18/01/2021
Biztech

HP OfficeJet Pro 6970 AiO – Ο ιδανικός συνεργάτης

Εντυπωσιακή σχέση ποιότητας/τιμής για επαγγελματικές, έγχρωμες εκτυπώσεις στο γραφείο από ένα πολυλειτουργικό μηχάνημα που τα κάνει όλα, εκτυπώνει σε δύο όψεις και από οποιαδήποτε συσκευή, εντός και εκτός γραφείου.

 

Σύμφωνα με την IDC, το 2015, ο χώρος των εκτυπωτών σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσίασε πτώση της τάξης του 6,3%. Το μοναδικό «φως στο τούνελ» που είδαμε προήρθε από το χώρο των business inkjet και των all-in-ones. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 16,3% χρόνο με το χρόνο και ακριβώς σε αυτή την αγορά στοχεύει το μοντέλο HP OfficeJet Pro 6970 All-in-One.

 

Σε ότι αφορά την εμφάνισή του, διατηρεί τη νέα σχεδίαση που έχουμε δει σε όλους τους OfficeJet εκτυπωτές της HP με τις όμορφες καμπύλες και το… αεροδυναμικό σχήμα που είχαμε συναντήσει πρόσφατα και στο μεγαλύτερο μοντέλο HP OfficeJet Pro 8720.

Στο συγκεκριμένο μοντέλο, αντί για συνδυασμό λευκού και μαύρου, κυριαρχεί το μαύρο χρώμα παντού.

Ο OfficeJet Pro 6970 χαρακτηρίζεται από παντελή έλλειψη κουμπιών. Έτσι, στην μπροστινή του όψη, εκτός από το On/Off και μια θύρα USB δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Τα πάντα πραγματοποιούνται από την έγχρωμη οθόνη αφής που δεσπόζει πάνω από το κεντρικό tray και η οποία χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της σειράς.

Μέσω της οθόνης μπορούμε να ελέγχουμε κάθε λειτουργία του εκτυπωτή, ενώ υπάρχουν ακόμα και μικροί βίντεο-οδηγοί που μας δείχνουν πως να λύσουμε διάφορα προβλήματα, όπως η αντικατάσταση μελανιών ή πως να απεγκλωβίσουμε μια σελίδα.

 

Τα κάνει όλα

 

Σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές all-in-one εκτυπωτών, στη νέα σειρά, η HP έχει προσθέσει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες λειτουργίες, οι οποίες αντανακλούν στον τρόπο λειτουργίας κάθε σύγχρονης επιχείρησης. Εκτός λοιπόν από ταχύτητα και ποιότητα, ο OfficeJet Pro 6970 ενσωματώνει και mobile printing.

Έτσι, εκτός από τις κλασσικές συνδέσεις LAN και Wi-Fi, το συγκεκριμένο μοντέλο εκτυπώνει απευθείας μέσω smartphone ή tablet, χωρίς την ανάγκη δικτύου, είτε βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο, είτε όχι. Στο γραφείο μπορούμε να εκτυπώσουμε ή να σαρώσουμε ένα έγγραφο από το κινητό μέσω Wi-Fi direct και όταν βρισκόμαστε εκτός γραφείου, μπορούμε και πάλι να στείλουμε τις εκτυπώσεις μας, χάρη στις λειτουργίες Apple AirPrint, HP ePrint, και Mopria.

Επιπροσθέτως, για ακόμα μεγαλύτερη λειτουργικότητα διατίθεται το εξειδικευμένο app HP All-in-One Printer Remote με το οποίο μπορούμε από τη φορητή μας συσκευή να διαχειριζόμαστε από μακριά εκτυπώσεις και σαρώσεις.

 

hp-officejet-pro-6970-2

 

Χαρακτηριστικά/επιδόσεις

 

Ο τροφοδότης που βρίσκεται στο επάνω μέρος έχει χωρητικότητα 35 φύλλων Α4, ενώ το tray στο κάτω μέρος μπορεί να χωρέσει έως 225 φύλλα. Ο OfficeJet Pro 6970 υποστηρίζει αυτόματη εκτύπωση δύο όψεων με μέγιστη ανάλυση 1200 dpi.

Σε ότι αφορά την ποιότητα, είτε πρόκειται για κοινό χαρτί, είτε για ειδικό φωτογραφικό, η ποιότητα των εκτυπώσεων του OfficeJet Pro 6970 κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες που έχουμε δει. Ο χρήστης μπορεί να προβεί σε βαθμονόμηση για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα, αν και οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις παράγουν ολοζώντανα χρώματα επαγγελματικού επιπέδου. Σε ότι αφορά το ασπρόμαυρο κείμενο, το αποτέλεσμα είναι απλά κορυφαίο, ενώ δεν παρατηρήσαμε ούτε κατ’ ελάχιστο κάποια παραμόρφωση.

 

Μια εταιρεία δεν χρειάζεται όμως μόνο ποιότητα, χρειάζεται και ταχύτητα. Ο OfficeJet Pro 6970 είναι ταχύτατος, ενώ ακόμα και με τη ρύθμιση υψηλής ποιότητας σε απλό χαρτί, η εκτύπωση δύο όψεων πραγματοποιήθηκε σε λιγότερο από ένα λεπτό. Επίσης, η ταχύτητα της εκτύπωσης σε ειδικό φωτογραφικό χαρτί είναι μικρότερη από ένα λεπτό.

Ο OfficeJet Pro 6970 υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα μέσων εκτύπωσης όπως απλό χαρτί, φωτογραφικό, ματ και γυαλιστερό για μπροσούρες, επαγγελματικό χαρτί, χοντρό, ελαφρύ/ανακυκλωμένο χαρτί σε διάφορα βάρη, από 60 έως 105g/m2.

 

Το εντυπωσιακό με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή η σχέση ποιότητας/τιμής και αυτό διότι όλο το «πακέτο» που περιγράφουμε ανωτέρω, κοστίζει μόλις 159 Ευρώ. Εν κατακλείδι πρόκειται για ένα γρήγορο, ποιοτικό και προσιτό μηχάνημα ιδανικό για κάθε μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τεχνολογία: Θερμική εκτύπωση inkjet HP

Λειτουργίες: Εκτύπωση, αντιγραφή, σάρωση, φαξ

Μέγ. μέγεθος χαρτιού: Α4

Ανάλυση εκτύπωσης:  600 x 1.200 dpi

Ανάλυση σάρωσης: 1.200 dpi

Ταχύτητα εκτύπωσης ISO: 20ppm μονόχρωμο, 11ppm χρώμα

Τροφοδότες: 3 (αυτόματος 35σελ., δίσκος εισόδου 225σελ.)

Δοχεία μελανιού: 4 (1 μαύρο, κυανό, ματζέντα, κίτρινο)

Εκτύπωση διπλής όψης: Ναι (αυτόματη)

Συνδέσεις: USB, Ethernet, Wi-Fi 802.11n, Wi-Fi Direct

Mobile & Cloud printing: HP ePrint, Apple AirPrint, Mopria, Google Cloud Print

 

Κατασκευαστής: HP

Διάθεση: HP Hellas, www.hp.gr

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 159

Σχετικά άρθρα

Στον ΟΤΕ έργο του Σύζευξις Ι

Kitriniaris

BEREC: Επιτυχής η ελληνική προεδρία

Kitriniaris

Βράβευση της Byte από την IBM

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα