11.4 C
Athens
15/04/2021
Biztech

SAS: AI για την ιχνηλάτηση της αποψίλωσης των δασών

Στο πλαίσιο της 50ης επετείου της ημέρας της Γης που γιορτάστηκε στις 23 Απριλίου 2020, η SAS και το Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συστημάτων (IIASA) ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μεταμορφώσουν την crowdsourced γνώση σε χρήσιμη πληροφόρηση για την προστασία του πλανήτη

Πιο συγκεκριμένα, η SAS και το IIASA εφαρμόζουν επόμενης γενιάς crowd-driven τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσουν τους αλγόριθμους AI που έχουν σχεδιαστεί για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον πλανήτη μας.

Το IIASA είναι ένα ανεξάρτητο, διεθνές ερευνητικό ινστιτούτο γνωστό για την εξειδίκευσή του στην ανάλυση συστημάτων και την παροχή λύσεων πολιτικής, καθώς και βασική πληροφόρηση σχετικά με φλέγοντα ζητήματα για την ανθρωπότητα. Το Ινστιτούτο φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της αποψίλωσης των δασών και την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης για να αποσαφηνίσει τη διασυνδεσιμότητα των οικοσυστημάτων της Γης. Σήμερα, τα συστήματά μας αλλάζουν ραγδαία, προσεγγίζοντας επίπεδα που ξεπερνούν τις υπάρχουσες ανθρώπινες εμπειρίες, την επιστημονική κατανόηση και τις παραδοσιακές δυνατότητες μοντελοποίησης, καθιστώντας πιο δύσκολη την αποτελεσματική, αποδοτική και γρήγορη ανθρώπινη παρέμβαση.

 

«Η επείγουσα φύση που μας καλεί να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αλλαγές απαιτεί την εφαρμογή των καλύτερων τεχνολογικών λύσεων. Για αυτό τον λόγο στραφήκαμε στην SAS,», δήλωσε ο Albert van Jaarsveld, CEO στο IIASA. «Συνδυάζοντας τη δύναμη των πλατφορμών περιβαλλοντικής έρευνας που διαθέτουμε με τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής όρασης της SAS, αλλά και την διανοητική δύναμη των ανήσυχων πολιτών, θα αναπτύξουμε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που θα αυξήσουν εκθετικά την αξία της ανθρώπινης πληροφόρησης και θα προσπαθήσουν να προσφέρουν εκτίμηση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών αλλαγών σε σχεδόν πραγματικό χρόνο».

 

Τα ισχυρά, ακριβή και χρήσιμα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης δεν προκύπτουν απλά μαγικά. Η ανάπτυξη ενός μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης ξεκινά με την ανθρώπινη ευφυία. Για αυτό το έργο, οι SAS και IIASA λανσάρουν από κοινού μια online crowdsource-driven εφαρμογή για να συγκεντρώσουν την συλλογική ευφυία της μάζας. Αναζητούν εθελοντές, έναν μικρό στρατό επιστημόνων, από μαθητές σχολείων μέχρι καλλιτέχνες, μηχανικούς και επαγγλεματίες επιστήμονες δεδομένων, για να ξεκινήσουν αυτή την προσπάθεια με τον έλεγχο και την αξιολόγηση φωτογραφιών από δάση. Αυτές οι εικόνες δείχνουν ανεπηρέαστα δάση και δάση που έπηρεαστεί από την ανθρώπινη ανάπτυξη.

 

«Δεδομένου ότι η ανάλυση εικόνων είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την ακριβή αξιολόγηση και πρόβλεψη της αποψίλωσης, ζητάμε από τους ανθρώπους να δουν αυτό που δεν μπορεί να ‘πιάσει’ η τεχνολογία, ελέγχοντας και αναφέροντας εικόνες που μπορεί να αποτυπώνουν μικρότερες επιδρομές αποψίλωσης σε όλο τον κόσμο,» σχολίασε ο Van Jaarsveld. «Το crowdsourcing μας βοηθά να βελτιώσουμε τον αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, επιταχύνοντας μια διαδικασία που ήθελε χρόνια να αναλυθεί, βοηθώντας έτσι να διαμορφωθεί μια ζωτική πολιτική ανταπόκρισης για την προστασία των δασών μας πολύ γρηγορότερα».

 

Με τη δύναμη της μάζας και της υπολογιστικής τεχνολογίας, οι SAS και IIASA θα έχουν μια στιβαρή, διευρυμένη πλατφόρμα που θα ενδυναμώσει τους πολίτες-επιστήμονες να βοηθήσουν σε έρευνες αιχμής που θα συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση, πρόβλεψη και ανάπτυξη του κόσμου που μοιραζόμαστε. Και ενώ η πρώτη φάση αυτής της συνεργασίας επικεντρώνεται στην αποψίλωση των δασών, υπάρχουν σχέδια για την επέκταση της πλατφόρμας και σε άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα που μπορεί να βοηθηθούν από το crowdsourcing.

Σχετικά άρθρα

Vodafone-hol: Συνεργασία για δωρεάν Internet

Kitriniaris

cosmoONE: Συμμετοχή σε έργο Δημόσιων Πανεπιστημίων

Kitriniaris

Iσχυροί επενδυτές αποκτούν λόγο για τον επόμενο CEO της Microsoft

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα