Συμμαχια HP – Foxconn για low-cost cloud servers

Τις ρωμαλέες κατασκευαστικές δυνατότητες της Foxconn θέλει να αξιοποιήσει η HP ώστε να προσφέρει στην αγορά servers που προορίζονται για cloud υπηρεσίες, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Προς την κατεύθυνση αυτή οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη σύναψη συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη μιας νέα σειρά servers που θα προορίζονται ειδικά για μεγάλους online παροχείς cloud υπηρεσιών, όπως η Amazon και η Google.

Οι δύο συνεταίροι ελπίζουν να συνδυάζουν τις δυνατότητες μεγάλης κλίμακας παραγωγής της Foxconn με την τεχνογνωσία της HP, προκειμένου να “χτυπήσουν” την αγορά των cloud providers, η οποία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αποτελεί έναν από τους λίγους τομείς που σημειώνει ανάπτυξη όσον αφορά το server bussiness.

To ζήτημα είναι ότι οι εν λόγω cloud providers δεν αναζητούν εξεζητημένα και ακριβά συστήματα, αλλά φθηνά και αξιόπιστα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Παραδοσιακοί server vendors, όπως η HP, είχαν μέτριες πωλήσεις αντίστοιχων συστημάτων καθώς οι αγοραστές απευθύνονται όλο και περισσότερο απευθείας σε Ασιάτες κατασκευαστές, όπως η Quanta και η Wistron, οι οποίοι εξειδικεύονται στην παραγωγή συστημάτων χαμηλού κόστους.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι HP και Foxconn, οι νέοι servers θα κατασκευάζονται από την δεύτερη αλλά θα φέρουν το εμπορικό σήμα της HP, η οποία θα αναλάβει και την υποστήριξή τους.