16.8 C
Athens
18/04/2021
Biztech

SAP: Cloud, cloud και… cloud

Την προσήλωση στο cloud και τη σημασία που έχει για τους πελάτες της εταιρείας υπογραμμίζει ο Carlos Diaz, διευθυντής καινοτομίας της SAP για την περιοχή της Νοτίου Ευρώπης. Το Tech Channel Partner είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του για τη σπουδαιότερη τάση του computing τα τελευταία χρόνια, και σας μεταφέρει τη θέση της εταιρείας.

Tech Channel Partner: Ποιες είναι οι παροχές  της SAP στο cloud; Πιστεύετε ότι οι λύσεις σας είναι καταλληλότερες σε ένα ιδιωτικό περιβάλλον cloud ή προσφέρονται και για ένα δημόσιο περιβάλλον cloud; Ποιο μοντέλο πιστεύετε πως θα ακολουθήσουν οι πελάτες σας και γιατί;

CARLOS DIAZ: Η SAP είναι εταιρεία cloud. Για να γίνει πιο κατανοητό, προσφέρουμε υπηρεσίες cloud σε τρία διαφορετικά επίπεδα: SaaS (λογισμικό ως υπηρεσία), PaaS (πλατφόρμα ως υπηρεσία) και IaaS (υποδομή ως υπηρεσία). Αυτό σημαίνει ελευθερία επιλογής  μίας ή περισσότερων λύσεων στο πλαίσιο ενός υβριδικού μοντέλου. Υβριδικό με την έννοια του δημόσιου και ιδιωτικού cloud, καθώς και συνδυασμό on premise λύσεων με cloud.

Οι μεταβάσεις αυτές υλοποιούνται βάσει διαφορετικών πολιτικών και μεθοδολογίας καθώς πιστεύουμε ότι το cloud αφορά κυρίως στην ταχύτητα ενώ η τεχνολογία αποτελεί απλά τον καταλύτη.

TCP: Πιστεύετε ότι καθυστερήσατε να ακολουθήσετε την τάση για cloud; Έχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή στη στάση των πελατών σας και τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτό;

CD: Η SAP επέλεξε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει κάποιες στρατηγικές  εξαγορές όπως είναι η  SuccessFactors και  η Ariba. Οι υπόλοιποι μεγάλοι παίκτες ακολούθησαν τη SAP όσο πιο γρήγορα μπορούσαν. To portfolio SaaS της SAP προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη end to end εμπειρία cloud για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και για τους τομείς που αφορούν στο Ανθρώπινο Δυναμικό, τους Πελάτες, τα Οικονομικά και τους Προμηθευτές.

Εκείνο που εισπράττουμε από τους πελάτες μας είναι η ανάγκη να ξεκινήσουν με το HR και να συνεχίσουν με τη διαδικασία προμηθειών ή οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τη μεθοδολογία τους, οι πελάτες μας πιστεύουν ότι η SAP τους παρέχει τα πλεονεκτήματα ενός ενοποιημένου end to end συστήματος λύσεων.

TCP: Οι πελάτες στρέφονται στο cloud επειδή – μεταξύ άλλων – επιθυμούν πιο οικονομικές λύσεις. Πως αυτό συμπίπτει με την στρατηγική της SAP, η οποία μέχρι τώρα είχε διαφορετικό μοντέλο εσόδων και πόσο γρήγορα πιστεύετε πως θα το υιοθετήσουν;

CD: Η ευελιξία και το κόστος αποτελούν 2 βασικούς λόγους για τους οποίους οι πελάτες επιλέγουν λύσεις cloud. Ήδη διαθέτουμε περισσότερους από 30 εκατομμύρια χρήστες των λύσεων cloud της SAP. O ρυθμός μετάβασης επιταχύνεται καθώς οι πελάτες μπορούν να έχουν κατά νου το Opex αντί του Capex και να προβούν σε διαδικασία μηνιαίων πληρωμών αντί για προπληρωμή. Επιπλέον οι διαδικασίες μετάβασης επιταχύνονται καθώς οι επιχειρήσεις  έχουν ανάγκη από γρήγορη εφαρμογή και ανάπτυξη ή θέλουν να ενισχύσουν την επιχειρηματική καινοτομία.

TCP: Πως η δική σας στρατηγική cloud επηρεάζει την σχέση με τους συνεργάτες σας; Μέχρι τώρα οι συνεργάτες φαίνονταν λίγο ανήσυχοι για το ρόλο τους στο cloud. Πιστεύετε πως όλοι έχουν ρόλο σε αυτά τα νέα εδάφη; Υπάρχει κάποιος τρόπος  να προσθέσουν αξία στις υπηρεσίες σας;

CD: Πιστεύουμε στους συνεργάτες μας και σεβόμαστε την εμπειρία και την γνώση που φέρουν αναφορικά με κάθε έργο. Πολλοί από τους παραδοσιακούς μας συνεργάτες έχουν ήδη δημιουργήσει ομάδες cloud για να ταξιδέψουν στον χώρο του cloud της SAP. Γνωρίζουν πως η SAP είναι εδώ για να ηγηθεί του cloud αλλά και να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στην αγορά του cloud. Νέοι συνεργάτες προσεγγίζουν την SAP με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις λύσεις cloud. Το εταιρικό μοντέλο ενδεχομένως να διαφέρει, αλλά οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι πιο δυναμικές και δημιουργικές.

TCP: Η SAP έχει προβεί σε εξαγορές τα τελευταία 5 χρόνια. Η προσέγγιση cloud είναι ευκαιρία για την ένταξη των νέων λύσεων στα προϊόντα της SAP ή αποτελεί εμπόδιο; Δέχεστε αιτήματα για την εφαρμογή αυτού του είδους λύσεων στο cloud και ποιες θα είναι αυτές;

CD: Η ανάπτυξη της SAP υπήρξε κρίσιμης σημασίας για την διαμόρφωση της παρούσας τοποθέτησης μας ως εταιρεία cloud. Αποκτήσαμε τον ηγέτη στον κόσμο του HR (SuccessFactors) και τον ηγέτη στον κόσμο των προμηθειών (Ariba).  Μέσω της πλατφόρμας SAP HANA οι πελάτες μας μπορούν να ενσωματώσουν τις SaaS λύσεις της SAP με τις προσαρμοσμένες εφαρμογές τους ή με την δική μας σουίτα. Πλέον οι πελάτες μας μπορούν να επωφεληθούν από όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των ολοκληρωμένων cloud εργαλείων, που απαιτούνται για να πετύχουν ταχύτητα στις επιχειρηματικές διαδικασίες.

TCP: Κατά τη γνώμη σας, είναι η CIO κοινότητα έτοιμη για την cloud εποχή; Βλέπετε διαφορές στο επίπεδο ωριμότητάς τους ανάλογα με την γεωγραφία; Τι συμβαίνει με τους CEOs – ενδιαφέρονται λιγότερο ή περισσότερο να ανεβούν στο cloud;

CD: Κάθε  2 λεπτά, μία νέα εταιρεία εισέρχεται στο δίκτυο Ariba. Η τάση είναι διαρκής και η CIO κοινότητα ηγείται αυτής της μεταμόρφωσης. Γνωρίζουν πως η εμπειρία του χρήστη, η ασφάλεια, ο έλεγχος και η μείωση του κόστους είναι κρίσιμα για την επιτυχία τους. Τόσο οι CIOs και όσο και οι CEOs έχουν αγκαλιάσει την cloud εποχή. Οι λύσεις cloud της SAP ακολουθούνται σε 191 χώρες, οπότε θα έλεγα ότι πρόκειται για παγκόσμια τάση. Καμία εταιρεία δεν επιτρέπεται να αγνοήσει το cloud. Το 25% των CIO’s επιδιώκουν μία ενιαία στρατηγική cloud. Στην SAP τους προσφέρουμε γρήγορες  και ολοκληρωμένες cloud λύσεις.
 

Σχετικά άρθρα

Νέα πιστοποίηση για τη SiEBEN

dmallas

Υπερδιπλασιασμός της αγοράς SSD το 2013

Kitriniaris

Το SAP Ariba βελτιώνει την παραγωγική διαδικασία

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα