16.7 C
Athens
25/01/2021
Biztech

Samsung Galaxy Note 10+: Στην κορυφή των smartphones

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα διλήμματα που είχαμε με το συγκεκριμένο review ήταν ο τρόπος προσέγγισης του. Έχουν γραφεί τόσα πολλά για το συγκεκριμένο κινητό, που πραγματικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαφοροποιηθείς. Εκτός αν το κάνεις αρκετά προσωπικό και το φέρεις στα δικά σου μέτρα, κάτι που ήταν η τελική προσέγγιση, οπότε συγχωρήστε μου το, κατά περίπτωση, πρώτο ενικό, αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.


 

Το smartphone για μένα είναι πραγματικά εργαλείο δουλειάς. Και δεν αναφέρομαι στο ότι βλέπω emails και απαντάω σποραδικά σε κάποια από αυτά. Αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από οποιαδήποτε κινητό. Μέσα στην καθημερινότητα μπορεί να είναι τραπεζικές συναλλαγές, πραγματοποίηση video conference με μια σειρά από εργαλεία, παρακολούθηση καμπανιών, ακόμα ακόμα και σημειώσεις για κάποια πράγματα που δεν πρέπει να ξεχαστούν. Με άλλα λόγια χρειάζομαι ταχύτητα, αξιοπιστία και ασφάλεια.

 

Αυτά λοιπόν τα προσφέρει η πιο πρόσφατη έκδοση του Galaxy Note 10+ στο έπακρο. Και βέβαια όχι μόνο αυτά.

 

Η πρώτη αίσθηση που έχεις μόλις πάρεις το Note 10+ στα χέρια σου, είναι η απορία για το αν θα μπορείς να το κουμαντάρεις. Ακόμα και αν έχεις συνηθίσει σε κινητά άνω των 6 ιντσών, οι 6,8 ίντσες της έκδοσης Plus είναι σε δικό τους επίπεδο μεγέθους, κι όχι μόνο. Σίγουρα καμία συσκευή άνω των 6 ιντσών δεν είναι για χρήση με ένα χέρι, εδώ όμως τα πράγματα είναι δεδομένα εξαρχής. Εντούτοις, παρά τις τεράστιες διαστάσεις της συσκευής, το βάρος έχει παραμείνει σε απόλυτα λογικά πλαίσια, τα οποία εντυπωσιάζουν, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα των υλικών κατασκευής που είναι απλά κορυφαία. Είναι μια συσκευή που χαίρεσαι να την κρατάς στο χέρι σου.

 

Η οθόνη της συσκευής είναι από τα πλέον δυνατά της χαρακτηριστικά και ακόμα κι αν έχεις συνηθίσει σε Super Amoled, δεν παύεις να εντυπωσιάζεσαι ειδικά με τη φωτεινότητα. Τα χρώματα εξακολουθούν να είναι ίσως ένα κλικ πιο ζωντανά από ό,τι θα έπρεπε, αλλά μάλλον θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι στον περισσότερο κόσμο αρέσει αυτό το αποτέλεσμα. Η φωτεινότητα της οθόνης απλά ξεπερνά ό,τι άλλο υπάρχει στην αγορά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, ακόμα και κάτω από κόντρα ήλιο, που δεν λείπει ακόμα και αυτή την εποχή από τη χώρα μας.

 

 

Η οθόνη από μόνη της, βέβαια, δεν είναι αρκετή για μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης. Ο συνδυασμός όμως του επεξεργαστή Exynos 9825 με 12GB μνήμης και 256 ή 512GB εξαιρετικά γρήγορου αποθηκευτικού χώρου έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης εφαρμογών – ανεξαρτήτως του πόσες από αυτές εκτελούνται ταυτόχρονα. Και όλο αυτό πραγματοποιείται με μια πραγματική ομαλή ροή, που αντίστοιχη είχα συνηθίσει να βλέπω μόνο σε iOS συσκευές. Προσέξτε, δεν αναφέρομαι στην ταχύτητα που μπορεί να ανοίγει μια εφαρμογή (αυτό γίνεται γρήγορα σε πολλές συσκευές), αλλά στο πόσο αβίαστα γίνεται αυτό, όπως και η μετακίνηση ανάμεσα στις εφαρμογές.

 

Το πιο γνωστό στοιχείο διαφοροποίησης του Note είναι σαφέστατα το Pen, το οποίο βέβαια αλλάζει και τελείως το μοντέλο χρήσης της συσκευής. Η αναγνώριση γραφικού χαρακτήρα ήταν ανέκαθεν ένα από τα δυνατά σημεία της σειράς των Note, αλλά σίγουρα τελειοποιείται από γενιά σε γενιά και αναγνωρίζει γράμματα χειρότερα και από γιατρού, τα οποία μετατρέπει απευθείας και σε κείμενο, που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις οπουδήποτε. Εξαιρετικά βολικό αν κρατάς σημειώσεις σε ένα ραντεβού ή οπουδήποτε αλλού και μετά θέλεις να δουλέψεις απευθείας βασιζόμενος σε αυτές. Βέβαια το να πει κάποιος ότι οι δυνατότητες του Pen σταματούν εδώ σίγουρα είναι άδικο, καθώς η Samsung έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μιας σειράς λειτουργιών που γίνονται με το Pen αλλά, όπως ανέφερα, η παρουσίαση επικεντρώνεται στη λογική ότι το smartphone είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο.

 

Για τις φωτογραφικές δυνατότητες της συσκευής έχουν γραφεί σελίδες επί σελίδων και από πιο ειδικούς. Το μόνο που θα αναφέρω είναι ότι μπορείς να βγάλεις πολύ εύκολα καλές φωτογραφίες (για το μέσο μάτι, και όχι μόνο) και πάρα πολύ καλό video. Κι αυτό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς να χρειάζεται να μπλέκεις με ρυθμίσεις.

 

 

Ανάμεσα στα άλλα που ανέφερα ως απαραίτητα για ένα smartphone είναι το κομμάτι της ασφάλειας. Προφανώς όλοι έχουμε ακούσει το ζήτημα που έχει προκύψει με τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που έχει τοποθετήσει η εταιρεία τόσο στην οικογένεια S10 όσο και σε αυτή των Note. Για να είμαι ειλικρινής, θορυβήθηκα από το γεγονός καθώς – όπως ανέφερα – χρησιμοποιώ τα smartphone μου και για την πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών, αλλά σίγουρα έχω και πολλά δεδομένα που σε επίπεδο IP δεν θα ήθελα να μπορεί να έχει κάποιος πρόσβαση σε αυτά, απλά τοποθετώντας ένα φτηνό screen protector.

Προς το παρόν μπήκα στη διαδικασία να προσθέσω ένα password, το οποίο μάλλον θα έπρεπε να είναι επιβεβλημένο σε εταιρικό επίπεδο και περιμένω να δω πότε θα έχουμε το patch από την πλευρά της Samsung. Προφανώς είναι απαραίτητη η ασφάλεια, αλλά πάντα πραγματοποιείται ένας συμβιβασμός μεταξύ ασφάλειας και ευκολίας χρήσης και σίγουρα θα ήθελα να συνεχίσω να χρησιμοποιώ μόνο το δακτυλικό μου αποτύπωμα για την πρόσβαση στη συσκευή.

 

Ένα άλλο σημείο στο οποίο θα ήθελα να δω μια κάποια βελτίωση αφορά στο μενού των ρυθμίσεων της συσκευής. Είναι πραγματικά πολλές οι ρυθμίσεις τις οποίες μπορείς να ελέγξεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις όταν χρειαζόμουν να βρω κάτι, δυσκολευόμουν αρκετά να το εντοπίσω. Βοηθά σημαντικά η δυνατότητα αναζήτησης που υπάρχει, αλλά και πάλι θεωρώ ότι υπάρχουν δυνατότητες consolidation των επιλογών.

 

Συνοψίζοντας, μπορώ να πω ότι το Galaxy Note 10+ είναι μια πραγματικά ολοκληρωμένη συσκευή, η οποία μπορεί να αποτελέσει το δεξί χέρι του επαγγελματία.

 


 

Νίκος Τηλιακός

Σχετικά άρθρα

To Oracle Cloud Day στις 22 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Κωτσόβολος: σημαντική αύξηση μεριδίου αγοράς

Επίσημη πρώτη για το Q Cloud

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα