14.7 C
Athens
26/01/2021
Biztech

DrayTek Vigor 2860Ln – business router με… απ’ όλα

Το Vigor 2860Ln της DrayTek είναι εξοπλισμένο «σαν αστακός», διαθέτοντας ό,τι χρειάζεται κάθε σύγχρονη εταιρεία, από VDSL και VPN μέχρι ενσωματωμένο LTE modem.

 

 

To Vigor 2860Ln της DrayTek είναι ένα VDSL router με ενσωματωμένο 3G/4G modem, που σημαίνει ότι μπορεί να αξιοποιήσει τόσο τα σταθερά όσο και τα κινητά broadband δίκτυα για να παράσχει πρόσβαση στο Internet. Σε ότι αφορά την ασύρματη δικτύωση το μοντέλο υποστηρίζει το πρωτόκολλο 802.11n. Στο πακέτο θα βρείτε δύο κεραίες Wi-Fi, καθώς και άλλες δύο για τη σύνδεση σε LTE δίκτυο. Επιπλέον, ενσωματώνει VPN 32 καναλιών, VPN, 2 WAN θύρες, 1 USB και 6 Gigabit Ethernet.

 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το Vigor 2860Ln υποστηρίζει πρόσβαση στο Internet μέσω πολλαπλών συνδέσεων ταυτόχρονα, όπως VDSL2, Ethernet και 4G, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα. Το 2860Ln, διαθέτει ενσωματωμένο SPI firewall προσφέροντας application control, συν πρόσθετο φιλτράρισμα web ανάλογα με το περιεχόμενο.

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν σταματούν όμως εδώ: ενσωματώνει VPN 32 καναλιών και είναι σε θέση να διαχειρίζεται έως πέντε ταυτόχρονων SSL VPNs, ενώ είναι IPV6 ready και έχει τη δυνατότητα διαχείρισης 20 Access Point.

 

Πανεύκολη εγκατάσταση

 

Η εγκατάσταση του DrayTek Vigor 2860Ln πραγματοποιείται απρόσκοπτα: o εύχρηστος και κατανοητός Web wizard σάς καθοδηγεί βήμα προς βήμα σε όλες τις διαδικασίες, από την αρχική εγκατάσταση της πρόσβασης του Internet, μέχρι τη ρύθμιση των VPN και την ασύρματη επικοινωνία. Επιπλέον, οι ενσωματωμένες πολιτικές routing και load-balancing σας επιτρέπουν να καθορίσετε πηγή προέλευσης της κίνησης, τους προορισμούς και τις πόρτες ή να προκαθορίσετε την κύρια WLAN.

Το SPI firewall είναι ενεργοποιημένο εξαρχής, όπως επίσης και η προστασία ενάντια σε επιθέσεις DoS και χρησιμοποιεί ειδικά φίλτρα για να διαχειρίζεται την κίνηση μέσα στο δίκτυο. Τα φίλτρα αυτά είναι εξαιρετικά ευέλικτα και καθένα περιλαμβάνει συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι σχετίζονται με συγκεκριμένη κατεύθυνση κίνησης, εφαρμόζοντας μια πολιτική φορτίου μέσω WAN ή αναθέτοντας προτεραιότητες Quality of Service (QoS). Τα φίλτρα αυτά πηγαίνουν ακόμα πιο βαθιά, επιτρέποντας τον έλεγχο σε επίπεδο εφαρμογών και φυσικά Web sites. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το φιλτράρισμα των ιστοσελίδων, επιτυγχάνεται μέσω της υπηρεσίας Commtouch GlobalView Web Content Filter η οποία παρέχεται μέσω του MyVigor. Για να το αξιοποιήσουμε θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό, εγγράφοντας το συγκεκριμένο router. Εκτός από την υπηρεσία φιλτραρίσματος ιστοσελίδων, το MyVigor προσφέρει και απομακρυσμένη διαχείριση του router μέσω Web.

 

draytek-vigor-2860ln

 

Άλλα χαρακτηριστικά

 

Περνάμε σε κάποιες από τις υπόλοιπες λειτουργίες του Vigor 2860Ln, διότι είναι τόσο πολλές που δεν μπορούμε να τις αναλύσουμε στον περιορισμένο χώρο της συγκεκριμένης στήλης. Ξεκινάμε από το Wi-Fi: Όπως προαναφέραμε, το συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει το προηγούμενο πρωτόκολλο 2.4GHz 802.11n. Ωστόσο, υποστηρίζει έως τέσσερα virtual SSID, καθένα εκ των οποίων μπορεί να διαθέτει τη δική του ρύθμιση προστασίας και φιλτράρισμα επιπέδου Web.

Επιπλέον, κάθε SSID συμπεριφέρεται ως ξεχωριστό router και επιτρέπει τη ρύθμιση συγκεκριμένων παραμέτρων, όπως τον περιορισμό στον όγκο του downloading, ή του αριθμού των ταυτόχρονων συνδέσεων.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι πολύ σημαντικό, καθώς ο administrator μπορεί να καθορίσει ποιος θα είναι ο ρόλος του κάθε SSID μέσα στο εταιρικό δίκτυο. Για παράδειγμα, όσοι συνδέονται στο SSID1 θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ERP, ενώ το SSID2 θα αφορά την πρόσβαση στο Internet.

 

Η USB θύρα που βρίσκεται στην μπροστινή όψη του router, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση εξωτερικής μονάδας αποθήκευσης, υποστηρίζοντας το δικτυακό πρωτόκολλο SMB, αλλά και το FTP για δημιουργία ενός προσωπικού cloud αποθηκευτικού χώρου.

 

Εν κατακλείδι, το Vigor 2860Ln δεν αποτελεί το φθηνότερο SMB router της αγοράς, ωστόσο δύσκολα θα βρείτε άλλο «πακέτο» με τόσες πολλές λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Τα VPN χαρακτηριστικά του είναι υποδειγματικά και θα σας γλιτώσουν από τον πονοκέφαλο πολύπλοκων ρυθμίσεων. Προσφέρει ταυτόχρονη πρόσβαση μέσω διαφορετικών «καναλιών» όπως IPsec/PPTP/L2TP protocols, διαθέτει ξεχωριστό συνεπεξεργαστή VPN, ενώ η επικοινωνία κρυπτογραφείται με τα πιο ισχυρά standards της αγοράς (AES/DES/3DES).

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

WAN Interface: VDSL over PSTN

Συχνότητα λειτουργίας: 2,4 GHz

Firewall: Ναι

LAN Ports: 6x 10/100/1000

WAN ports: 2

VPN support: Ναι

Ασύρματο δίκτυο: Wi-Fi 802.11n, 3G/4G LTE

 

Κατασκευαστής: DrayTek

Διάθεση: Lexis Πληροφορική, 210-6777007

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 539

Σχετικά άρθρα

Σημαντική πιστοποίηση για τη NovelTech

Kitriniaris

Samsung: Πλήθος παρουσιάσεων Β2Β στη CeBIT 2014

Kitriniaris

H Nova υλοποίησε το νέο private cloud της MediaMarkt

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα