Σημαντικη ανοδος στις δαπανες για λυσεις ασφαλειας

Κατά 8% θα αυξηθούν το 2014 οι δαπάνες, παγκοσμίως, για λύσεις ασφαλείας αφού η αυξανόμενη υιοθέτηση του mobility, των social media και του cloud computing απαιτούν από επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες μεγαλύτερη επίγνωση των ψηφιακών απειλών αλλά και άμεση αντιμετώπισή τους.  Αυτά είναι τα κύρια συμπεράσματα πρόσφατης έκθεση της Gartner, σύμφωνα με την οποία οι δαπάνες στον τομέα του information security θα φτάσουν τα $71 δις αυτό το έτος, μια αύξηση της τάξης του 7,9% σε σύγκριση με το 2013. Μάλιστα, το segment πρόληψης απώλειας δεδομένων θα σημειώσει την ταχύτερη ανάπτυξη με 18,9%, τονίζει η Gartner.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Gartner η ασφάλεια πλέον δεν θεωρείται απλώς ως μια λειτουργία IT και οι οργανισμοί μεταφέρουν διαθέσιμους πόρους από την πολιτική χορήγησης ασφαλών συσκευών στα στελέχη τους και παρακολούθησης των απειλών, προς τον μετριασμό και την αντιμετώπιση των όποιων περιστατικών προκύψουν.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο του νέου περιβάλλοντος το οποίο αναδύεται είναι και το ότι το 2015 περίπου το 10% του συνόλου των λύσεων ασφαλείας για επιχειρήσεις θα παραδίνονται ως υπηρεσία cloud, σύμφωνα με την Gartner. Έτσι, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα βασίζονται σε hosted υπηρεσίες ασφαλείας, σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.