Σημαντικη ανοδος στις πωλησεις smartphones για την Huawei

Εδραιώνει περαιτέρω την ήδη ισχυρή παρουσία της στην παγκόσμια αγορά smartphones η κινεζική Huawei, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 26% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Έτσι, μόνο για το γ’ τρίμηνο του 2014 η Huawei πούλησε 16,8 εκατ. smartphones καθώς και 15,2 εκατ. άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων low-end κινητών τηλεφώνων και tablets.

Με δεδομένο ότι η εταιρεία δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει το μεγάλο μπαμ στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, καθίσταται σαφές ότι η δύναμή της βρίσκεται στις αναδυόμενες αγορές. Πράγματι, τα στοιχεία δείχνουν 322% αύξηση στις πωλήσεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, 98% αύξηση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και 51% αύξηση στη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η Huawei φέρεται να έχει πουλήσει περίπου 51 εκατομμύρια smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο το 2014 μέχρι σήμερα – ή περίπου το 64% του ετήσιου στόχου της.  Με δεδομένο, όμως, ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους περιλαμβάνει την προσοδοφόρα περίοδο των Χριστουγέννων τα στελέχη της εταιρείας αλλά και οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η κινεζική εταιρεία θα φτάσει τελικά τον ετήσιο στόχο πωλήσεων.

Με βάση πρόσφατα στοιχεία από την IDC, η Huawei ήταν ο υπ ‘αριθμόν 3 κατασκευαστής smartphones για το β’ τρίμηνο του 2014, σχεδόν διπλασιάζοντας τις πωλήσεις της σε ετήσια βάση, φτάνοντας τις 20,3 εκατ. συσκευές και μερίδιο αγοράς 6,9%. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, πριν λίγο καιρό η Huawei ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα Windows Phone και θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο Android. Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς κρίθηκε ότι η εταιρεία δεν μπορούσε τελικά να βγάλει το κέρδος που προσδοκούσε από τις συγκεκριμένες συσκευές.