Πτωση κερδων αλλα και νεα προϊοντα ενοψει για την Asus

Πτώση καθαρών κερδών της τάξης του 26% ανακοίνωσε η Asus για το γ’ τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία οφείλεται εν πολλοίς σε έκτακτες φορολογικές εισφορές.

Ταυτόχρονα όμως ο CEO της Asus, Jerry Shen, έδωσε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το τι πρόκειται να κάνει η εταιρεία μέσα στους επόμενους μήνες ώστε να ενισχύσει τη θέση της. Σύμφωνα, λοιπόν με τον  σχεδιασμό της Asus προτεραιότητα θα δοθεί σε νέα Chromebooks, smartphones αλλά και wearables, τα οποία θα δούμε σύντομα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα λανσάρει τα πρώτα Chromebooks της το επόμενο έτος, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνουν δύο συσκευές αρχικά, μια στις 11,6 ίντσες και ένα μοντέλο στις 13,3 ίντσες. Επίσης ψηλά στις προτεραιότητες της Asus είναι η αγορά των smartphones, με το 5ίντσο MeMOFone να είναι η πρώτη συσκευή που θα παρουσιαστεί, πιθανότατα στα πλαίσια της CES, τον Ιανουάριο του 2014. 

“Παραμένουμε αισιόδοξοι για την αγορά PC, αλλά προτεραιότητά μας είναι να κάνουμε κερδοφόρο το κομμάτι των smartphones της εταιρείας μέσα στο επόμενο έτος”, δήλωσε ο CFO της Asus, David Chang .

Τέλος, η εταιρεία ανέφερε ότι θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην αναπτυσσόμενη αγορά των wearables, με το λανσάρισμα των πρώτων συσκευών στην έκθεση Computex της επόμενης χρονιάς στην Ταϊπέι.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.