Σεμιναρια για μηχανικους στο Golden-i Θεσσαλονικης

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, μηχανικοί και  επαγγελματίες που ασχολούνται με τις κατασκευές και ειδικότερα με τις στατικές μελέτες, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νέα έκδοση του SCADA Pro, στο νέο κατάστημα Golden-i της Θεσσαλονίκης.

Στο πρόγραμμα του σεμιναρίου διάρκειας 5 ωρών περιλαμβάνονταν ο Κανονισμός επεμβάσεων και η Pushover ανάλυση για την αποτίμηση των υφιστάμενων κατασκευών, οι Ευρωκώδικες καθώς και η Φέρουσα Τοιχοποιία με EC6. Μέσω του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς με τη βοήθεια των εφαρμογών εκπονούνται μελέτες αποτίμησης της φέρουσας ικανότητας ενός υφιστάμενου δομήματος, ποιό είναι το πλαίσιο κανονισμών για νέες και υφιστάμενες κατασκευές και γενικότερα να ενημερωθούν για την ισχύουσα νομοθεσία για αυθαίρετες ή σεισμόπληκτες κατασκευές μέσω του ΚΑΝ.ΕΠΕ. και του Ευρωκώδικα 8.

Η εφαρμογή SCADA Pro Eurocodes ενσωματώνει τη νέα νομοθεσία με τους Ευρωκώδικες και αποτελεί ολοκληρωμένη λύση για κάθε δομοστατική μελέτη, προσφέροντας μια ενιαία πλατφόρμα σχεδιασμού και ανάλυσης κατασκευών για κτίρια από σκυρόδεμα, χάλυβα, ξύλο ή/και φέρουσα τοιχοποιία. Συνεργάζεται άριστα με τα προγράμματα ARCHlineXP, Revit Structure και AutoCΑD καθώς και με όλα τα αρχιτεκτονικά προγράμματα, αφού αναγνωρίζει αυτόματα διατομές από οποιοδήποτε υλικό μέσω αρχείων dwg ή dxf. Η εφαρμογή Push Over – ΚΑΝΕΠΕ δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει µη γραµµική ανάλυση σε συνδυασμό με τον κανονισμό επεμβάσεων ώστε να γίνει η αποτίμηση της φέρουσας ικανότητας σε υφιστάμενα κτίρια.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων της ACE-Hellas σε όλη την Ελλάδα και δηλώσεις συμμετοχής σε αυτά είναι διαθέσιμα στη σελίδα http://www.ace-hellas.gr/support/support_new.asp?by_sup=50&lang=el.