Στα $1,2 δις οι πωλησεις personal 3D printers εως το 2018

Μπορεί φέτος οι πωλήσεις των 3D εκτυπωτών να κινηθούν περίπου στα $75 εκατ., όμως, το μέλλον τους διαγράφεται λαμπρό. Αυτό υποστηρίζει η εταιρεία ερευνών αγοράς Juniper Research, η οποία στο τελευταίο report της περιγράφει μια αγορά personal 3D printers η οποία έως το 2018 θα έχει φτάσει τα $1,2 δις.

Η αιτία πίσω από την αλματώδη αυτή άνοδο έχει να κάνει με την εμπλοκή στο 3D printing κλασσικών κατασκευαστών όπως η HP και η Epson, γεγονός που θα ωθήσει τους καταναλωτές στην υιοθέτηση των 3D printers σε ευρεία κλίμακα. Επιπλέον, η δημιουργία ενός ολόκληρου οικοσυστήματος γύρω από το 3D printing (software, apps και αναλώσιμα) θα πείσουν τους καταναλωτές να στραφούν στην 3D εκτύπωση.

Αυτή τη στιγμή της αγοράς ηγούνται εταιρείες που προσφέρουν επαγγελματικά συστήματα, όπως η 3D Systems και η Stratasys, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει καθώς παραδοσιακοί κατασκευαστές στρέφουν την προσοχή τους στο consumer 3D priniting, υποστηρίζει η Juniper Research. Κρίσιμο στοιχείο για την εμπορική επιτυχία της 3D τεχνολογίας θα είναι επίσης το περιεχόμενο, με τη λογική που συνέβη και με τις εφαρμογές στις mobile συσκευές. Πιο συγκεκριμένα, επειδή οι περισσότεροι καταναλωτές δεν έχουν ούτε και θα αποκτήσουν γνώσεις 3D σχεδιασμού, η ύπαρξη 3D σχεδίων και περιεχομένου θα δώσει ώθηση στις πωλήσεις των 3D εκτυπωτών καθώς θα επιτρέψει στους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές τους.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.