Προσγειωση για τα tablets

Μετά από δύο χρόνια φρενήρους ανάπτυξης, η αγορά των tablets δείχνει να ωριμάζει. Με άλλα λόγια οι πωλήσεις τους θα συνεχίσουν να έχουν θετικό πρόσημο και διφήφιο ρυθμό ανάπτυξης, ωστόσο η άνοδος αυτή θα εκλογικευτεί, όπως αναφέρει στο τελευταίο report της η IDC. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία ερευνών προβλέπει πως η αγορά των tablets αναπτυχθεί με ρυθμό 19,3% το 2014, ένα ποσοστό σαφώς υψηλότατο το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με το 51,6% που καταγράφηκε το 2013 σε σύγκριση με το 2012.

Η IDC, μάλιστα, προβλέπει ότι φέτος θα πωληθούν 260,9 εκατομμύρια μονάδες, αριθμός στον οποίο περιλαμβάνονται τόσο τα “καθαρόαιμα” tablets, όσο και οι υβριδικές συσκευές tablet – laptop. Κατά την εκτίμηση της IDC η επιβράδυνση αυτή είναι φυσιολογική και οφείλεται στην ωρίμανση της αγοράς, σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση των τιμών αλλά και τη μείωση των αγορών φθηνών tablets.

Η συνεχής πτώση των τιμών τα προηγούμενα χρόνια ήταν αναμφίβολα ένας από τους κύριους παράγοντες αύξησης των πωλήσεων, ωστόσο η IDC διαβλέπει ότι οι τιμές θα σταθεροποιηθούν το 2014. Εν τω μεταξύ, αρκετοί χρήστες όντας πλέον εκπαιδευμένοι στην εμπειρία χρήσης ενός tablet θα αναζητήσουν περισσότερα από τις συσκευές τους με αποτέλεσμα να κατευθυνθούν σε μοντέλα με καλύτερες επιδόσεις, άρα και υψηλότερη τιμή.

Στο πλαίσιο αυτό η IDC εκτιμά ότι θα μπορούσαν να ωφεληθούν, ελαφρώς, τα Windows tablets, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δείχνουν πλέον πιο πρόθυμες να υιοθετήσουν tablets. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το μερίδιο των Windows tablets θα παραμείνει πολύ περιορισμένο, με τις Android και iOS συσκευές να κυριαρχούν απόλυτα και το 2014.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.