Στα $620 δις το enterprise software για το 2015

Με 5,3% ρυθμό ανάπτυξης θα κινηθεί η παγκόσμια αγορά IT τo 2015, με το κομμάτι του enterprise software να καταλαμβάνει $620 δις, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Forrester. Μάλιστα, οι αναλυτές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι οι CIOs θα δώσουν έμφαση σε επενδύσεις γύρω από λύσεις ERP και CRM.

Όπως συνέβη και το 2014, η Forrester προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα ηγηθούν των επενδύσεων και δαπανών στην αγορά του ΙΤ, ακολουθούμενες σε από την Κίνα, την Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο τομέας του enterprise software θα είναι εκείνος που θα γνωρίσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, με τις περισσότερες επενδύσεις να κατευθύνονται σε λύσεις analytics και as-a-service, καθώς και εφαρμογές ERP και CRM. Οι mobile λύσεις και εφαρμογές που θα αναζητήσουν οι επιχειρήσεις θα κινηθούν επίσης δυναμικά, σημειώνοντας διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης το 2015.

Οι αναλυτές της Forrester προτρέπουν, μάλιστα, τους CIOs να επενδύσουν σε λύσεις διαχείρισης big data καθώς μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις τις οποίες εκπροσωπούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται σε όλους τους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.