Πτωση στα smartphones στην Κινα

Μετά από μια διετία με όρεξη γαργαντουϊκών διαστάσεων, η κινεζική αγορά smartphones φαίνεται να περνά στην περίοδο της…χώνεψης αφού για πρώτη φορά οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση στο α΄ τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με την IDC.

H Κίνα, λοιπόν, παραμένει η μεγαλύτερη αγορά smartphones στον κόσμο, ωστόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου οι πωλήσεις της εν λόγω αγοράς σημείωσαν κάμψη 4%, σε ετήσια βάση. Είναι η πρώτη φορά σε έξι χρόνια που η αγορά smartphones της Κίνας γνωρίζει συρρίκνωση.

Ο αριθμός των συσκευών που διατέθηκαν στην κινεζική αγορά έφτασε τα 98,8 εκατομμύρια και η IDC προβλέπει ότι για το υπόλοιπο του έτους η αγορά θα διατηρήσει τη σταθερότητά της.

Η Apple υπήρξε η μεγάλη κερδισμένη του α’ τριμήνου καθώς αύξησε το μερίδιό της από 8,7% πέρυσι σε 14,7% φέτος, με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus να τυγχάνουν εξαιρετικής υποδοχής από τους κινέζους καταναλωτές.

Η συρρίκνωση της κινεζικής αγοράς έχει σημαντικές επιπτώσεις στους εγχώριους vendors οι οποίοι σύμφωνα με την IDC πρέπει να προχωρήσουν σε δύο κινήσεις προκειμένου να διατηρήσουν τη δυναμική τους: πρώτον, να επεκταθούν δυναμικά σε αγορές εκτός Κίνας και δεύτερον να παρουσιάσουν smartphones με περισσότερες δυνατότητες απ’ ό,τι κάνουν μέχρι σήμερα.