατφόρμα NFV από την HP και η Nokia θα βασίζεται στο λογισμικό Helion OpenStack, το οποίο η HP ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο των σχεδίων της για επενδύσεις $1 δις σε ανοιχτά προϊόντα και υπηρεσίες cloud. Από την μεριά της η Nokia θα συμβάλει στην κοινή προσπάθεια με εργαλεία διαχείρισης και τις λειτουργίες δικτύου που απαιτούνται, ώστε οι χρήστες της πλατφόρμας να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και να πραγματοποιούν κλήσεις on top από το λογισμικό και το hardware της HP.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα του επόμενου έτους και θα δίνει στους operators τη δυνατότητα να απαλλαγούν από τον ιδιόκτητο και πανάκριβο εξοπλισμό μέσω του οποίου “τρέχουν” τα δίκτυά τους σήμερα. Ακριβώς όπως οι επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν νέες εφαρμογές και υπηρεσίες πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας hosted services υπηρεσίες, το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και οι operators, γεγονός που θα είναι προς όφελος και των τελικών χρηστών, όπως υποστηρίζουν HP και Nokia.

Το “κίνημα” NFV ξεκίνησε περίπου πριν από δύο χρόνια, όταν οι εκπρόσωποι 13 τηλεπικοινωνιακών παρόχων – συμπεριλαμβανομένων των Verizon, China Mobile και Deutsche Telekom – έθεσαν το ζήτημα επί τάπητος.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.