15.2 C
Athens
03/03/2021
Biztech

Σε φουλ cloud ρυθμούς η EMC

Επιταχύνει την ανάπτυξή της στο cloud η EMC καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά από σημαντικές κινήσεις που θα της επιτρέψουν να αναπτύξει ένα ακόμη πιο ολοκληρωμένο offering στις επιχειρήσεις, θέτοντας νέα standards σε επίπεδο επιλογών, απλότητας και ευελιξίας.

Συγκεκριμένα, η EMC ανακοίνωσε την εξαγορά τριών εταιρειών από το χώρο των τεχνολογιών cloud. Πρόκειται για τις Cloudscaling Group, Maginatics και Spanning Cloud Apps η απόκτηση των οποίων ενισχύει σημαντικά το portfolio της EMC για το hybrid cloud, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο λύσεων storage και data protection. Ειδικότερα, η Cloudscaling προσφέρει λύσεις για εταιρικές υποδομές hybrid cloud (enterprise-grade), βασισμένες στο OpenStack, η Maginatics παρέχει περισσότερες επιλογές όσον αφορά το data mobility επάνω από διαφορετικά clouds εώ η Spanning δίνει νέες δυνατότητες προστασίας για εφαρμογές και data που δημιουργούνται στο εσωτερικό ενός cloud (“born in the cloud”).

Η Cloudscaling είναι κορυφαίος πάροχος OpenStack-powered IaaS (Infrastructure as a Service) για ιδιωτικά και υβριδικά clouds, και ιδρυτικό μέλος του OpenStack Foundation. Το Open Cloud System (OCS) της Cloudscaling είναι ένα λειτουργικό που επιτρέπει τη διαχείριση ενός cloud, σε επίπεδο compute, storage και networking. Tο Cloudscaling OCS υποστηρίζει μια νέα γενιά cloud-based εφαρμογών και προσφέρει την ταχύτητα, την ευελιξία, τα οικονομικό όφελος και τις επιδόσεις των κορυφαίων υπηρεσιών public cloud, όντας όμως εγκατεστημένο στο data center του πελάτη, ο οποίος διατηρεί τον έλεγχο του ΙΤ του.

Η Maginatics είναι ένας πάροχος τεχνολογίας cloud που προσφέρει global namespace, προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή ή τοποθεσία, δίνοντας έτσι περισσότερες επιλογές για τις υλοποιήσεις εταιρικών hybrid cloud και προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στους πελάτες και τους συνεργάτες της EMC μέσα από μια σειρά interfaces προς διάφορα private και public clouds. Η προσθήκη της Maginatics έρχεται να διευρύνει τη στρατηγική της EMC όσον αφορά την προστασία των cloud data, καθώς της δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα ίδια εργαλεία προστασίας και διαχείρισης σε μια σειρά διαφορετικές υποδομές cloud – ιδιωτικές, δημόσιες ή υβριδικές. Παράλληλα, η τεχνολογία της Maginatics κάνει πιο εύκολο το data mobility πάνω από διαφορετικά clouds, μέσα από τεχνικές data deduplication, WAN optimization, multi-threading και διαχείρισης μεγάλων objects. Στόχος της EMC είναι να ενσωματώσει την τεχνολογία της Maginatics στα προϊόντα data protection που ήδη διαθέτει (software, συστήματα storage και υπηρεσίες).

Η Spanning είναι επίσης κορυφαίος πάροχος συνδρομητικών υπηρεσιών backup & recovery για εφαρμογές και data  τα οποία δημιουργούνται στο εσωτερικό ενός cloud (“born-in-the-cloud”). Οι λύσεις της Spanning διασφαλίζουν μια επιχείρηση από ενδεχόμενη απώλεια δεδομένων στα Google Apps και στο Salesforce.com (μια λύση για το Microsoft Office 365 θα είναι διαθέσιμη στο πρώτο εξάμηνο του 2015). O συνδυασμός των λύσεων data protection της EMC με τις υπηρεσίες της Spanning φέρνει την EMC σε πλεονεκτική θέση, καθώς μπορεί να βοηθά τους χρήστες να αναπτύσσουν λύσεις data protection που καλύπτουν όλες τις εφαρμογές και τα workloads, ανεξαρτήτως του πού τρέχουν οι εφαρμογές ή δημιουργούνται τα αντίστοιχα data. 

Την ίδια στιγμή, η EMC ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα η διάθεση του EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution, μιας ολοκληρωμένης λύσης που συνδυάζει hardware, software και υπηρεσίες από την EMC και τη VMware με στόχο να ενώσει τη δύναμη του ιδιωτικού cloud με εκείνη των public clouds. Το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution δίνει τη δυνατότητα σε έναν οργανισμό να αποκτήσει IT-as-a-service (ITaaS) σε μόλις 28 ημέρες. Οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει πλέον να επιλέξουν να συμβιβαστούν ανάμεσα στην ταχύτητα και την ευελιξία των υπηρεσιών public cloud από τη μία, και την ασφάλειας με τις δυνατότητες ελέγχου των υποδομών ιδιωτικού cloud από την άλλη.

Μάλιστα, εντός του 2015, η EMC σχεδιάζει να προσφέρει το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution με δυνατότητα υλοποίησης σε πλατφόρμα είτε Microsoft, είτε OpenStack. Η λύση της EMC για την τεχνολογία Microsoft Cloud Platform θα σχεδιαστεί με τρόπο που θα επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν εύκολο integration των on-premise εφαρμογών EMC storage και του Windows Server Hyper-V με το Microsoft Azure, ώστε να έχουν την ευελιξία που απαιτείται για την ανάπτυξη και τη διαχείριση διαφόρων εφαρμογών και workloads σε περιβάλλον hybrid υποδομών.

Παράλληλα, η EMC παρουσίασε μια σειρά νέες επαγγελματικές κι εκπαιδευτικές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσουν τους πελάτες να εγκαταστήσουν γρήγορα το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution στο εσωτερικό των υποδομών ΙΤ που διαθέτουν.

• EMC Managed Services for Enterprise Hybrid Cloud:  Υπηρεσίες ολοκληρωμένης διαχείρισης της λειτουργίας εταιρικών Hybrid Cloud, βάσει συγκεκριμένων SLAs.  Οι υπηρεσίες διαχείρισης προσφέρονται είτε onsite, είτε offsite για διάστημα ενός ή περισσοτέρων ετών.

• EMC Cloud Advisory Service: Συμβουλευτική υπηρεσία για την ανάλυση των απαιτήσεων μιας εφαρμογής, ώστε να προσδιοριστεί εάν είναι κατάλληλη να μεταφερθεί στο cloud, και στη συνέχεια εύρεση των κατάλληλων public ή private clouds, με βάση τις εκάστοτε λειτουργικές και οικονομικές απαιτήσεις. 

• EMC IT Transformation Workshop: Δωρεάν επικοινωνία με ειδικούς συμβούλους της EMC, με στόχο την οριοθέτηση συγκεκριμένων βημάτων και προτεραιοτήτων για το μετασχηματισμό του IT σε επίπεδο service strategy, εφαρμογών, μοντέλου λειτουργίας και υποδομών, και τη δημιουργία ενός σημείου αναφοράς (benchmark) σε σχέση με άλλους παίκτες της αγοράς και άλλες ανταγωνιστικές προτάσεις.

• Education Services: Για τους πελάτες που επιθυμούν να διαχειριστούν εσωτερικά τη λειτουργία του EMC Enterprise Hybrid Cloud τους, η EMC προσφέρει μια σειρά εκπαιδευτικά σεμινάρια που βοηθούν τους υπεύθυνους ΙΤ να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητας.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Τα Buffalo Wings & Rings εξοπλίζονται με Posiflex

Η μισθοδοσία του «The Ranch» στην Data Communication

Space Hellas: Έργο για δημόσιο φορέα

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα