Συγκρατημενη αισιοδοξια για το 2013 στην Intracom

Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Intracom Holdings όσον αφορά το μέλλον της Intracom Telecom αναζητεί η διοίκηση της πρώτης, η οποία προχωρά και σε άλλες ενέργειες πέραν των συζητήσεων με τη ρωσική Sitronics που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυτό ανέφερε κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Intracom Holdings, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Δημήτρης Κλώνης, απαντώντας σε ερώτηση μετόχου αναφορικά με το put option που ενεργοποίησε η μητρική εταιρεία για την πώληση του 49% που έχει στην Intracom Telecom στη Sitronics, η οποία ελέγχει το 48% αυτή τη στιγμή. Ο κ. Κλώνης δεν επεκτάθηκε επί του θέματος, ενδεχομένως και επειδή οι διεργασίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Όσον αφορά το 2013, ο κ. Κλώνης παρουσιάστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η χρονιά θα κινηθεί όπως και στο α’ τρίμηνο όπου η Intracom πέτυχε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας και των ζημιών, ενώ τόνισε ιδιαίτερα το θέμα της εξωστρέφειας. Πάντως, επέμεινε ιδιαίτερα στο δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, ενώ εντύπωση προκάλεσε μία δήλωση του ότι ο δανεισμός από τις ελληνικές τράπεζες δεν είναι πλέον αρκετός και οι εγχώριες επιχειρήσεις θα πρέπει να στραφούν σε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης. Αυτοί θα μπορούσαν να είναι είτε ο δανεισμός από τράπεζα του εξωτερικού είτε η έκδοση ομολόγων είτε η αναζήτηση “παθητικού” επενδυτή.

Ο κ. Κλώνης έδειξε ικανοποιημένος από την πορεία θυγατρικών όπως η Intrasoft International και η Intrakat και έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στην hellas online, την οποία χαρακτήρισε “διαμάντι” που θα μπορούσε να πάει και καλύτερα εφόσον υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις. Ερωτώμενος στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης για τις προϋποθέσεις αυτές, ανέφερε απλώς ότι η προσωπική άποψη του είναι πως η λογική λέει πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην εγχώρια τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Δημήτρης Μαλλάς

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.