9.3 C
Athens
27/01/2021
Biztech

Sony Mobile Projector MP-CD1: Μεγάλη εικόνα που χωρά στην τσέπη

Ελάχιστα μεγαλύτερος από ένα smartphone, ο μικροσκοπικός προβολέας της Sony χωράει παντού και είναι σε θέση να προβάλλει εικόνα διαγωνίου 120 ολόκληρων ιντσών!

 


 

Οι pico projectors είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία προϊόντων. Αν και απευθύνονται τόσο στους οικιακούς χρήστες, το πραγματικό τους κοινό είναι οι επαγγελματίες. Ο συγκεκριμένος προβολέας τσέπης της Sony θυμίζει έντονα power bank. Το εντυπωσιακό είναι ότι είναι και power bank, αφού ενσωματώνει μπαταρία 5.000 mAh που επαρκεί για προβολή διάρκειας δύο ωρών, ενώ μπορεί να φορτίζει κι άλλες ψηφιακές συσκευές μέσω της θύρας USB-Out.

 

Ο Sony Mobile Projector MP-CD1 αξιοποιεί την τεχνολογία DLP IntelliBright της Texas Instruments, παράγοντας φωτεινές και δυναμικές εικόνες σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Η εικόνα που προβάλλει ξεκινά από τις 40 ίντσες σε απόσταση περίπου 1 μέτρου με μέγιστη διαγώνιο τις 120 ίντσες σε απόσταση 3,45 μέτρα. Ο λόγος πλευρών της εικόνας είναι 16:9, η ανάλυση 854×480 pixels και η αντίθεση 400:1. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν πρόκειται για έναν home theater projector, αλλά για ένα επαγγελματικό εργαλείο. Πάντως, θα πρέπει να πούμε ότι κατά τις δοκιμές μας ο Sony Mobile Projector MP-CD1 τα πήγε πολύ καλά σε όλων των ειδών το περιεχόμενο με τον οποίο τον τροφοδοτήσαμε: πολύπλοκα φύλλα εργασίας, παρουσιάσεις με γραφικά και έντονα χρώματα, αλλά και αρχεία βίντεο, όπου δεν παρατηρήσαμε θολώματα ή πιξέλιασμα σε σημείο που να ενοχλεί.

 

Αν και στο κάτω μέρος του υπάρχει η στάνταρ υποδοχή για τρίποδο, στην ουσία μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε αφού έχει αυτόματη διόρθωση keystone καταφέρνοντας να προβάλλει εικόνα πάντα με τη σωστή γεωμετρία. Η εστίαση γίνεται χειροκίνητα.

Ο MP-CD1 είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και ζυγίζει μόλις 280 γραμμάρια. Αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο στην τσάντα του laptop του επαγγελματία ο οποίος μπορεί να πραγματοποιεί τις παρουσιάσεις του απρόσκοπτα χωρίς να εξαρτάται από τον εκάστοτε εγκατεστημένο projector και καλωδιώσεις.

Διαθέτει μία είσοδο HDMI με υποστήριξη MHL και συνδέεται παντού, σε smartphones, tablets και laptops μέχρι media streaming συσκευές. Για να συνδεθεί σε smartphone θα πρέπει αφενός να υποστηρίζει MHL, ενώ θα χρειαστεί και το σχετικό HDMI καλώδιο. Εμείς πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα, δοκιμάσαμε να πραγματοποιήσουμε ασύρματη σύνδεση. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήσαμε έναν Miracast adaptor ο οποίος αξιοποιεί την τεχνολογία Wi-Fi direct, συνδέεται στην HDMI υποδοχή και λαμβάνει ρεύμα από τη διπλανή θύρα USB. Έτσι, πραγματοποιήσαμε wireless mirroring από ένα Android smartphone χωρίς κανένα πρόβλημα. Για σύνδεση σε iOS συσκευή απαιτείται ένας Lightning Digital AV Adapter.

Αν και το ηχείο του είναι αρκετά δυνατό, μπορεί κανείς να προσθέσει ένα ξεχωριστό μεγάφωνο ή ακουστικά στη σχετική υποδοχή

 

Συμπεράσματα

Ο Sony Mobile Projector MP-CD1 είναι σίγουρα ένα εντυπωσιακό περιφερειακό που θα τραβήξει τα βλέμματα. Συνδέεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, δεν απαιτεί καμία ρύθμιση, διορθώνει μόνος του την εικόνα και θα απογειώσει τις παρουσιάσεις. Επιπλέον, είναι και powerbank κι έτσι έχει έναν λόγο παραπάνω να βρίσκεται στην τσάντα του laptop ή να συνοδεύει το smartphone/tablet.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: DLP

ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ: 40’’ σε απόσταση 1,15 m / μέγιστη 120’’ σε απόσταση 3,45 m

ΛΟΓΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝ: 16:9

ΑΝΑΛΥΣΗ: 854 × 480 pixels

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ: Full colour (16.770.000 χρώματ)

ΑΝΤΙΘΕΣΗ: 400:1

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ: 50.000 ώρες

ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ: 105 lumens

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: HDMI 1.4b/MHL 1.4

ΜΠΑΤΑΡΙΑ: 5000 mAh

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 120 λεπτά (σε πλήρη φόρτιση)

ΔΙΟΡΘΩΣΗ KEYSTONE: Ναι (αυτόματη)

ΑΛΛΑ: USB-Out 5V, 3A

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 83 mm x 16 mm x 150 mm

ΒΑΡΟΣ: 280γρ.

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Sony

ΔΙΑΘΕΣΗ: Sony Hellas, www.sony.gr

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: € 400

Σχετικά άρθρα

Westnet: Παρουσίαση του νέου Google Nexus 7 της Asus

Kitriniaris

Epson: Νέα επαγγελματικά μοντέλα παραγωγής

Channel-Manager

ΗΠΑ υπέρ Apple και κατά Samsung

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα