Προκληση για την Ευρωπη οι επενδυσεις σε νεα δικτυα

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά  (Digital Single Market), κ. Andrus Ansip είχαν τις προηγούμενες μέρες στις Βρυξέλλες εκπρόσωποι της ECTA (European Competitive Telecommunications Association).  Οι εκπρόσωποι της ECTA επεσήμαναν στον αντιπρόεδρο ότι το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο πρέπει να προσαρμοστεί στις προκλήσεις του μέλλοντος αλλά έχοντας πάντα στο επίκεντρο την ενίσχυση του ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων. Αυτό πρέπει να διασφαλίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να είναι ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο η Ενιαία Ψηφιακή Αγορά της Ευρώπης.

Η ευρωπαϊκή συζήτηση για τα δίκτυα νέας γενιάς, τις απαιτούμενες επενδύσεις και τον ανταγωνισμό στην αγορά τηλεπικοινωνιών αφορά ιδιαίτερα και την Ελλάδα καθώς επίκειται η ανάλυση από την ΕΕΤΤ των αγορών φυσικής και χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης, η οποία θα καθορίσει το ρυθμιστικό πλαίσιο και τους κανόνες για τον επόμενο κύκλο επενδύσεων στα δίκτυα νέας γενιάς.

Το ζήτημα των δικτύων νέας γενιάς στην ευρωπαϊκή ήπειρο τίθεται επιτακτικά στο τραπέζι καθώς η Ευρώπη έχει μείνει σχετικά πίσω σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Πάντως στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 έχουν, δεσμευθεί κονδύλια €700 εκατ., με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων σε δίκτυα 5G. Ωστόσο η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία πολλές φορές αποδεικνύεται τροχοπέδη στην όποια προσπάθεια εξέλιξης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την αναστολή άρσης των τελών roaming.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.