Πρωτια για τη Xerox στην ελληνικη αγορα Α3

Με αιχμή του δόρατος την πλατφόρμα ConnectKey, που λανσαρίστηκε στo πρώτο τρίμηνο του 2013, η Xerox κατόρθωσε να ενισχύσει τις πωλήσεις της και να βελτιώσει τα συνολικά της αποτελέσματα, κατακτώντας την κορυφή σε μερίδια αγοράς στο σύνολο των Α3 πολυλειτουργικών μηχανημάτων εκτύπωσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Infosource για το σύνολο του 2013. Κυρίαρχη θέση κατέχει επίσης και στην κατηγορία των μεγάλων παραγωγικών μηχανημάτων, αλλά και σε επιμέρους κατηγορίες της Α4 αγοράς, στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στο σύνολο της μεσαίας κατηγορίας των Α3 πολυλειτουργικών μηχανημάτων, η Xerox βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 25,6%. Στη δε κατηγορία των παραγωγικών μηχανημάτων, η Xerox ηγείται και πάλι της αγοράς με ποσοστά 57,14% στα μονόχρωμα και 100% στα έγχρωμα high end συστήματα κομμένου φύλλου. Σημαντική παρουσία έχει, όμως, και στα Α4 έγχρωμα πολυλειτουργικά μηχανήματα, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις κατηγορίες από 31 σελ./ λεπτό και πάνω. Συνολικά, στη μεγάλη αγορά των Α4 εκτυπωτών και πολυλειτουργικών η Xerox έχει αυξήσει το μερίδιό της κατά 18%, τη στιγμή που η συνολική αγορά αναπτύσσεται με ρυθμό 11%.

Σύμφωνα με την Xerox, εφαλτήριο για την ενίσχυση των πωλήσεων αποτέλεσε η νέα  πλατφόρμα ConnectKey. To οικοσύστημα ConnectKey είναι ένα σετ λύσεων που συμπεριλαμβάνει πολυλειτουργικά μηχανήματα (ΜFPs), τα οποία με την βοήθεια λύσεων λογισμικών προσφέρουν μια σειρά δυνατοτήτων (αποθήκευση αρχείων σε υπηρεσίες cloud ή σε λογισμικά αρχειοθέτησης, mobile printing κ.ά.),  πέρα από την εκτύπωση, σάρωση και αποστολή fax.