Στην Ευρωπη στρεφει το βλεμμα της η Huawei

“Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ευρώπης και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να συνεργαζόμαστε στη συγκεκριμένη περιοχή”, ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Ken Hu, αναπληρωτή προέδρου της Huawei, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Νταβός της Ελβετίας.

Όπως ανακοίνωσε ο Hu, η Huawei αγόρασε εξοπλισμό και υπηρεσίες αξίας $3,4 δις από ευρωπαϊκές εταιρείες στη διάρκεια του 2013, ενώ ήδη έχει 7.700 εργαζομένους, δύο κέντρα R&D και μια σειρά άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων στη Γηραιά Ήπειρο. Όπως τόνισε το στέλεχος της Huawei, η συνεργασία αυτή όχι μόνο θα εδραιωθεί αλλά θα επεκταθεί περαιτέρω, καθώς η κινεζική εταιρεία αφενός σκοπεύει να επενδύσει στην Ευρώπη αφετέρου αναμένεται να δημιουργήσει 5.500 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια. 

Οι δηλώσεις αυτές έχουν και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς πριν έναν μήνα, περίπου, ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του κέντρου διανομής προϊόντων της κινεζικής εταιρείας στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ σε δεύτερο χρόνο υπάρχουν πλάνα για δημιουργία στην Ελλάδα κέντρου έρευνας και καινοτομίας.

Η σημασία που δίνει η Huawei στην ευρωπαϊκή αγορά έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό αφού οι προσπάθειές της να δραστηριοποιηθεί εντονότερα στην αγορά των ΗΠΑ συναντούν συνεχώς εμπόδια, με τους Αμερικανούς να επικαλούνται λόγους εθνικής ασφαλείας, ισχυρισμούς που η πλευρά της Huawei απορρίπτει κατηγορηματικά.