Συμβαση μεταξυ Q&R και Cosmote

O όμιλος Q&R ανακοίνωσε την υπογραφή της νέας σύμβασης της θυγατρικής της εταιρείας (Digibooks4all) με την Cosmote για την δημιουργία και λειτουργία του μεγαλύτερου online ψηφιακού βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα, με την εμπορική ονομασία Cosmote Books (www. cosmotebooks.gr).

H Q&R προωθεί μέσω της θυγατρικής της μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα λογισμικού ψηφιακού βιβλιοπωλείου σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικότερα σε τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς που επιθυμούν να προσφέρουν στους συνδρομητές τους την υπηρεσία πώλησης ψηφιακών βιβλία (ValueAddedServices). Η συνεργασία με την Cosmote αποτελεί την δεύτερη κατά σειρά ανάλογη συμφωνία. Έχει προηγηθεί αντίστοιχη συμφωνία με την Globul στην Βουλγαρία (www. globulbooks.com), που πρόσφατα τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία.

Το on-line βιβλιοπωλείο Cosmote Books διαθέτει  πάνω από 4.800 ηλεκτρονικά βιβλία – e-books, 500.000 ξενόγλωσσα ψηφιακά βιβλία από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους όλου του κόσμου καθώς και το σύνολο των έντυπων βιβλίων που κυκλοφορούν σήμερα στην Ελλάδα από όλους τους εκδοτικούς οίκους

H πρόσβαση στο CosmoteBooks γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www. cosmotebooks.gr και της δωρεάν εφαρμογής (app) CosmoteBooks για smart phones και tablets με λειτουργικά Google Android και Apple iOS (iPhone/iPad).

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν τα eBooks που θέλουν και να τα αγοράσουν μέσω πιστωτικής κάρτας, PayPal λογαριασμού ή, αν είναι συνδρομητές COSMOTE , και με χρέωση του λογαριασμού κινητής τηλεφωνίας.

H πλατφόρμα λογισμικού ψηφιακού βιβλιοπωλείου Digibooks4all αριθμεί σήμερα αρκετές εγκαταστάσεις σε εκδοτικούς οργανισμούς και μεγάλα βιβλιοπωλεία, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού (Αυστραλία, Τσεχία, Ρουμανία, Λατινική Αμερική, Ρουμανία, Σλοβενία κλπ). Είναι ένα προϊόν που συνδυάζει πολλές τεχνολογίες αιχμής και αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην εξάπλωση των δραστηριοτήτων του Ομίλου Q&R στο εξωτερικό.