Σε σπιραλ… ανοδου η Cisco

Καθώς η Cisco ετοιμάζεται για την μετά – Chambers εποχή, τα αποτελέσματα του γ’ οικονομικού τριμήνου μόνο χαμόγελα προκαλούν στη διοίκηση της εταιρείας αφού ξεπέρασαν τις έως τώρα προβλέψεις. Ειδικότερα, η Cisco ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους $12,14 δις και καθαρά κέρδη $2,44 δις, αυξημένα κατά 5,1% κα 12% αντίστοιχα, σε ετήσια βάση, αλλά και υψηλότερα από τις προβλέψεις που έκαναν αναλυτές της αγοράς.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο απερχόμενος CEO της εταιρείας, John Chambers, δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη περίοδος για να ξεκινήσει το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Cisco.

To 2014 ήταν μια βασικά “ανιαρή” χρονιά για την εταιρεία ενώ δεν έλειψαν και φωνές σφοδρή κριτικής, σύμφωνα με τις οποίες η Cisco έδειχνε σημάδια αδυναμίας έναντι του ανταγωνισμού. Τελικά στην πράξη αποδεικνύεται ότι η εταιρεία συγκρατεί τις δυνάμεις της ενώ τα αποτελέσματά τη θα μπορούσαν να είναι ακόμα καλύτερα αν δεν υπεισέρχονταν στην εξίσωση και πολιτικοί παράγοντες.
Συγκεκριμένα, η αχίλλειος πτέρνα της Cisco αποδεικνύεται αυτή που θα μπορούσε να είναι η μεγάλη ευκαιρία, δηλαδή η αχανής αγορά της Κίνας. Εκεί, η Cisco κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις της κατά 20%, πληρώνοντας εν πολλοίς τα σπασμένα της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία έχει κατηγορηθεί για κατασκοπία σε συνεργασία με αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας.

Ανεξαρτήτως της κινεζικής αγοράς, ο Chambers είναι αισιόδοξος και για το επόμενο τρίμηνο – το τέλος του οποίου σηματοδοτεί και το τέλος της καριέρας του ως CEO – καθώς αναμένει περαιτέρω αύξηση πωλήσεων στα $12,5 δις περίπου.

Related Posts