14.7 C
Athens
26/01/2021
Biztech

Quest on Cloud

To Quest on Cloud, αποτελεί μια ενιαία πλατφόρμα που περιλαμβάνει τις καλύτερες cloud λύσεις της αγοράς. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις και μεταπωλητές και αποτελεί ένα one-stop-shop για τις ανάγκες τους. Το στοίχημα της Info Quest είναι μεγάλο, όσο και οι ευκαιρίες που προσφέρει στους συνεργάτες της.

 

Το offering της Info Quest Technologies που παρέχεται μέσω του Quest on Cloud, αποτελεί σημαντική επένδυση. Ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσατε να προβείτε σε μία τέτοια κίνηση; Ποια θέματα αντιμετωπίζει και τι περιμένετε ως απόδοση;

Αναγνωρίζοντας τη διεθνή τάση στροφής των επενδύσεων των επιχειρήσεων προς την «3η Πλατφόρμα» – την αξιοποίηση δηλαδή της πληροφορικής με τη μορφή της υπηρεσίας –  η Info Quest Technologies, από το 2010 ξεκίνησε τη διάθεση cloud υπηρεσιών στην αγορά, επενδύοντας σε τεχνογνωσία και συνάπτοντας συνεργασίες με τους  σημαντικότερους διεθνείς παρόχους. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει στην αγορά πλήθος cloud υπηρεσιών SaaS, IaaS & PaaS, μεταξύ των οποίων υπηρεσίες της Microsoft, IBM Softlayer, Symantec, Autodesk κλπ., έχοντας περισσότερους από 120 επιλεγμένους cloud συνεργάτες  και παρουσιάζοντας ρυθμό ανάπτυξης στις πωλήσεις cloud υπηρεσιών που ξεπερνά το 50% από χρόνο σε χρόνο.

 

Με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης cloud υπηρεσιών και τη μείωση της πολυπλοκότητας, η Info Quest Technologies μεγιστοποίησε την επένδυσή της το 2013, ξεκινώντας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο στον τομέα διεθνή οίκο, τη διαμόρφωση και παραμετροποίηση μίας 2-Tier πλατφόρμας αυτοματοποιημένης διάθεσης, διαχείρισης και Billing, του www.QuestonCloud.com.

Προσφέροντας  πολλές υπηρεσίες, προς πολλούς και διαφορετικούς πελάτες, με διαφορετικά μοντέλα χρέωσης, η βασική πρόκληση που είχε η εταιρεία να αντιμετωπίσει ήταν η σύνθεση όλων των παραπάνω. Ο στόχος λοιπόν ήταν να δημιουργηθεί ένας συνδυασμός μιας μοναδικής κονσόλας ελέγχου, on-line παρακολούθησης, ενός κοινού περιβάλλοντος και ενός ενιαίου μηχανισμού διάθεσης, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της. Στην πρόκληση αυτή το www.QuestonCloud.com όχι μόνο ανταποκρίνεται επαρκώς, αλλά παρέχει εκπληκτικές δυνατότητες και λειτουργικότητα.

 

Ως προς την απόδοση, ο στόχος διαφοροποιείται σε σχέση με το παραδοσιακό μοντέλο διανομής. Προκειμένου το μοντέλο να είναι προσοδοφόρο, ζητούμενο είναι η μέγιστη δυνατή διασπορά σε χρήστες, γνωρίζοντας ότι η αξία ανά μήνα ανά χρήστη είναι μικρή, συγκρινόμενη με ένα ετήσιο ή τριετές συμβόλαιο χρήσης. Όμως το στοιχείο της περιοδικής συνδρομής, πολλαπλασιαζόμενο επί τον αριθμό των χρηστών, είναι αυτό που δημιουργεί τελικά την κρίσιμη μάζα για ένα κερδοφόρο επιχειρηματικό σενάριο.

 

Πέρα όμως από αυτό, θεωρούμε ότι ως εταιρεία, με 35 πλέον χρόνια παρουσίας και σημαντικές καινοτομίες στην ανάπτυξη και διαμόρφωση όλου του μοντέλου διάθεσης   προϊόντων στην ελληνική αγορά πληροφορικής, οφείλουμε να διαμορφώσουμε και να  προσφέρουμε στους πελάτες μας, όλα τα εφόδια, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις  που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

 

Το νέο μας συμβόλαιο  του Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, που μας δίνει τη δυνατότητα να εντάξουμε της cloud υπηρεσίες της Microsoft στην πλατφόρμα  www.QuestonCloud.com, δίνει πραγματικά μία νέα προοπτική στο όλο εγχείρημα, καθώς πλέον διευρύνεται σημαντικά το πελατολόγιο στο οποίο  απευθυνόμαστε με ένα πολύ πλούσιο portfolio λύσεων.

 

 

Μπορείτε να μας αναφέρετε εν συντομία τις βασικές υπηρεσίες που παρέχετε αυτήν τη στιγμή, αλλά και όσες σχεδιάζετε για το άμεσο μέλλον;

Το οικοσύστημα Quest On Cloud αυτή τη στιγμή προσφέρει το Portfolio Cloud Service Provider λύσεων της Microsoft (Office365, Azure), τις λύσεις υποδομών Bare Metal/Virtual Servers και Storage της IBM Softlayer και τις λύσεις End Point Protection και Mail Security της Symantec.

Νέα offerings, αλλά και επιπλέον Services στα υπάρχοντα προστίθενται τακτικά. Ως εκ τούτου, μέσα στους επόμενους μήνες, θα βρείτε πολλαπλάσιους προμηθευτές, ειδικά στο χώρο του Security και των Επιχειρηματικών Εφαρμογών.

 

 

Ειδικά για το software (και τις αντίστοιχες άδειες), υπήρχαν κάποιες ανησυχίες για το πέρασμα στην Cloud εποχή και στο κατά πόσο θα είναι απαραίτητη η παρουσία ενός διανομέα. Ποιο είναι το added value του Quest on Cloud σε αυτόν τον τομέα;

Οι ανησυχίες πηγάζουν από το ίδιο το μοντέλο διάθεσης υπηρεσιών Cloud, το οποίο δεν απαιτεί αποθήκη ή Logistics. Όμως, το κοινό που απευθυνόμαστε είναι επαγγελματικό. Αυτό επιτάσσει την ουσιαστική εμπλοκή συνεργατών στο σχεδιασμό, μετάβαση και βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών πόρων ενός συνόλου Cloud υπηρεσιών. Είτε το επιδιώκουμε είτε όχι, ένας πελάτης δεν απαιτεί πλέον πωλητή, αλλά σύμβουλο. Ο ρόλος του δικτύου συνεργατών είναι ακριβώς αυτός.

Όσο για το διανομέα, αυτός καλείται να δημιουργήσει μία πύλη ψηφιακής τεχνολογίας, εντός της οποίας ο κάθε συνεργάτης θα εντοπίζει το σύνολο των “όπλων” που χρειάζεται η φαρέτρα του, προκειμένου να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις πολυπαραμετρικές απαιτήσεις των πελατών του.

Στα “όπλα” αυτά, πέραν των offerings, εντάσσονται και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διευκολύνουν τη ρευστότητα του συνεργάτη, περιορίζοντας το ρίσκο της εμπλοκής του στο νέο αυτό αντικείμενο.

 

 

Κάποιες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το Office 365, πωλούνται on-line και απευθείας από τους δημιουργούς τους. Παρ’ όλα αυτά, το Quest on Cloud προσφέρει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα προς το κανάλι. Ποια θεωρείτε τα σημαντικότερα;

Όπως προαναφέρθηκε, η αγορά Cloud υπηρεσιών μέσω του Quest On Cloud συνδυάζει καλύτερες τιμές, χρηματοδοτικά εργαλεία, υποστήριξη από μία δεκαμελή ομάδα Licensing/Cloud Experts και ενιαίο περιβάλλον διαχείρισης.

Για παράδειγμα, ένας συνεργάτης που απαιτεί λύσεις ασφαλείας σε περιβάλλον Office 365 με καθετοποιημένο backup μηχανισμό σε Object Storage, μπορεί να συνθέσει μαζί με την ομάδα του Quest On Cloud τη βέλτιστη αρχιτεκτονική και εν συνεχεία να υλοποιήσει το έργο end-to-end μέσα από το περιβάλλον της πλατφόρμας μας, αξιοποιώντας παράλληλα το σχήμα πιστώσεων που ως συνεργάτης της Info Quest Technologies έχει.

 

Επιπλέον, το Quest On Cloud προσφέρει στον συνεργάτη ένα ολοκληρωμένο Control Panel με λειτουργικότητα CRM, Business Reporting και πλήρες Notification Plan για την ενιαία και εύληπτη διαχείριση του συνόλου των πελατών του.

 

Πεμπτουσία των πλεονεκτημάτων αγοράς μέσω Quest On Cloud, αποτελεί το ολοκληρωμένο Mirroring Marketplace που επιτρέπει στον συνεργάτη να διεκπεραιώνει Online πωλήσεις σε δικό του περιβάλλον, ορίζοντας ανεξάρτητη τιμολογιακή πολιτική, προσθέτοντας δικά του Service Offerings στην πλατφόρμα και εκμεταλλευόμενος όλο το μηχανισμό για Online πληρωμή των πελατών του.

 

 

Μέχρι στιγμής, ποια είναι η αντίδραση εκ μέρους του καναλιού; Πως τους φαίνεται το όλο εγχείρημα και τι είδους feedback έχετε λάβει;

Από την επίσημη παρουσίαση του Quest On Cloud προς το δίκτυο μας στα τέλη Σεπτεμβρίου, έχουμε ήδη τριψήφιο αριθμό συνεργατών που εκπαιδεύτηκαν και σταδιακά πιστοποιούνται στην εμπορική χρήση της πλατφόρμας μας. Περίοδος προσαρμογής προφανώς υπάρχει, δεδομένου ότι ο τρόπος λειτουργίας και τιμολόγησης είναι καινοτόμος και αλλάζει το επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα διάθεσης των υπηρεσιών. Έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από συνεργάτες με δικό τους on-line μηχανισμό πωλήσεων, όπου η δυνατότητα δημιουργίας Mirroring Marketplace, ανοίγει νέους ορίζοντες στο επιχειρηματικό τους μοντέλο.

 

 

Το κανάλι ανησυχούσε επί μακρώ, για το ενδεχόμενο να μείνει “εκτός παιχνιδιού” στην εποχή του Cloud, αφού διαφαίνονταν μία τάση direct προσέγγισης των τελικών πελατών εκ μέρους των κατασκευαστών. Το Quest on Cloud αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι κατ’ ανάγκην, και το ερώτημα είναι: Πόσο σημαντική είναι η ευκαιρία που δίνει προς το κανάλι; Σε τι θα μπορούσε να ελπίζει ένας συνεργάτης σας σε ό,τι αφορά τόσο τα έσοδα, όσο και τις δυνατότητες ανάπτυξης της εταιρείας του;

Παρακολουθώντας την καμπύλη εξέλιξης των υπηρεσιών Cloud σε διεθνές επίπεδο, η ευκαιρία προβλέπεται τεράστια για τους συνεργάτες. Απαιτείται όμως εστίαση στο νέο μοντέλο και επένδυση στη μεταστροφή του ρόλου τους. Το Cloud δεν έχει έξοδα αγοράς αποθέματος ή προβλήματα παλαιότητας αγορασμένου προϊόντος, δεν πωλείται όμως και με αυτόν τον τρόπο. Εάν αντιμετωπιστεί παραδοσιακά, είναι καταδικασμένο. Όποιος όμως υιοθετήσει με επαγγελματισμό το συμβουλευτικό ρόλο του Cloud Expert προς την αγορά, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της και σχεδιάζοντας τις προσφερόμενες λύσεις προς όφελος του πελάτη του, θα έχει μαθηματικά ιδιαίτερα υψηλές προοπτικές επιτυχίας.

Εξάλλου, τα πλεονεκτήματα για το χρήστη Cloud υπηρεσιών είναι προφανή. Ευελιξία, μετατροπή της επένδυσης κεφαλαίου σε λειτουργικό έξοδο και πρόσβαση από παντού προσφέρονται by default σε όλο το portfolio αυτών των λύσεων.

Σημασία για εμάς και στόχος μας ως Info Quest Technologies είναι να εντάξουμε τους συνεργάτες μας στο νέο τους ρόλο, υποστηρίζοντάς τους συνεχώς και εξοπλίζοντας τους με τα πλέον σύγχρονα εργαλεία πώλησης.

 

 

Υπάρχουν κάποιοι όροι και προϋποθέσεις ώστε να μπορέσει ένας συνεργάτης να μπει στην οικογένεια του Quest on Cloud, και αν ναι ποιες είναι αυτές;

Δεδομένου ότι πρόκειται για οικοσύστημα συνεργατών με ειδική τιμολογιακή και πιστωτική πολιτική, βασική προϋπόθεση αποτελεί η εμπορική συνεργασία με την  Info Quest Technologies. Μέσω της on-line φόρμας εγγραφής που βρίσκεται στο www.QuestonCloud.com, η ενδιαφερόμενη εταιρεία μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας και εν συνεχεία, αφού εκπαιδευτεί στη χρήση της πλατφόρμας, να αποκτήσει πρόσβαση στο Οικοσύστημα Quest On Cloud και Reseller Control Panel για τον ενιαίο έλεγχο ολόκληρου του Cloud Business του.

 

Σχετικά άρθρα

Η HP Ελλάς έγινε LPI Approved Training Partner

Kitriniaris

Αφρική και Ινδία το νέο πεδίο ανταγωνισμού των smartphones

Kitriniaris

Ο Βασίλης Παπούλιας αναλαμβάνει COO στην Office Line

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα