Προσιτα εταιρικα δικτυα μεσω δορυφορου για την Ελλαδα

Η Eutelsat Communications και η OneAccess ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας υψηλής απόδοσης, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο την παροχή υπηρεσιών ασφαλούς VPN σε επιχειρήσεις, μέσω του High Throughput δορυφόρου KA-SAT της Eutelsat. Η νέα υπηρεσία, η οποία έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί μέσα στον Μάρτιο του 2013, θα είναι αμέσως διαθέσιμη σε ολόκληρη την περιοχή κάλυψης του KA-SAT, γεγονός που αναμένεται να καταστήσει τη δορυφορική επικοινωνία προσιτή για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Από το 2011 και χάρη στον KA-SAT της Eutelsat, το τοπίο των ευρυζωνικών δορυφορικών υπηρεσιών μετασχηματίζεται με σταθερά βήματα για τους οικιακούς και εταιρικούς πελάτες από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Με στόχο να βελτιώσει και να διευρύνει την γκάμα των παρεχόμενων υπηρεσιών για επιχειρήσεις, η OneAccess προχώρησε στη συνεργασία με την Eutelsat και στην ανάπτυξη του One1520, ενός εξειδικευμένου δορυφορικού router, στο οποίο ενσωματώνεται λογισμικό traffic acceleration, IP routing και IP-VPN secure transport, εξασφαλίζοντας ταχύτητες 20Mbps στη λήψη (download) και 6Mbps στην εκπομπή (upload).

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα οδηγεί σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, καθώς εξυπηρετεί επιχειρήσεις που διαθέτουν διάσπαρτες εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα η πρόσβαση στο Ίντερνετ και η λειτουργία ενός ασφαλούς και γρήγορου εταιρικού δικτύου έχει ζωτική σημασία για τη δραστηριότητά τους. Έτσι, έχουν πλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα ιδιωτικό ευρυζωνικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας, είτε για λόγους εφεδρείας, είτε για λόγους αποσυμφόρησης της κίνησης άλλων υποδομών, μέσα σε ένα περιβάλλον υψηλής ασφάλειας.