11.7 C
Athens
23/01/2021
Biztech

Samsung U28H750: 28 ίντσες γεμάτες χρώμα

Ο λόγος για το νέο business monitor της Samsung το οποίο αξιοποιεί την τεχνολογία Quantum Dot, έχει ανάλυση UHD υποστηρίζοντας 1 δις χρώματα.

 


 

Η ανάλυση UHD (3840×2160 pixels) είναι 4 φορές μεγαλύτερη από την Full HD πράγμα που σημαίνει ότι το επίπεδο λεπτομέρειας εκτοξεύεται στα ύψη. Η μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας επιτρέπει την προβολή περισσότερων στοιχείων από ιστοσελίδες, εικόνες, αλλά και κειμένων χωρίς να απαιτείται ατελείωτο scrolling ή zoom. Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγικότητα για τον επαγγελματία των γραφικών τεχνών, της ηλεκτρονικής σελιδοποίησης ή της δημιουργίας περιεχομένου να αυξάνεται κατακόρυφα.

Η συγκεκριμένη οθόνη έχει κι άλλα στοιχεία που ο επαγγελματίας θα τιμήσει δεόντως. Πρώτα από όλα υποστηρίζει Picture-in-Picture και μάλιστα με διαφορετικές πηγές εικόνας. Για το σκοπό αυτό διαθέτει δύο θύρες HDMI και μία DisplayPort. Η συγκεκριμένη λειτουργία επιτρέπει στο χρήστη να μειώσει το μέγεθος της δεύτερης εικόνας έως και 25% και μάλιστα να την τοποθετήσει σε όποιο σημείο επιθυμεί.

 

Δισεκατομμύρια χρώματα με Quantum Dot

 

Την τεχνολογία Quantum Dot την έχουμε γνωρίσει από τις τηλεοράσεις QLED (quantum dot light emitting diode) της Samsung. Τώρα τη βλέπουμε να ενσωματώνεται και στα monitors προσφέροντας ακόμα καλύτερη ποιότητα και απόδοση. Το χρώμα στα QLED panels παράγεται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τις τεχνολογίες LCD και OLED. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα pixels (τα quantum dots για την ακρίβεια) δεν χρειάζονται ούτε ξεχωριστή πηγή φωτός, ούτε ξεχωριστά χρωματικά φίλτρα. Αντίθετα, τα pixels εκπέμπουν το δικό τους χρωματικό φως όταν διεγείρονται από ρεύμα. Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει ότι μια οθόνη QLED είναι σε θέση να προβάλλει το 100% του χρωματικού φάσματος και όλες τις δυνατές διαβαθμίσεις σκιών προβάλλοντας εικόνες με πραγματικό υψηλό δυναμικό εύρος (high dynamic range – HDR).

Δεν είναι υπερβολή λοιπόν το ότι η Samsung αναφέρει ότι το U28H750 μπορεί να προβάλλει 1 δισεκατομμύρια χρώματα.

 

 

Panel και απόδοση

 

Το Samsung U28H750 διαθέτει TN panel διαγωνίου 28 ιντσών με τεχνολογία Quantum Dot και εγγενή ανάλυση 4K UHD. Η οθόνη διαθέτει μέγιστη φωτεινότητα 250 nits, ρυθμό ανανέωσης 60Hz και χρόνο απόκρισης μόλις 1ms κάνοντάς το ιδανικό (και) για gaming.

Παραμένοντας στο gaming, να πούμε ότι το συγκεκριμένο monitor είναι συμβατό με την τεχνολογία AMD Freesync. Έτσι όταν χρησιμοποιείται υπολογιστής με συμβατή κάρτα γραφικών, η συχνότητα της οθόνης συγχρονίζεται με αυτή της κάρτας, παράγοντας πραγματικά κρυστάλλινες εικόνες χωρίς ίχνος ενοχλητικών καθυστερήσεων.

Τέλος, το μενού του Samsung U28H750 είναι υπερπλήρες, επιτρέποντας τη ρύθμισή του σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη. Εκτός από τα κλασσικά όπως τη θερμοκρασία χρώματος, το gamma κ.λπ, υπάρχουν και αρκετά έτοιμα πρότυπα, όπως για παράδειγμα τα Eye Saver Mode and Warm 2 τα οποία μειώνουν τη μπλε απόχρωση του φωτός που εκπέμπει το panel. Έτσι, τα μάτια του χρήστη δεν κουράζονται όταν περνά πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη. Επιπλέον, διαθέτει ειδικές ρυθμίσεις για μείωση της κατανάλωσης, όπως επίσης και για τη ρύθμιση της βέλτιστης γωνίας προβολής.

 

 

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

 

Σε ότι αφορά την εμφάνιση, η οθόνη Samsung U28H750 είναι πανέμορφη χάρη στο μαύρο ματ φινίρισμα και τις μεταλλικές λεπτομέρειες στο κάτω μέρος και στη βάση. Το περιθώριο της οθόνης, αν και όχι ανύπαρκτο είναι πολύ μικρό και διακριτικό. Το κεντρικό κουμπί του μενού βρίσκεται στο πίσω μέρος, ενώ οι συνδέσεις που διαθέτει είναι μία DisplayPort 1.2 και δύο HDMI 2.0 που επιτρέπουν τη σύνδεση πηγών 4Κ. Επιπλέον, η πρόσβαση στις συνδέσεις είναι πολύ εργονομική, επιτρέποντας το συμμάζεμα των καλωδίων, κάτι άκρως απαραίτητο σε ένα γραφείο.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαγώνιος: 28 ίντσες

Panel: TN

Βάθος χρώματος: 10-bit

Ανάλυση: 3840x2160pixels

Χρόνος απόκρισης: 1ms

Συχνότητα ανανέωσης: 60Hz

Λόγος πλευρών: 16:9

Φωτεινότητα: 300cd/m2

Συνδέσεις: Display Port x1, HDMI 2.0 x2

Βάρος: 4,7Kg

Άλλα: Adaptive Sync, PIP

 

Κατασκευαστής: Samsung

Διάθεση: Samsung Hellas

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 539

Σχετικά άρθρα

Βροχή τα βραβεία για την Threenitas στα Mobile Excellence Awards

Giorgos Athanassiadis

Νέα ΕΣΣΕ για τα καταστήματα ΟΤΕ

Kitriniaris

Νέα λύση Access Policy Management από την Pylones Hellas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα