Στα $8 δις η αγορα SDN μεχρι το 2018

Ένα σημαντικό momentum έχει αποκτήσει πλέον η αγορά του Software Defined Networking, γεγονός που μεταφράζεται πλέον και σε έσοδα, τα οποία έως το 2018 θα έχουν φτάσει τα $8 δις. Αυτό προβλέπει η IDC σε πρόσφατο report της, στο οποίο κάνει λόγο για μία αγορά η οποία οδηγείται στην ανάπτυξη από τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των παρόχων υπηρεσιών cloud.

Ειδικότερα, η αγορά SDN συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στα πλαίσια των λύσεων που αναζητούν οι επιχειρήσεις αλλά και οι πάροχοι υπηρεσιών cloud. Σύμφωνα, λοιπόν, με την νέα πρόβλεψη της IDC, η παγκόσμια αγορά SDN για τις επιχειρήσεις και τις παρόχους υπηρεσιών cloud θα αυξηθεί από τα $960 εκατ. το 2014 σε πάνω από $8 δις μέχρι το 2018, αύξηση που αντιπροσωπεύει έναν ισχυρό μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 89,4%.

Σύμφωνα με την IDC, το SDN έχει αναδειχθεί ως βασική κινητήρια δύναμη για την καινοτομία και την αλλαγή στο networking, καθώς ανάγκες της αγοράς και τεχνολογία συγκλίνουν. Επιπλέον, η αυξημένη ζήτηση για network flexibility προκειμένου να υποστηριχθούν κρίσιμες τεχνολογίες που βασίζονται στην 3η πλατφόρμα – και ιδιαίτερα το cloud, το mobility, τα Big Data και IoT – ενισχύει περαιτέρω τη ζήτηση για λύσεις και τεχνολογίες SDN, όπως υποστηρίζει η IDC.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.