Προθεσμια 20 ημερων δινει η Κινα στην Microsoft…

…προκειμένου να δώσει πλήρεις εξηγήσεις σχετικά με τα “προβλήματα συμβατότητας” που παρουσιάζουν τα Windows και το Office με διάφορες συσκευές, και τα οποία σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές υποδεικνύουν μονοπωλιακές τακτικές εκ μέρους της Microsoft.

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε με γραπτή ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο ρυθμιστικός φορέας εμπορίου της Κίνας, καλώντας τη Microsoft να δώσει γραπτές εξηγήσεις για όσα τις καταλογίζει, εντός του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Το παραπάνω “τελεσίγραφο” έρχεται μία εβδομάδα μετά τις κατηγορίες των κινεζικών αρχών ότι η Microsoft δεν είναι απολύτως ειλικρινής στα στοιχεία που της ζητούνται στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται εδώ και περίπου έναν μήνα.

Πρόκειται για έναν ακόμη βαθμό πίεσης που ασκεί η Κίνα στη Microsoft, με την αμερικανική εταιρεία να μην έχει απαντήσει ακόμα στο τελεσίγραφο της Κίνας. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι οι κινεζικές αρχές θα συνεχίσουν να πιέζουν τη Microsoft καθώς έχουν πλήρη επίγνωση τη σημασία που έχει η αγορά της Κίνας για την αμερικανική εταιρεία.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.