13.8 C
Athens
24/01/2021
Biztech

LG 38UC99-W – Τεράστια επιφάνεια για ειδικές χρήσεις

Η συγκεκριμένη οθόνη γεμίζει όλο το γραφείο και το οπτικό πεδίο του χρήστη. Όπως είναι λογικό δεν απευθύνεται σε όλους τους χρήστες. Αποτελεί μια πολύ σημαντική επένδυση, η οποία προφανώς προσφέρει και τα ανάλογα χαρακτηριστικά.

 

Μια κυρτή οθόνη 38 ιντσών δεν είναι για τον καθένα. Το εντυπωσιακό monitor 38UC99-W της LG το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον προηγούμενο μήνα, απευθύνεται τόσο στους gamers, όσο και στους δημιουργούς περιεχομένου, οι οποίοι χρειάζονται τεράστια επιφάνεια εργασίας.

 

Όποιος συνηθίζει να δουλεύει με δυο και τρεις οθόνες, θα την εκτιμήσει και με το παραπάνω. Το 38UC99-W δεν είναι ένα συνηθισμένο monitor. Κατ’ αρχήν είναι κυρτό, πράγμα απόλυτα λογικό στη συγκεκριμένη διάσταση, διότι σε διαφορετική περίπτωση όσο πλησιάζουμε από τα άκρα της οθόνης, τόσο μεγαλώνει η απόσταση από τα μάτια του χρήστη. Η καμπυλότητα του panel εξομαλύνει κατά κάποιο τρόπο το συγκεκριμένο πρόβλημα.

 

lg_main

 

Χαρακτηριστικά

Η ανάλυση του 38UC99-W ανέρχεται σε 3840 x 1600 pixels, ενώ χάρη στην ενσωματωμένη δυνατότητα AMD FreeSync ο gamer θα απολαύσει κορυφαία ποιότητα εικόνας με ομαλή κίνηση. Φυσικά, στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί και κορυφαία κάρτα γραφικών.

Το monitor διαθέτει εργονομική βάση με αυξομείωση ύψους για να τοποθετηθεί στη βέλτιστη δυνατή θέση, ενώ στο πίσω μέρος, υπάρχει πληθώρα συνδέσεων, όπως USB-C με δυνατότητα Quick Charge για φόρτιση φορητών συσκευών, δύο USB 3.0 θύρες, μία Display Port πλήρους μεγέθους και δύο HDMI. Η οθόνη υποστηρίζει PIP με προβολή από δύο πηγές ταυτόχρονα, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε business περιβάλλοντα ειδικών εφαρμογών.

Επιπλέον, διαθέτει και ενσωματωμένα ηχεία 10W έκαστο και μάλιστα με δυνατότητα streaming ήχου μέσω Bluetooth από κάποια φορητή συσκευή, καθώς και πλήθος προεπιλογών για κάθε δυνατή κατάσταση προβολής (reader, photo, cinema, dark room, game κ.λπ – συνολικά έντεκα presets). Ειδικά για το game mode, υπάρχουν πολλές επιλογές για να επιλέξει κανείς.

Αν και η οθόνη παίζει αμέσως με το που συνδέεται στον υπολογιστή, στο μενού ρυθμίσεων, ο χρήστης θα βρει πληθώρα από επιλογές για να τη φέρει στα μέτρα του, όπως ρύθμιση του gamma, της θερμοκρασίας χρώματος, του RGB, του επιπέδου μαύρου, καθώς επίσης και εκτεταμένο και ακριβές καλιμπράρισμα.

 

Συμπεράσματα

Όταν βλέπει κανείς την τιμή του 38UC99-W δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί εάν αξίζει αυτά τα χρήματα. Ωστόσο, όπως είπαμε και στην αρχή, το συγκεκριμένο monitor δεν απευθύνεται στον καθένα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συνδεθεί σε κάποιο σύστημα χαμηλών απαιτήσεων. Ένα πανίσχυρο monitor σαν και αυτό, χρειάζεται και πανίσχυρο υπολογιστή να το υποστηρίξει και δεν μιλάμε μόνο για την κατηγορία των gamers. Εκτός από τη διάσταση της οθόνης υπάρχει και ο παράγοντας ανάλυση και το συγκεκριμένο monitor προσφέρει σχεδόν 4Κ (για την ακρίβεια 3840 x 1600 pixels αντί για 3840 × 2160). Ως εκ τούτου χρειάζεται το ανάλογο hardware.

Από εκεί και πέρα, η δυνατότητα πολλαπλού input από διαφορετικές πηγές και βέβαια, η κορυφαία ποιότητα εικόνας θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαγώνιος: 37,5 ίντσες curved

Panel: IPS

Βάθος χρώματος: 10-bit

Ανάλυση: 3840 x 1600 pixels

Χρόνος απόκρισης: 14ms

Συχνότητα ανανέωσης: 60Hz / 75Hz μέσω Display Port με FreeSync

Λόγος πλευρών: 21:9

Φωτεινότητα: 300cd/m2

Συνδέσεις: Display Port x1, HDMI 2.0 x2, USB 3.0 x2 USB 3.0 Type C x1

Βάρος: 7,66Kg

Ήχος: 10Wx2 με Bluetooth

 

 

Κατασκευαστής: LG

Διάθεση: LG Hellas

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 1.499

Σχετικά άρθρα

Planet IPX-330: Νέο εξελιγμένο VoIP τηλεφωνικό κέντρο

Επεκτείνεται η συνεργασία της SAP με την IBM

Kitriniaris

Συνεργασία Samsung και IBM σε λύσεις Industry 4.0

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα