Στα “μαχαιρια” Samsung και Nvidia

Νέος γύρος δικαστικών ελιγμών, με νέους πρωταγωνιστές και μόνιμο θέμα την παραβίαση πατεντών βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά τα αντίπαλα μέρη είναι η Samsung και η Nvidia, αμφότερες οι οποίες έχουν προσφύγει στην ITC (Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου) των ΗΠΑ ζητώντας εκατέρωθεν την απαγόρευση πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων στην αμερικανική αγορά.

Η κόντρα ξεκίνησε των περασμένο Σεπτέμβριο όταν η Nvidia μήνυσε τη Samsung αλλά και την Qualcomm, ισχυριζόμενη ότι οι δύο εταιρείες παραβίασαν μερικά από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με GPU της Nvidia. Η Nvidia ζήτησε από την ITC να μπλοκάρει την πώληση ορισμένων smartphones Galaxy της Samsung τα οποία ενσωμάτωναν chips της Qualcomm, της ARM και της Imagination Technologies.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Samsung πέρασε στην αντεπίθεση και πριν λίγες ημέρες απαίτησε με τη σειρά της από την ITC, να επιβάλει απαγόρευση στην πώληση ορισμένων graphics processors της Nvidia. Μάλιστα, σύμφωνα με την ITC, το αίτημα της Samsung θα επεκταθεί και σε SoCs της Nvidia, κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να επηρεάσει τόσο τις κάρτες γραφικών GeForce όσο και τους επεξεργαστές Tegra της Nvidia. Στην καταγγελία της, η Samsung υποστήριξε ότι Nividia παραβίασε έξι πατέντες της κορεατικής εταιρείας.

Αν η ΙΤC κάνει δεκτό το αίτημα της Samsung, αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις για μια σειρά άλλων κατασκευαστών και εταιρειών που χρησιμοποιούν τα chips της Nvidia στα προϊόντα τoυς.

Εκπρόσωπος της Nvidia δήλωσε στο Bloomberg ότι σχεδιάζει να καταθέσει και άλλη καταγγελία στην ITC εναντίον της Samsung, οπότε ακόμη ένα επεισόδιο στον πόλεμο της πατέντας φαίνεται να ξεκινά.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.