Στα $151 δις η “app economy” μεχρι το 2017 στις ΗΠΑ

Μια νέα οικονομία βρίσκεται στα σπάργανα αυτό τον καιρό ωστόσο τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί με γοργούς ρυθμούς. Ο λόγος για την λεγόμενη “app economy”, δηλαδή την οικονομία γύρω από τις εφαρμογές, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας λογισμικού AppNation, θα φτάσει το 2017 στα $151 δις μόνο στις ΗΠΑ.

Η έρευνα της AppNation αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της app economy αφορά πωλήσεις φυσικών αγαθών και υπηρεσιών μέσω εφαρμογών ενώ το “κατέβασμα” επί πληρωμή εφαρμογών δεν αποτελεί παρά κλάσμα του συνολικού τζίρου. Συγκεκριμένα οι επί πληρωμή εφαρμογές θα κινηθούν κάτω από το $1δις το 2013 ενώ το 2017 μόλις και μετά βίας θα ξεπεράσουν το $1 δις.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της AppNation η αγορά των εφαρμογών θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ταχύτατα καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την mobile αγορά η οποία βρίσκεται σε συνεχή άνοδο. Ειδικά η αγορά των video apps εμφανίζει έντονο ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε 2.500 Αμερικανούς κάτω των 45 ετών, φάνηκε ότι χρησιμοποιούν video apps τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Η συχνότητα αυτή θα αυξηθεί περαιτέρω καθώς μετά τα tablets και τα smartphones στην αγορά εισέρχονται σταδιακά τα δικτυωμένα αυτοκίνητα και οι smart TVs.