Πτωση κερδων και πωλησεων για τη Samsung

Για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο η Samsung αναμένει πτώση των λειτουργικών της κερδών, όπως ανακοίνωσε, καθώς ο έντονος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει στην Κίνα και στην Ευρώπη αλλά και η γενική επιβράδυνση στην αγορά των smartphones, αποδεικνύουν ότι οι “εύκολες” εποχές έχουν περάσει στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε πως για το γ’ τρίμηνο του 2014 αναμένει λειτουργικά κέρδη γύρω στα $7,3 δις από σχεδόν $9,4 δις την ίδια περίοδο πέρυσι. Και οι πωλήσεις, όμως, θα εμφανίσουν σαφή συρρίκνωση και θα κινηθούν γύρω στα $50 δις από $57 δις το γ’ τρίμηνο του 2013.

Η Samsung ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις tablets ήταν υποτονικές, επειδή έχουν μεγαλύτερο κύκλο αντικατάστασης από εκείνη των smartphones. Επιπλέον, οι υποτονικές πωλήσεις των smartphones επηρέασαν αρνητικά τα τμήματα chips και οθονών της εταιρείας.

Η εταιρεία ερευνών αγοράς Strategy Analytics, εκτιμά ότι η Samsung πιέζεται και στα δύο άκρα της αγοράς smartphones: Στην high-end κατηγορία είναι η Apple που κάνει τη “ζημιά” ενώ στις φθηνότερες αγορές το πρόβλημα είναι η ολοένα και μεγαλύτερη ισχύς που αποκτούν οι κινεζικές εταιρείες.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.