7.4 C
Athens
24/01/2021
Biztech

Sony VPL-PHZ10: Το laser κάνει τη διαφορά

Ο laser projector VPL-PHZ10 της Sony αποτελεί μια εξαιρετική και προσιτή επιλογή για κάθε επαγγελματική εγκατάσταση, καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, από εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς χώρους, μέχρι χώρους ψυχαγωγίας.

 


 

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Sony VPL-PHZ10 είναι η πηγή φωτός. Εδώ δεν υπάρχει η κλασσική λάμπα, άλλα μια ακτίνα laser (μπλε χρώματος για την ακρίβεια), η οποία με τη σειρά της οδηγείται επάνω σε μια επιφάνεια από φώσφορο (Z-Phosphor ονομάζει τη διάταξη η Sony) παράγοντας φως πλήρους φάσματος. Στη συνέχεια το φως οδηγείται σε ένα οπτικό σύστημα 3LCD το οποίο παράγει το χρωματικό φάσμα RGB.

 

Οι προβολείς laser έχουν μια σειρά από πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουμε τα πιο ζωντανά χρώματα, τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει λάμπα), τη σταθερή φωτεινότητα, την πολύ γρήγορη εκκίνηση και φυσικά την μη ανάγκη για ψύξη.

Επιπλέον, οι laser projectors είναι πιο συμπαγείς και μικρού μεγέθους από τα μεγαλύτερα “λαμπάτα” ξαδέρφια τους και ουσιαστικά μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε. Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα πλεονεκτήματα έχει το νέο μοντέλο της Sony το οποίο μας έστειλε η εταιρεία Τεχνολογική Συστημάτων, η οποία αποτελεί εξειδικευμένο συνεργάτη της Sony στα επαγγελματικά οπτικοακουστικά συστήματα.

 

Η διάταξη laser της Sony έχει διάρκεια ζωής 20.000 ωρών (απαραίτητη η ρύθμιση Constant Bright) και η ανάλυση που “βγάζει” είναι 1920×1200 (WUXGA). Το ίδιο μοντέλο διατίθεται και σε χαμηλότερη ανάλυση (WXGA), ενώ συνολικά η σειρά επαγγελματικών laser προβολέων της Sony περιλαμβάνει 11 μοντέλα που ξεκινούν από τα 2.000 lumens και σε ότι αφορά τις αναλύσεις φτάνουν έως και τα 4Κ.

Ο VPL-PHZ10, έχει φωτεινότητα 5.000 lumens και απευθύνεται κυρίως σε μεγάλους χώρους, όπως αίθουσες συνεδριάσεων, αμφιθέατρα κ.λπ. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε γωνία χωρίς πρόβλημα και δεν χρειάζεται καθόλου συντήρηση χάρη στο αυτόματο σύστημα καθαρισμού φίλτρου.

 

Ποιότητα εικόνας

 

Η ποιότητα της εικόνας που παράγει ο VPL-PHZ10 είναι απλά κορυφαία και ιδανική για προβολή όχι μόνο βίντεο και φωτογραφιών, αλλά πολύπλοκων διαγραμμάτων, κειμένων και παρουσιάσεων, χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα κείμενα φαίνονται πεντακάθαρα από οποιαδήποτε απόσταση δεν κουράζουν ούτε στο ελάχιστο, ακόμα και σε χώρους με αρκετό περιβαλλοντικό φωτισμό.

Η συσκευή διαθέτει έτοιμα πρότυπα για αυτόματη προσαρμογή ανάλογα με την εκάστοτε εφαρμογή (Presentation, Dynamic, and Standard), ενώ χάρη στο laser ακόμα και στη μέγιστη φωτεινότητα δεν παρατηρείται ούτε η ελάχιστη πράσινη απόχρωση κάτι που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό στους περισσότερους projectors.

Αξίζει να πούμε ότι η ρύθμιση Presentation παράγει τα πιο έντονα και ζωντανά χρώματα και είναι ιδανική για κάθε προβολή, από απλή παρουσίαση, μέχρι προβολή ταινίας.

 

Εγκατάσταση

 

Η εγκατάσταση του Sony VPL-PHZ10 είναι εύκολη και γρήγορη. Μπορεί να τοποθετηθεί είτε οριζόντια, είτε στο ταβάνι και μάλιστα υπό οποιαδήποτε γωνία, ενώ ο φακός μπορεί να μετακινηθεί σε όλες τις κατευθύνσεις για να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή τοποθέτηση. Η εικόνα που προβάλλεται κυμαίνεται από 40″ έως 300″ (1 έως 7,62m) και ο λόγος πλευρών είναι 16:10.

Σε ότι αφορά τις συνδέσεις, περιλαμβάνονται τα πάντα: δύο θύρες HDMI μία HDBT, μια θύρα δικτύου RJ45, μία αναλογική RGB/component, μία composite video, δύο USB, μια έξοδο ακουστικών, ενώ στη συσκευασία περιλαμβάνεται και τηλεχειριστήριο.

 

Συμπεράσματα

 

Οποιονδήποτε σκοπό κι αν εξυπηρετήσει σε ένα γραφείο, μια αίθουσα, ή ένα αμφιθέατρο, ο Sony VPL-PHZ10 είναι σε θέση να λειτουργεί σε 24ωρη βάση προβάλλοντας φωτεινές και ζωντανές εικόνες μεγέθους έως 300 ιντσών σε εγγενή ανάλυση 1920×1200 pixels. Μπορεί να μην έχει Wi-Fi, αλλά εκτός από Ethernet υποστηρίζει και το νέο πρωτόκολλο HDBaseT, το οποίο προσφέρει μετάδοση ήχου και βίντεο υπερυψηλής ποιότητας, δίκτυο, USB, ακόμα και ηλεκτρικό ρεύμα  από ένα μόνο καλώδιο και μάλιστα σε απόσταση έως 100m.

Όλα τα παραπάνω σε πολύ προσιτή τιμή.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος προβολέας προσφέρεται με εγγύηση 5 ετών.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Σύστημα προβολής: 3LCD

Πηγή φωτισμού: Laser + Phosphor

Ανάλυση: WUXGA 1920×1200 pixel

Αναλογία εικόνας: 16:10

Εστίαση: μη αυτόματη

Χρόνος ζωής λυχνίας: 20.000 ώρες

Λόγος αντίθεσης (πλήρως λευκό/πλήρως μαύρο): 500.000:1

Συνδέσεις: HDMI x2, RGB/component, composite, USB type A, USB type B, RJ45 100BASE-TX (κοινό με το HDBaseT)

Βάρος: 8,7 kg

 

Κατασκευαστής: Sony

Διάθεση: Professional Solutions Europe, a division of Sony Europe Ltd

Διανομή: Τεχνολογική Συστημάτων, 210-6017620

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 2.950 + ΦΠΑ

Σχετικά άρθρα

Επίσημο λανσάρισμα των QLED TVs της Samsung στο Παρίσι

Το Soft1 Cloud ERP στο Μουσείο Μπενάκη

Το storage µετασχηµατίζεται, το κανάλι ωφελείται!

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα