Ψηλα η SAS στη διαχειριση κινδυνου

Νικήτρια στις κατηγορίες core technology, banking και credit risk, η SAS εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη RiskTech 100 της Chartis Research, μια ετήσια λίστα που περιλαμβάνει τους κορυφαίους προμηθευτές λύσεων διαχείρισης κινδύνων. Η SAS αναγνωρίστηκε για τα on-demand analytics της, τα οποία είναι σε θέση να διαχειριστούν πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα τους.

Η Chartis προβλέπει ότι οι παγκόσμιες ΙΤ δαπάνες για διαχείριση κινδύνου στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα υπερβούν τα $30δις μέχρι το 2015, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις έχουν επενδύσει περισσότερο σε τεχνολογίες real-time και Big Data. Σε πρόσφατη έρευνά της τονίζει ότι ο όγκος των δεδομένων, η πολυπλοκότητα και η ταχύτητα προσφέρουν ευκαιρίες για μια συνολικά πιο ευφυή διαχείριση του κινδύνου.

Είναι ενδεικτικό ότι οι τεχνολογικές δαπάνες στον τομέα διαχείρισης κινδύνου σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση, ενώ μεταξύ 2014 και 2015, οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί αναμένεται να αυξήσουν τις δαπάνες τους για διαχείριση κινδύνου κατά 17%, από $7,5 σε $8,9 δις.

Η έρευνα RiskTech 100 2014 είναι διαθέσιμη για download εδώ. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η Chartis αναγνωρίζεται ως η κορυφαία εταιρεία σε έρευνα και συμβουλευτικές υπηρεσίες που εστιάζουν αποκλειστικά στην αγορά της τεχνολογίας διαχείρισης κινδύνων.