Στα χερια της Vodafone η HOL

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταβίβαση στη Vodafone του ποσοστού 72,7% που κατείχαν στη HOL οι Intracom Holdings και World Equities Investments Holdings, μια εξέλιξη που έρχεται ως φυσική συνέχεια της συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει τα εμπλεκόμενα μέρη από τον περασμένο Αύγουστο.

Kατέχοντας ήδη μερίδιο 18,4% στη HOL, με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας το συνολικό της ποσοστό  Vodafone Ελλάδας, πλέον ανέρχεται στο 91,2%. Η συμφωνία έχει λάβει ήδη τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές και συγκεκριμένα την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η Vodafone Ελλάδας και η HOL θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα, ως ξεχωριστές εταιρείες, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη επιτυχημένη συνεργασία τους, η οποία ξεκίνησε το 2009. Με τη συμφωνία αυτή, η Vodafone Ελλάδας θέλει να τοποθετηθεί ακόμη καλύτερα στην εγχώρια τηλεπικοινωνιακή αγορά, καθώς μέσω της HOL θα αποκτήσει 519.000 LLU συνδρομητές και 11% μερίδιο αγοράς πελατών σταθερής επικοινωνίας.