9 C
Athens
20/01/2021
Biztech

Printing security: Επιτακτική ανάγκη όσο ποτέ

Οι εκτυπωτές, απλοί και πολυλειτουργικοί είναι τα κατεξοχήν δικτυακά μηχανήματα μέσα σε μια επιχείρηση. Το νούμερο ένα πρόβλημα όλων των συσκευών που συνδέονται σε ένα δίκτυο δεν είναι άλλο από την ασφάλεια.

Σήμερα ένας εκτυπωτής κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να… εκτυπώνει. Σαρώνει, κάνει αντίγραφα, αποστέλλει και αποθηκεύει ευαίσθητες πληροφορίες, ενώ οι πρόσφατες καινοτομίες που έχουν ενσωματωθεί στις εκτυπωτικές συσκευές τα τελευταία χρόνια, βοηθούν στην ομαλοποίηση των διαδικασιών των επιχειρήσεων, αυξάνοντας την παραγωγικότητα. Ωστόσο, όλες αυτές οι καινοτόμες ψηφιακές λειτουργίες, ενδεχομένως αφήνουν τα μηχανήματά σας ευάλωτα σε επιθέσεις.

 

Ειδικά μάλιστα σήμερα όπου όλοι οι σύγχρονοι εκτυπωτές επικοινωνούν με το public cloud, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να έχουν πρόσβαση, να εκτυπώνουν και να σαρώνουν από τις προσωπικές τους φορητές τους συσκευές από μακριά, η ανάγκη για ασφάλεια γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ! Έτσι, γίνεται προφανές ότι οι εκτυπωτές της επιχείρησής σας θα πρέπει να είναι το ίδιο προστατευμένοι όπως ακριβώς οι υπολογιστές και τα υπόλοιπα endpoints του δικτύου σας.

 

Το πρόβλημα…

Εάν οι δικτυακές εκτυπωτικές συσκευές της επιχείρησής σας δεν είναι επαρκώς προστατευμένες, μπορούν να αποτελέσουν την «κερκόπορτα» όπου θα παρεισφρήσουν ιοί και άλλες απειλές με καταστρεπτικές συνέπειες για τα δεδομένα και κατ’ επέκταση για την τσέπη σας. Το κόστος αποκατάστασης από μια επίθεση είναι πολλές φορές δυσβάσταχτο για μια μικρή επιχείρηση.

 

Το θέμα ασφάλεια στο printing, όμως, έχει κι άλλη μια σημαντική παράμετρο, αυτή των εκτυπώσεων εμπιστευτικών πληροφοριών. Σε μια σύγχρονη επιχείρηση οι εκτυπωτές βρίσκονται σε κάποιον κοινόχρηστο χώρο. Αυτό σημαίνει ότι πάσης φύσεως έγγραφα, αναφορές, επιστολές, αποφάσεις, οικονομικές μελέτες κ.ά. παραμένουν στο tray κάποιου εκτυπωτή σε κοινή θέα, μέχρι να τα μαζέψει αυτός που τα εκτύπωσε ή στη χειρότερη περίπτωση, κάποιος… περαστικός.

 

Σύμφωνα με έρευνα της IDC, οι πιθανότερες ευπάθειες που σχετίζονται με το printing είναι οι εξής:

  • Κακόβουλη απειλή εκτός εταιρείας
  • Έκθεση εγγράφων σε κοινή θέα επάνω στη συσκευή εκτύπωσης
  • Μη προστασία εγγράφων που αποστέλλονται από και προς τη συσκευή
  • Μη εξουσιοδοτημένη χρήση
  • Πρόσβαση σε ρυθμίσεις ή ports της συσκευής
  • Ικανότητα της εταιρείας να εντοπίσει τον ένοχο παραβίασης της ασφάλειας
  • Απομακρυσμένη πρόσβαση χρηστών

 

 

…και η λύση του

Σύμφωνα με έκθεση της Quocirca, η ασφάλεια παραμένει ψηλά στην ατζέντα των εταιρειών με το 81% από αυτές (αύξηση 75% σε σχέση με το 2015) να δηλώνει ότι το συγκεκριμένο κριτήριο επηρέασε σε σημαντικό βαθμό την τελική επιλογή τους.

Η ανάγκη για ασφαλείς λύσεις και υπηρεσίες εκτύπωσης ενισχύεται από το γεγονός ότι το 61% των εταιρειών ανέφεραν τουλάχιστον μια παραβίαση δεδομένων που να σχετιζόταν με εκτυπώσεις.

 

Προστασία συσκευής: Προστατέψετε το δίκτυό σας με ασφαλείς εκτυπωτικές συσκευέςΠροστασία δεδομένων: Ασφαλίστε τα ευαίσθητα δεδομένα σας καθώς διακινούνται μέσα στο δίκτυο. Ασφάλεια εγγράφων: Προστατέψτε τα απόρρητα έγγραφά σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

 

Η λύση στα παραπάνω προβλήματα, λέγεται HP Secure. Τα προιόντα της HP περιλαμβάνουν μια σειρά από εργαλεία ασφαλείας τα οποία καλύπτουν σφαιρικά όλα τα στάδια της διακίνησης εγγράφων (ψηφιακών και φυσικών) μέσα στην επιχείρηση. Οι λύσεις προστασίας της HP, ενσωματώνονται σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από την εντολή της εκτύπωσης και το περιεχόμενο του προς εκτύπωση εγγράφου, φθάνοντας μέχρι το μηχάνημα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το output.

Επιπροσθέτως, διασφαλίζονται τόσο τα δικαιώματα εκτυπώσεων μέσα στο δίκτυο, καθώς και η παραλαβή των εγγράφων από τα σωστά άτομα.

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς η HP προστατεύει τα έγγραφα, τα δεδομένα και τις δικτυακές σας συσκευές:


Οι εκτυπωτές της HP έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να περιλαμβάνουν (εξαρτάται από το μοντέλο) λύσεις ελέγχου και παρακολούθησης, βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων, τη συμμόρφωση με τις πολιτικές ασφαλείας της εταιρίας, προστατεύοντας το δίκτυο end to end. Μόνο η HP προσφέρει τόσο ολοκληρωμένη προστασία η οποία φτάνει ακόμα και σε επίπεδο BIOS και μάλιστα με δυνατότητες αυτοδιόρθωσης.

 

Οι λύσεις προστασίας εκτύπωσης της HP καλύπτουν τις παρακάτω βασικές ενότητες:

 

Ασφάλεια συσκευής: Μόνο οι εκτυπωτές της HP, είναι σε θέση να μπλοκάρουν μια επίθεση τη στιγμή που ξεκινά, ενσωματώνοντας μοναδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Οι HP Enterprise εκτυπωτές μπορούν να εντοπίσουν, να προστατέψουν, αλλά και να αυτοδιορωθούν αυτόματα από επιθέσεις.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ασφάλεια δεδομένων: Η σουίτα HP JetAdvantage Security Manager αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση προστασίας στην αγορά, βοηθώντας στη διασφάλισης της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς, την προστασία των συσκευών, ενώ παράλληλα προστατεύει και τα δεδομένα, καθώς αυτά διακινούνται μέσα στην επιχείρηση.

Το JetAdvantage Security Manager ακολουθεί όλα τα διεθνή standard της αγοράς, ενώ παράλληλα είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης. Επιτρέπει την εύκολη προσθήκη συσκευών, οι οποίες αυτόματα εντάσσονται στις συγκεκριμένες πολιτικές ασφαλείας που έχουν εφαρμοστεί εντός της επιχείρησης, χωρίς πολύπλοκες ρυθμίσεις και χρονοβόρες διαδικασίες.

 

Το λογισμικό προστασίας της HP, διασφαλίζει την πρόσβαση στους εκτυπωτές μόνο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες. Παράλληλα τα δεδομένα που διακινούνται από και προς τους εκτυπωτές κρυπτογραφούνται. Πιο συγκεκριμένα η λύση HP Access Control Secure Authentication εμποδίζει τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση είτε των ίδιων των εκτυπωτών, είτε συγκεκριμένες λειτουργίες τους, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφει κάθε δραστηριότητα. Επιπροσθέτως, η εταιρεία μπορεί να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια πρόσβασης ενεργοποιώντας διεργασίες ταυτοποίησης, όπως PIN ή έξυπνες κάρτες.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι το HP JetAdvantage Connect διασφαλίζει ότι η απομακρυσμένη πρόσβαση στους εταιρικούς εκτυπωτές θα πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια.

 

Ασφάλεια εγγράφων: Οι λύσεις ασφαλείας εγγράφων της HP περιλαμβάνουν μια σειρά από εργαλεία τα οποία προστατεύουν τα εμπιστευτικά έγγραφα και μειώνουν τις περιττές εκτυπώσεις. Αξίζει να αναφέρουμε το HP JetAdvantage Secure Print, ένα pull print app το οποίο έρχεται με τη μορφή SaaS, καθώς και τα HP JetAdvantage Private Print και HP Access Control Secure Pull Print.

 

hpsecurityprinting2

 

Η Infinitum σας προστατεύει

Η προστασία στο επίπεδο του printing όπως αναλύθηκε παραπάνω, υλοποιείται και στο πλαίσιο μιας λύσης MPS. Ο συνεργάτης που θα αναλάβει το συγκεκριμένο project σε μια επιχείρηση, θα πρέπει να είναι σε θέση κάνει πολύ περισσότερα από το να εγκαταστήσει τους εκτυπωτές.

Η Infinitum ως HP Managed Print Services Partner, διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία προκειμένου να σας προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλάνο, παρακολούθησης, διαχείρισης, βελτιστοποίησης και προστασίας του συνολικού output, επιτυγχάνοντας μείωση κόστους και αύξηση παραγωγικότητας.

Σχετικά άρθρα

Το πειρατικό λογισμικό απομυζά τις επιχειρήσεις

Kitriniaris

Νέα λύση της Intracom για τα δίκτυα LTE

Kitriniaris

Διατηρούν το momentum τα smartphones

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα