Στην Ideal και οι τηλεορασεις της Toshiba

Αλλαγές στη διανομή στην ελληνική αγορά των τηλεοράσεων και των προϊόντων αναπαραγωγής video της ιαπωνικής Toshiba έχουμε πριν καλά, καλά μπει το 2014.
Πιο συγκεκριμένα, η Intersys, η οποία είχε τη διανομή των συγκεκριμένων κατηγοριών τα τελευταία 18 χρόνια, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την από 1/1/2014 διακοπή της συνεργασίας της με την Toshiba.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του biztech.gr, τη διανομή των τηλεοράσεων της Toshiba ξεκινά άμεσα στην ελληνική αγορά η Ideal, η οποία, ως γνωστόν, έχει και τη διανομή των προσωπικών υπολογιστών της ιαπωνικής εταιρείας, έχοντας, μάλιστα, εξαιρετικές επιδόσεις με μερίδια που ξεπερνούν σταθερά το 15%. Στις τηλεοράσεις το μερίδιο της Toshiba στην ελληνική αγορά εκτιμάται σε περίπου 3%.

Αυτό που αναφέρουν πηγές της αγοράς είναι πως η Toshiba εξέταζε το ενδεχόμενο να έχει δύο διανομείς στο χώρο των τηλεοράσεων, αλλά δεν ήταν στο πλάνο της η διακοπή της συνεργασίας της με την Intersys. Ενδεχομένως, η τελευταία να ήταν εκείνη που αποφάσισε να προβεί στη συγκεκριμένη κίνηση, καθώς δείχνει να αλλάζει τη στρατηγική της.
Δημήτρης Μαλλάς