Προοπτικες για ελληνοκορεατικη συνεργασια

To Patras InnoHub επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης και ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, Gil-sou Shin. Το  Patras InnoHub είναι ένα κέντρο καινοτομίας στον κλάδο της μικροηλεκτρονικής, το οποίο εδρεύει στο Καστρίτσι και βρίσκεται υπό τον έλεγχο του φορέα Corallia, που διαχειρίζεται συνεργατικούς σχηματισμούς καινοτομίας. 

Στη συνάντηση που είχαν με τους καθ. Βασίλειο Μακιό, γενικό διευθυντή, Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., διευθυντή Στρατηγικής και Οικονομικών του Corallia, Δημήτρη Παπαηλιoύ, mi-Cluster Manager και εκπροσώπους εταιρειών, συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών, με εστίαση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή ιδεών πάνω σε θέματα ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, ενώ συζητήθηκε το παράδειγμα της Κορέας ως μια χώρα που παρουσίασε αλματώδη οικονομική ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από την άνθιση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας που κατέκτησαν την παγκόσμια αγορά.