10 C
Athens
14/01/2021
Biztech

Print supplies: Μια μη… αναλώσιμη αγορά

Οι σύγχρονοι εκτυπωτές έχουν εξελιχθεί σε συσκευές διαχείρισης ψηφιακών εγγράφων με αποτέλεσμα λιγότερες εκτυπώσεις. Από την άλλη, οι κατασκευαστές προωθούν την ιδέα της inhouse εκτύπωσης φυλλαδίων, υλικού marketing κ.λπ, έχοντας εξελίξει πολύ τις έγχρωμες Α3 και large format συσκευές τους τόσο από άποψη δυνατοτήτων, όσο και από άποψη ποιότητας. Οι νέες τεχνολογίες μελανιών, οι νέες μέθοδοι αναπλήρωσης, οι νέες αποχρώσεις, τα νέα μέσα εκτύπωσης και φυσικά οι νέες προσιτές συσκευές, έχουν ως αποτέλεσμα ο όγκος των εκτυπώσεων να παρουσιάζει σταθερά αυξητική τάση.

Πέρα από το γραφείο και το print house, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την εκτύπωση βιομηχανικής κλίμακας. Οι κατασκευαστές προωθούν τις ψηφιακές πρέσες, όσο και τις ειδικές συσκευές εκτύπωσης σε άλλα υλικά και μέσα, όπως ύφασμα, βινύλιο, συσκευασία κ.λπ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, οι αγορά των αναλωσίμων αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020. Πρόκειται για μια αγορά με τεράστια δυναμική στην οποία καίριο ρόλο καλείται να παίξει το κανάλι των συνεργατών.

 


 

Είναι γεγονός πως τα αυθεντικά αναλώσιμα των εκτυπωτών κοστίζουν αρκετά χρήματα (σίγουρα περισσότερα από τα συμβατά μελάνια), αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Όσο κι αν ακούγεται αρχικά παράξενο το ερώτημα, η απάντησή του έχει τελικά μεγάλη σημασία στο να κατανοήσουμε τη δυναμική αυτής της αγοράς που βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη. Ας δούμε αναλυτικότερα τους λόγους για τους οποίους η τιμή τους είναι υψηλή και γιατί αποτελούν επένδυση.

 

Χρόνος ανάπτυξης

Μπορεί να είναι σχετικά μικρά σε μέγεθος, αλλά σίγουρα τα cartridges και τα toners δεν είναι μια απλή τεχνολογία. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο printing ξοδεύουν πολύ χρόνο και προσπάθεια προκειμένου να φέρουν το προϊόν στη σελίδα του τελικού χρήστη. Η έρευνα και η ανάπτυξη κοστίζει χρήματα και μέρος αυτού του κόστους αντανακλάται σ’ εκείνο των αναλωσίμων.

 

Χρήματα για ανάπτυξη

Τα μελάνια ειδικότερα περιλαμβάνουν πολλά περισσότερα από…μελάνι. Περιέχουν ειδικά διαλύματα και χημικά. Όλα αυτά εξυπηρετούν κάποιον σκοπό – από το να βοηθήσουν το μελάνι να απορροφηθεί στο χαρτί ως το να αποτρέψουν το ζάρωμά του.

 

Απευθύνονται σε συγκεκριμένες συσκευές

Δεν υπάρχει «ένα για όλα» στην περίπτωση των μελανιών. Οι κατασκευάστριες εταιρείες αναπτύσσουν λύσεις σχεδιασμένες να συνεργάζονται η καθεμιά με διαφορετικές συσκευές. Αυτό σημαίνει περισσότερο χρόνο, έρευνες και χρήματα, τα οποία θα περάσουν αναγκαστικά στο τελικό προϊόν. Οι εταιρείες κυκλοφορούν συνεχώς νέα μοντέλα, το οποίο σημαίνει πως πρέπει να αναπτύσσουν συνεχώς νέες λύσεις μελανιών.

 

Έμφαση στην ποιότητα

Αν και υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για refill και τρίτοι κατασκευαστές, τα αυθεντικά αναλώσιμα είναι ειδικά σχεδιασμένα για το καθένα μοντέλο και δεν έχουν τυχαία καθορισμένη τιμή. Είναι βελτιστοποιημένα ώστε να δουλεύουν με συγκεκριμένους εκτυπωτές και αυτό σημαίνει πως οι κεφαλές εκτύπωσης έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να ψεκάζουν στο χαρτί ορισμένη ποσότητα μελανιού και άλλων ουσιών, τόσο κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης όσο και της συντήρησης. Ακόμα και η πλέον μικρή διαφοροποίηση μπορεί να βλάψει τη συσκευή ή να έχει αντίκτυπο στην ποιότητα των εκτυπώσεων.

 

Τα refills μπορεί να βλάψουν τη συσκευή

Οι οικονομικές λύσεις τρίτων κατασκευαστών και τα φτηνά refills δεν είναι σχεδιασμένα έχοντας υπόψη κάποιον συγκεκριμένο εκτυπωτή. Οπότε, εφόσον μια επιχείρηση χρησιμοποιεί μελάνι σε κάποιον εκτυπωτή που χρησιμοποιείται σπάνια (ενώ εξαρχής προοριζόταν για κάποιον εκτυπωτή καθημερινής χρήσης), θα ψεκάσει πολύ μελάνι κατά τη διάρκεια και θα προκαλέσει ζημιά. Το αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής είναι μια σειρά από κρυφές δαπάνες που ο συνεργάτης οφείλει να θέσει υπόψη των πελατών του, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι κατεστραμμένες σελίδες, οι επανεκτυπώσεις και η αντικατάσταση των προβληματικών cartridges.

 

Χρήση περισσότερου από το απαιτούμενο μελάνι

Οι εκτυπωτές δεν χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο μελάνι όποτε εκτυπώνουν έγγραφα. Σύμφωνα με τις κατασκευάστριες εταιρείες, τα cartridges αφήνουν μικρή ποσότητα μελανιού κατά τη διάρκεια του downtime για λόγους service. Αυτό γίνεται προκειμένου να διώξουν τις φυσαλίδες αέρα ή το ξεραμένο μελάνι που μαζεύεται στα cartridges τα διαστήματα που παραμένει ανενεργός ο εκτυπωτής. Επομένως, στην περίπτωση που θεωρεί κάποιος πως το καθένα cartridge δεν αποδίδει στο μέγιστο, θα πρέπει να έχει υπόψη του πως μέρος του χρησιμοποιείται για να κρατήσει τον εκτυπωτή στη βέλτιστη κατάσταση.

 

Επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες

Εφόσον ο πελάτης θεωρεί πως δεν λαμβάνει το μέγιστο δυνατό από τη χρήση του καθενός cartridge, ίσως σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιεί τον λάθος τύπο συσκευής. Εφόσον πρόκειται για μικρή επιχείρηση που εκτυπώνει καθημερινά έγγραφα, θα χρειαστεί έναν εκτυπωτή μεγάλου όγκου εκτυπώσεων. Εάν πάλι τυπώνει περιστασιακά κάποιες φωτογραφίες, θα χρειαστεί κάποιο μοντέλο για αντίστοιχη χρήση.

 

Το συμπέρασμα είναι πως τόσο οι εκτυπωτές όσο και τα δοχεία μελανιού και γραφίτη είναι σχεδιασμένα για συγκεκριμένες χρήσεις. Επιλέγοντας κάποιο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιχείρησης, σημαίνει πως ο εκτυπωτής δεν θα αντέξει όσο χρειάζεται.

 

Άρθρο εκ μέρους της Epson

Στη μάχη μεταξύ μελάνι και toner, υπάρχει ξεκάθαρος νικητής!

 

Inkjet ή laser; Στο ερώτημα αυτό φτάνουν συχνά οι επιχειρήσεις που αναζητούν την ιδανικότερη τεχνολογία, να καλύψουν τις εκτυπωτικές τους ανάγκες. H τεχνολογία inkjet προσφέρει σαφή οφέλη έναντι της laser, σε ποιότητα, ανθεκτικότητα, σχεδόν μηδενικά ανταλλακτικά και κατανάλωση ρεύματος, αυτό όμως που δεν αναλογιζόμαστε όμως συχνά είναι η επόμενη ημέρα από την αγορά του εκτυπωτή. Τα αναλώσιμα, ανεβάζουν συχνά το κόστος χρήσης ενός εκτυπωτή, σε μεγάλο βαθμό.

 

 

«Aν εξετάσουμε την καινοτόμο τεχνολογία WorkForce Pro RIPS (Replaceable Ink Pack System) που προσφέρει σακούλες μελανιών, αντί για cartridges, σε σχέση με αντίστοιχους laser εκτυπωτές, βλέπουμε ξεκάθαρα τη διαφορά», σύμφωνα με την κ. Νατάσσα Γεωργίου, Corporate Channel Manager της Epson Ελλάδος.

Μια μόνο συσκευασία αναλωσίμου WorkForce Pro RIPS της Epson αρκεί για την εκτύπωση 84.000 ασπρόμαυρων σελίδων απρόσκοπτα, χωρίς αλλαγή, ενώ ένας αντίστοιχος εκτυπωτής laser για τον ίδιο αριθμό σελίδων απαιτεί την αγορά και αλλαγή ως και 13 συσκευασιών toner. Στην έγχρωμη εκτύπωση, η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη, με ένα σετ μελανιών RIPS 3 χρωμάτων και 1 μαύρου να αντιστοιχεί σε συνολικά ως και 51 toner!

«Πέρα από τον οικολογικό αντίκτυπο της απόρριψης x4 περισσότερων αναλωσίμων, που μας επηρεάζει όλους – και αυτό μιλώντας μόνο για τα μελάνια και χωρίς να υπολογίσουμε τα πολυάριθμα ανταλλακτικά που απαιτεί η συντήρηση ενός laser εκτυπωτή – oι κλάδοι που μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνολογία εκτύπωσης RIPS είναι πολυάριθμοι», τονίζει η κ. Γεωργίου.  

Ειδικότερα σε επιχειρήσεις με υψηλές απαιτήσεις και ανάγκη προαγοράς και αποθήκευσης αναλωσίμων στον χώρο της εταιρείας, όπως ναυτιλιακές και logistic εταιρείες ή πολυεθνικές που προμηθεύονται και αποστέλλουν αναλώσιμα στα γραφεία τους σε διαφορετικές χώρες, με το κόστος της αποστολής να είναι συχνά μεγαλύτερο από το κόστος του ίδιου του μελανιού. Ταυτόχρονα, με τους Epson Workforce Pro RIPS επωφελείται και ο μεταπωλητής με μικρότερα κόστη αποστολών και διαχείρισης, δεδομένης της πολύ μεγάλης επάρκειας μελανιών στους εκτυπωτές (ως 84.000 σελίδες).

 

«Μετά από πολυάριθμες εγκαταστάσεις τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία inkjet παρουσιάζει σαφή άνοδο καθώς προσφέρει ξεκάθαρες λύσεις, στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς» σημειώνει η κ. Γεωργίου. Εκτός από την εντυπωσιακά μεγάλη επάρκεια, και η συνακόλουθη μειωμένη ανάγκη παρέμβαση χρήστη έως και 98%, τις επιχειρήσεις ‘κερδίζει’ και η εξαιρετική ευκρίνεια. «Πολύ σημαντική είναι επίσης, η χρήση pigment μελανιών, ανεξίτηλων, που προσφέρουν μεγάλη διάρκεια ζωής και εκτυπώσεις που σε ιδανικές συνθήκες μπορούν να διατηρηθούν για έως και 400 χρόνια (!), σύμφωνα με πιστοποίηση από την εταιρεία ερευνών Wilhelm Imaging», επισημαίνει η ίδια.

 

Αυτή τη σύσταση (pigment) διαθέτουν όλα τα μελάνια που χρησιμοποιούν οι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet, EPSON WorkForce Pro, EPSON WorkForce Pro RIPS και EPSON WorkForce Enterprise , οι οποίοι υποστηρίζουν ταχύτητες έως 100 σελίδες το λεπτό, με χαμηλό κόστος ανά σελίδα, καθώς και μειωμένα απορρίμματα και κατανάλωση ενέργειας έως 99% και 96% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τους εκτυπωτές laser. Τα πλεονεκτήματα οφείλονται στην κεφαλή εκτύπωσης PrecisionCore που αναπτύχθηκε από την Epson για να προσφέρει αξιοπιστία, μείωση της σπατάλης πόρων και μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

 

Μάθετε περισσότερα στο www.epson.gr/advantage-inkjet

 

 

Οι τάσεις στον κλάδο των αναλωσίμων εκτυπωτών

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την επικράτηση κάποιων τάσεων στο τοπίο του print, οι οποίες αφορούν νέες τεχνολογίες, και οι οποίες βρίσκουν έρεισμα στις επιχειρήσεις μικρού και μεγάλου μεγέθους. Ας δούμε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες.

 

Ανακύκλωση και ανακατασκευή

Η ανακύκλωση και η επανακατασκευή μελανιού και toner δεν είναι τόσο πρόσφατη τάση, αλλά γίνεται ολοένα και πιο σημαντική στους πελάτες όταν ψωνίζουν αναλώσιμα για τις συσκευές τους. Έχοντας αυτό κατά νου, οι κατασκευαστές παραμένουν στρατηγικά επικεντρωμένοι στο να μειώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των προϊόντων τους με σεβασμό στην ανακύκλωση. Οι περισσότερες εταιρείες κατασκευής έχουν ειδικά προγράμματα ανακύκλωσης για τα cartridges τους, αποσκοπώντας στη μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος.

 

Προγράμματα συνδρομής / συμβολαίου αναπλήρωσης αναλωσίμων

Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις έχουν γίνει πολύ πιο ευαίσθητοι στο θέμα του κόστους αντικατάστασης αναλωσίμων. Ως αποτέλεσμα, οι κατασκευαστές και οι retailers έχουν αναπτύξει πληθώρα προγραμμάτων που αντιμετωπίζουν τα ζητήματα αυτά, τα οποία ταυτόχρονα έχουν ως αποτέλεσμα να ωθήσουν τους καταναλωτές στην αγορά γνήσιων OEM μελανιών σε σταθερή βάση.

Κάποια από τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν μια βασική μηνιαία συνδρομή, οπότε οι πελάτες μπορούν να προσαρμόσουν το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των αναλωσίμων στον χώρο τους βάσει των ιδιαίτερων αναγκών τους. Ένα διαφορετικού τύπου πρόγραμμα είναι εκείνο χάρη στο οποίο οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν τις προμήθειες σε μελάνι βάσει του αριθμού εκτυπώσεών τους. Το αποτέλεσμα στην περίπτωση αυτή είναι το μειωμένο μηνιαίο κόστος, σε σύγκριση με την αγορά μεμονωμένων cartridges. Συν τοις άλλοις, το πρόγραμμα αυτό ελέγχει αυτόματα τα επίπεδα μελανιού και αναλαμβάνει την αποστολή στην επιχείρηση των cartridges όποτε τα χρειάζεται.

Τα προγράμματα αυτά έχουν κάτι κοινό: Είναι σχεδιασμένα να βοηθήσουν τους πελάτες τους να διαχειριστούν τις προμήθειές τους, σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσουν τις ανάγκες σε αναλώσιμα, με τον απαιτούμενο χρόνο και το κόστος. Ταυτόχρονα, η τάση αυτή έχει βοηθήσει τους κατασκευαστές και τους μεταπωλητές να βελτιώσουν την κερδοφορία τους, διασφαλίζοντας πως οι πελάτες θα συνεχίζουν να παραγγέλνουν τις προμήθειές τους σε τακτική βάση.

Τέλος, θα αποτρέψει τους πελάτες από το να αγοράζουν μη αυθεντικά αναλώσιμα από τρίτους, κάτι που πλήττει οικονομικά τους κατασκευαστές εκτυπωτών και έχει και επιπτώσεις σε θέματα ποιότητας. Η τάση προγραμμάτων συνδρομής/ συμβολαίου φαίνεται πως κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο στην εταιρική στρατηγική, μιας και η πλειονότητα των καταναλωτών και των επιχειρήσεων αγοράζουν τα αναλώσιμά τους σε μεγάλο ποσοστό online.

 

Επαναγεμιζόμενα μελάνια

Η αγορά του refill έχει περάσει αρκετά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια των παρελθόντων ετών, αλλά η λογική παραμένει σταθερή όσον αφορά τον παγκόσμιο κλάδο προμήθειας αναλωσίμων. Η υπηρεσία αυτή προσφέρει στους πελάτες μια χαμηλού κόστους επιλογή, αλλά όπως θα δούμε στη συνέχεια, όχι και τόσο αξιόπιστη, αποδοτική, ενώ μακροπρόθεσμα αποδεικνύεται και αντιοικονομική, ιδίως για τις επιχειρήσεις. Μπορεί για μεμονωμένους καταναλωτές το refilling να παραμένει μια δημοφιλής μέθοδος, αλλά σταδιακά τείνει να περιοριστεί, καθότι τα μειονεκτήματά της σε βάθος χρόνου είναι σαφώς περισσότερα σε σχέση με το πρόσκαιρο όφελος.

 

Άρθρο του Κωνσταντίνου Ευθυμίου

Αξιοπιστία, ανταγωνιστικότητα, εξυπηρέτηση

Κωνσταντίνος Ευθυμίου
Γενικός Διευθυντής Ιάσων Πληροφορική ΑΕ

Καταγράφοντας πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο της διανομής αυθεντικών αναλωσίμων, παραμένουμε πιστοί στο αρχικό όραμα των ιδρυτών της εταιρείας, για την διατήρηση ηγετικού ρόλου στη συγκεκριμένη αγορά.

To printing/imaging για τον τελικό χρήστη αποτελεί έναν τρόπο επικοινωνίας, παρουσίασης και κατανόησης πληροφοριών που αποτυπώνονται σε ρητή μορφή. Δεν είναι ανταγωνιστικό industry απέναντι με αυτό που συνηθίζουμε να λέμε online. Η ανάγκη επικοινωνίας είναι αυξανόμενη και συμπαρασύρει όλες τις μορφές. Κυρίαρχη είναι η εκτύπωση.

Είτε μιλάμε για παρουσίαση, ενημέρωση, διαφήμιση και προβολή, είτε μιλάμε για αρχειοθέτηση ή τήρηση διαδικασιών για επαγγελματική ή οικιακή χρήση, η εκτύπωση είναι μια διαχρονική ανάγκη, η οποία παραμένει επί σειρά ετών σταθερά αναπτυσσόμενη. Και αυτή η ανάπτυξη – όπως τουλάχιστον δείχνει η αγορά –  δεν ανακόπτεται από online η cloud λύσεις. Το print και το online είναι συμπληρωματικές αγορές και όχι αντικρουόμενες.

 

Αυτή τη στιγμή, στην Ιάσων Πληροφορική, συντηρούμε και εμπορευόμαστε πάνω από 5.000 κωδικούς αυθεντικών αναλωσίμων (μελανιών και toner) και διανέμουμε επίσημα, με συνέπεια, υπευθυνότητα και ανταγωνιστικότητα, γνήσια αναλώσιμα για τους σημαντικότερους κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Παράλληλα προσφέρουμε λύσεις που σχετίζονται με εκτυπωτές, ανταλλακτικά εκτυπωτών αλλά και χαρτιά εκτύπωσης, επεκτείνοντας έτσι το εύρος των υπηρεσιών μας.

 

Με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και καλών πρακτικών σε αυτό που αποκαλούμε «every day business», στοχεύουμε στην παροχή υπεύθυνων και αξιόπιστων υπηρεσιών στους πελάτες μας. Και πέρα από την πολυετή εμπειρία και τα μερίδια αγοράς που έχουμε κατακτήσει, είναι επίσης κομβικό για την εξέλιξή μας ότι έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών μας, διατηρώντας συνεργασίες που εμπεριέχουν τα χαρακτηριστικά, της συνέπειας και του αμοιβαίου οφέλους. Δικαίως έχουμε χαρακτηριστεί ως ένας από τους βασικότερους συνεργάτες των μεταπωλητών του κλάδου.

 

Βασικός μας στόχος δεν είναι μόνο να διευρύνουμε το προϊοντικό μας portfolio, αλλά να προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες, τόσο σε μεταπωλητές, όσο και πελάτες μας, που προσφέρουν υπηρεσίες υποστήριξης ή υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων (MPS).

Σε αυτή την προσπάθεια, εξέχοντα και ιδιαίτερο ρόλο παίζουν οι άνθρωποι μας. Η εμπειρία και ο επαγγελματισμός των ανθρώπων μας, αλλά και η πελατοκεντρική νοοτροπία της εταιρείας, έχουν απτό αποτέλεσμα σε όλα τα στάδια στη διανομή αυθεντικών αναλωσίμων στην ελληνική αγορά και το εξωτερικό, εξασφαλίζοντας:

•  διαθέσιμο στοκ

•  άμεση κάλυψη των αιτημάτων των πελατών

•  έγκαιρη και έγκυρη αποστολή

•  ανταγωνιστικές τιμές

•  λανσάρισμα προσφορών και ειδικών ενεργειών

 

Οι δυνατότητες της Ιάσων Πληροφορική, έχουν επιτρέψει στην εταιρεία να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά για πάνω από 3 δεκαετίες στη διανομή αυθεντικών αναλωσίμων, καταγράφοντας σταθερή πορεία εξέλιξης και βελτίωσης ακόμη και σε πολύ δύσκολες περιόδους.

Δημιουργώντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πελάτες – συνεργάτες μας, είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση και ανάγκη στη διανομή αυθεντικών αναλωσίμων, και όχι μόνο. Το μέλλον είναι υποσχόμενο και μένει να δούμε πολλά νέα προϊόντα στην γκάμα μας προσθέτοντας υπεραξία στην συνεργασία με τους πελάτες μας.

 

Άρθρο του Χαράλαμπου Καραΐσκου

Αυθεντικά αναλώσιμα Brother από την Intersys: Ποιότητα & οικονομία

Χαράλαμπος Καραΐσκος, Product Manager Business, Imaging & Professional Print στην Intersys

Στην εποχή της ψηφιοποίησης που η ανάγκη για εκτύπωση θα έπρεπε να μειώνεται, η αγορά των αναλωσίμων αυξάνεται με μικρούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, δείχνοντας τη δυναμική του κλάδου. Η απειλή του μη γνήσιου αναλώσιμου ανάγκασε τις εταιρίες να επαναπροσδιορίσουν την εμπορική τους πολιτική για το κανάλι όσο και για τον τελικό καταναλωτή, της αγοράς εταιρικό η οικιακό.

 

Η Intersys επίσημος αντιπρόσωπος της Brother στην Ελλάδα, έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία της αγοράς από μη γνήσια αναλώσιμα.

Με το πρόγραμμα Brother P-Toner Loyalty Program, επιλεγμένοι συνεργάτες που συμμετέχουν σε αυτό έχουν πρόσβαση στα ειδικά Contractual αναλώσιμα συμβολαίων και μπορούν να προσφέρουν MPS λύσεις στους συνεργάτες τους, με όφελος μεγαλύτερο από  40% στην αρχική τιμή του αναλώσιμου, καθώς και με πολλά ακόμη ανταποδοτικά οφέλη που προσφέρει η Intersys στους συνεργάτες της.

 

Αναλώσιμα μελάνης

Αν και η αγορά μελανιού εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη στα αναλώσιμα, το μερίδιό της έχει αρχίσει σταδιακά να μειώνεται. Η Brother με την ανάπτυξη προϊόντων Ink Tank (Τ series) αλλά και P-Inks, προσφέρει προϊόντα και λύσεις με δοχεία μελάνης υψηλής και πολύ υψηλής απόδοσης, καθιστώντας τα Brother προϊόντα πολύ ελκυστικά σε εταιρικό ή οικιακό περιβάλλον

 

Αναλώσιμα γραφίτη

Παρότι η αγορά γραφίτη δεν δείχνει να επηρεάζεται από την επίδραση του ψηφιακού μετασχηματισμού, φαίνεται να απειλείται κυρίως από τα non-genuine προϊόντα.

Η Brother, ως παραδοσιακή Ιαπωνική εταιρία, δίνει έμφαση στην ποιότητα και μπορεί να εγγυηθεί την καλή λειτουργία του εκτυπωτή με τα αποδεδειγμένα καλύτερης ποιότητας  αυθεντικά αναλώσιμα Brother τα οποία εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και εκτυπώσεων.

 

Σε ανεξάρτητες δοκιμές από το εργαστήριο Buyers Lab, 2018, τα αναλώσιμα Brother πέρασαν όλες τις δοκιμές με ποσοστό επιτυχίας 100% και απέδειξαν ότι προσφέρουν εικόνες εξαιρετικής ποιότητας με ευρύτερο φάσμα χρωμάτων και αξιόπιστες αποδόσεις σελίδων.

Η Brother βασιζόμενη  στη μακροχρόνια εμπειρία της Intersys κάνει εφαρμογή στο κανάλι το Brother P-Toner Loyalty Program, με αιχμή την αξιοπιστία και τεχνογνωσία των έμπειρων συνεργατών, καθώς και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

 

Ήδη πολλές επιχειρήσεις και οργανισμοί έχουν επιλέξει τα P αναλώσιμα της Brother για τις ανάγκες τους και έχουν επωφεληθεί με μείωση του εκτυπωτικού κόστους.

H Intersys ως παραδοσιακός διανομέας προστατεύει το κανάλι και τους συνεργάτες της και ταυτόχρονα η αξιοπιστία των προϊόντων Brother με το ανανεωμένο fleet management software, BRAdmin 4, εγγυάται υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

 

Αυθεντικά και συμβατά μελάνια

Να ξεκινήσουμε αναφέροντας πως τα αυθεντικά μελάνια είναι γνωστά και ως ΟΕΜ (Original Equipment Manufacturer) και οι τιμές τους είναι καθορισμένες από τους κατασκευαστές τους. Από την άλλη, ένα συμβατό ή generic μελάνι είναι ουσιαστικά ένα αντίγραφο του αυθεντικού cartridge, το οποίο έχει φτιαχτεί από τρίτο κατασκευαστή. Όσον αφορά την τρίτη κατηγορία, των λεγόμενων remanufactured μελανιών, η λογική είναι η εξής: Τα χρησιμοποιημένα cartridges συλλέγονται από τους κατασκευαστές μελανιών, καθαρίζονται, επεξεργάζονται και ξαναγεμίζουν με μελάνι ή toner. Πρόκειται κατά βάση για οικονομική εναλλακτική λύση, που έχει απήχηση κυρίως σε μεμονωμένους καταναλωτές.

 

Οι μικρομεσαίες και οι μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν εκτυπωτικές συσκευές για τις ανάγκες τους, θα πρέπει να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες αναλωσίμων κάθε χρόνο. Είναι σίγουρα δελεαστική η δυνατότητα εξοικονόμησης χρημάτων, μέσω της αγοράς συμβατών toner cartridges για τις συσκευές. Αλλά σε βάθος χρόνου, αυτή η προοπτική μπορεί να μην είναι η καλύτερη για τις ανάγκες της επιχείρησης. Αντ’ αυτού, η χρήση αυθεντικών μελανιών αποτελεί τη βέλτιστη λύση, για τους ακόλουθους λόγους.

 

Συμβατότητα συσκευών/ μελανιών

Τα αυθεντικά μελάνια και toners είναι κατασκευασμένα από την ίδια εταιρεία που έχει φτιάξει τον εκτυπωτή. Η χρήση των μελανιών αυτών θα έχουν ως αποτέλεσμα την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Τα generic μελάνια, ως εναλλακτική λύση, είναι φτιαγμένα από τρίτους κατασκευαστές ώστε να είναι συμβατά με τους εκτυπωτές που υποστηρίζουν. Αν και μπορεί να είναι καλής ποιότητας, είναι απίθανο να διαθέτουν την ίδια ακρίβεια, όπως εκείνα που είναι σχεδιασμένα από τον κατασκευαστή των συσκευών που διαθέτει η επιχείρηση για χρήση σε αυτά ακριβώς τα μηχανήματα.

 

Χρωματική ποιότητα εκτυπώσεων

Κάποιες εκτυπώσεις, ιδίως οι φωτογραφικού επιπέδου (banners, διαφημιστικά φυλλάδια, παρουσιάσεις κ.ο.κ.) απαιτούν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, μιας και σε διαφορετική περίπτωση οι ατέλειες στο τελικό αποτέλεσμα θα γίνουν εμφανείς. Η χρωματική ποιότητα είναι σαφώς ανώτερη και πιο αξιόπιστη όταν χρησιμοποιούνται αυθεντικά μελάνια ή toners που προτείνονται από τον κατασκευαστή του εκτυπωτή.

 

Συνολική ποιότητα εκτυπώσεων

Τα αυθεντικά μελάνια και toners από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησής τους ως το τέλος της διάρκειας ζωής τους, προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης και αξιόπιστες επιδόσεις, ενώ αναδεικνύονται σε οικονομική λύση μεσοπρόθεσμα. Και αυτό γιατί τα συμβατά μελάνια, σε βάθος χρόνου, θα αυξήσουν τις δαπάνες εκτύπωσης, μιας και τα αποτελέσματα θα είναι φτωχά, με συνέπεια απώλεια σε χαρτί. Εφόσον η επιχείρηση στοχεύει στο ποιοτικό αποτέλεσμα, τα high-yield cartridges προσφέρουν μεγαλύτερη αξία, μιας και δεν χρειάζεται να αλλάζουν τόσο συχνά. Από την άλλη πλευρά, εφόσον οι εκτυπωτικές ανάγκες είναι μικρότερες, τότε ίσως είναι προτιμότερη η επιλογή low-yield toner cartridges.

 

Απόδοση μελανιών

Σύμφωνα με έρευνες ανεξάρτητων αναλυτών, τα αυθεντικά μελάνια εκτυπώνουν, κατά μέσο όρο, 50% περισσότερες σελίδες από τα επαναγεμιζόμενα, τα καινούργια αλλά και τα ανακατασκευασμένα cartridges άλλων εταιρειών. Πιο συγκεκριμένα, έχει υπολογιστεί πως εφόσον μια επιχείρηση επιθυμεί να εκτυπώσει τον ίδιο αριθμό σελίδων που παράγουν 4 αυθεντικά cartridges μιας εταιρείας, θα πρέπει να αγοράσει και να χρησιμοποιήσει 6 μη αυθεντικά κάποιου τρίτου κατασκευαστή.

 

Ανακυκλώσιμα αυθεντικά μελάνια

Δεδομένου πως οι μεγάλοι κατασκευαστές υπολείπονταν σε αυτό το θέμα κατά το παρελθόν, έχουν γίνει εσχάτως κινήσεις να ανταποκριθούν στις σύγχρονες περιβαλλοντικές ανησυχίες, με προγράμματα ανακύκλωσης που συνεισφέρουν σημαντικά σε αυτό. Η ανακύκλωση των toner cartridges, μετά το πέρας της χρήσης τους είναι σαφώς ευεργετική για το περιβάλλον.

Από την άλλη, μπορεί η επαναχρησιμοποίηση να είναι μια καλή πρακτική, αλλά η ανακύκλωση είναι ακόμα καλύτερη. Γι’ αυτό, τα ανακατασκευασμένα και επαναγεμιζόμενα δοχεία μελάνης δεν είναι τόσο φιλικά προς το περιβάλλον όσο φαίνεται εξαρχής. Μιας και τα επαναχρησιμοποιημένα δοχεία δεν έχουν πάντα την ίδια απόδοση, μερικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει κάποια προγράμματα επιστροφής και ανακύκλωσης, τα οποία προσφέρουν μια απλή και πρακτική διαδικασία ανακύκλωσης των αυθεντικών αναλώσιμων.

 

Θέματα εγγύησης και δυσλειτουργίας

Ορισμένα συμβατά μελάνια είναι δυνατόν να φράξουν τις κεφαλές εκτύπωσης κατά τη διάρκεια της χρήσης, με αποτέλεσμα οι εκτυπωτές να τεθούν εκτός λειτουργίας λόγω σοβαρών ελαττωμάτων στην ποιότητα εκτύπωσης. Μάλιστα, τα προβλήματα αυτά δεν είναι συχνά δυνατό να αποκατασταθούν, ακόμα και μετά την εκτέλεση επανειλημμένων διαδικασιών καθαρισμού των κεφαλών εκτύπωσης με χρήση αυθεντικών δοχείων μελάνης. Το συμπέρασμα είναι πως οι εκτυπωτές που χρησιμοποιούν μη αυθεντικά μελάνια είναι δυνατόν να παρουσιάσουν μόνιμη βλάβη εξαιτίας της χρήσης δοχείων μελάνης άλλων εταιρειών, και αυτό μεταφράζεται σε καθυστερήσεις και έξοδα.

Τα αυθεντικά μελάνια έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργούν σε συνδυασμό με συγκεκριμένους εκτυπωτές. Με αυτόν τον τρόπο, η επιχείρηση θα απολαμβάνει αξιόπιστη απόδοση, ενώ θα είναι βέβαιη πως οι συσκευές της δεν θα παρουσιάσουν κανένα πρόβλημα. Η χρήση συμβατών, ανεπίσημων αναλωσίμων είναι πάντα πιθανό να προκαλέσει ζημιά στις συσκευές, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εγγύηση του προϊόντος.

 

Εξοικονόμηση πόρων

Η αγορά του σωστού εξοπλισμού εξαρχής σημαίνει πως η επιχείρηση τελικά θα εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο από το να πρέπει να αντικαταστήσει τα χαμηλότερης ποιότητας cartridges που έχει αγοράσει, εφόσον δεν ανταποκρίνονται στα υψηλής ποιότητας πρότυπα που έχει θέσει. Η αγορά των ποιοτικών αυθεντικών μελανιών θα εξαλείψει τις όποιες δυσκολίες πιθανόν να προκύψουν. Τα αυθεντικά μελάνια είναι σχεδιασμένα για να ταιριάζουν ιδανικά στον εκτυπωτή σας, προσφέροντας τα καλύτερα αποτελέσματα. Διάφορες ανεξάρτητες έρευνες δείχνουν πως τα καινούργια συμβατά μελάνια παρουσιάζουν περισσότερες πιθανότητες αποτυχίας σε σχέση με τα αυθεντικά. Αυτό συνεπάγεται περισσότερο χρόνο downtime για τα εκτυπωτικά συστήματα, δυσφορία στο προσωπικό και πρόσθετες δαπάνες για την επιχείρηση.

 

 

Άρθρο της Εύης Γεωργούλη

Τα best seller προϊόντα της Kyocera ενισχύονται διαρκώς!

Εύη Γεωργούλη,
Kyocera Product Manager

H Kyocera Document Solutions ενισχύεται ανανεώνοντας τα best seller προϊόντα της. Παράλληλα, παραμένει πιστή στην φιλοσοφία της να προσφέρει όσο το δυνατό μεγαλύτερα επίπεδα παραγωγικότητας και αποδοτικότητα λογισμικού, διαθέτοντας ταυτόχρονα το χαμηλότερο εφικτό κόστος λειτουργίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο εκτυπωτή της σειράς Ecosys P3155dn, που κάνει το γραφείο ακόμα πιο βιώσιμο και αποδοτικό.

Πρόκειται για ένα πολύ παραγωγικό και συμπαγή μονόχρωμο εκτυπωτή που απευθύνεται σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση με δυναμικές ομάδες εργασίας, καλύπτοντας όλο το φάσμα από μικρά έως μεγάλα γραφεία. Διαθέτει υψηλή ταχύτητα εκτύπωσης 55 σελίδων ανά λεπτό και χρόνο για πρώτη εκτύπωση μόνο 4,5 δευτερολέπτων. Όμως, τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα δεν σταματούν εκεί. Είναι φιλικό ως προς το περιβάλλον διαθέτοντας εξαρτήματα μεγάλης διάρκειας ζωής (drum και developer για 3 χρόνια ή 500,000 σελίδες) με ταυτόχρονη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ενώ παράλληλα μειώνει το λειτουργικό κόστος του χρήστη σε σχεδόν μηδενικό. Επιπλέον, διαθέτει toner high yield έως και 25.000 σελίδων Α4.

 

Όσον αφορά στο toner, ο original γραφίτης Kyocera εξασφαλίζει ότι το drum unit θα έχει την καλύτερη απόδοση και διασφαλίζεται στο 100% ο χρόνος λειτουργίας του μηχανήματος. Μάλιστα, κάποιοι χρήστες επιλέγουν μη αυθεντικό γραφίτη για τους εκτυπωτές τους, οι οποίοι συχνά αποτελούνται από κατώτερης ποιότητας πρώτες ύλες για λόγους εξοικονόμησης κόστους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η χαμηλής ποιότητας σύσταση τους, έχει συχνά ως αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα όπως ξεθωριασμένες εκτυπώσεις, κηλίδες ή ραβδώσεις στην εκτύπωση. Έτσι, ο χρήστης οδηγείται στην επανεκτύπωση εγγράφων σπαταλώντας γραφίτη, χαρτί και φυσικά χρόνο. Όλα αυτά συντελούν σε μεγαλύτερο κόστος κτήσης και μείωση της παραγωγικότητας.

Η χρήση των αυθεντικών toners Kyocera εξασφαλίζουν τελικά, την λειτουργία της επιχείρησης στο χαμηλότερο δυνατό κόστος, παρέχοντας εγγυημένο αριθμό εκτυπώσεων και κυρίως υψηλής ποιότητας. Όλη αυτή η διαδικασία, δημιουργεί ένα ασφαλέστερο περιβάλλον εργασίας, καθώς προάγει τις πράσινες λύσεις εκτύπωσης.

 

O Ecosys P3155dn ενδείκνυται, επίσης, για λύσεις MDS (Managed Document Solutions). Τα υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας και αποδοτικότητας μέσω της εύκολης διαχείρισης του,  σε συνδυασμό με τις λύσεις και υπηρεσίες MDS, τον καθιστούν αναμφισβήτητα αξιόπιστο για να καλύψει τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών πελατών.

 

Ο Ecosys P3155dn είναι άμεσα διαθέσιμος στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο συνεργατών και σημεία πώλησης της Kyocera.

 

Άρθρο του Νίκου Μπακάλη

Brother: Συνολική κάλυψη για print supplies & print solutions

Νίκος Μπακάλης, Head of Greek Office SiliconBlue (Brother-Hellas.gr)

H SiliconBlue Corp. Ltd (www.brother-hellas.gr), ως επίσημος αντιπρόσωπος των μηχανών γραφείου Brother (www.brother.com) από το 2003 για Ελλάδα και Κύπρο, στο γενικότερο πλαίσιο ολοκληρωμένων print solutions, καλύπτει όλες τις όλες τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών και συνεργατών της, σε ότι αφορά τα print supplies.

 

Ειδικότερα, η Brother με την συνολική γκάμα των προϊόντων τη, καλύπτει κάθε ανάγκη για οικονομικό, ποιοτικό, ασφαλές, εύκολο και περιβαλλοντικά βιώσιμο printing προσφέροντας τα εξής:

 

•  Αυθεντικά αναλώσιμα μεγάλης χωρητικότητας, εξοικονόμησης κόστους που χρησιμοποιούνται από μεγάλη γκάμα μηχανημάτων Brother (laser και inkjet) και προσφέρονται σε ειδικές τιμές στο πλαίσιο συμφωνιών, δίνοντας τη δυνατότητα στους μεταπωλητές μας για μακροχρόνιες συνεργασίες με τους πελάτες τους. Τα αναλώσιμα αυτά προσφέρονται και σε λύσεις MPS.

 

•  Μηχανήματα με αυθεντικά επαναγεμιζόμενα μελάνια, όπως τα πολυμηχανήματα Brother MFC-T 910DW (4 σε 1), DCP-T 510W (3 σε 1) κ.ά.

 

•  Μηχανήματα βραβευμένα για την ποιότητα, τον σχεδιασμό και την απόδοσή τους (π.χ. BLI Buyers Lab Pick, iF Design Award κ.ά.), όπως το μονόχρωμο laser all-in-one με ταχύτητα εκτύπωσης 50ppm Brother MFC-L6900DW, το έγχρωμο laser all-in-one MFC-L9570CDW κ.ά., τα οποία είναι σε θέση να χρησιμοποιούν και αναλώσιμα μειωμένου κόστους.

 

•  Μηχανήματα με ενσωματωμένες δυνατότητες για λύσεις MPS με αναλώσιμα εξοικονόμησης κόστους αλλά και ενσωματωμένα χαρακτηριστικά για secure printing (π.χ. NFC Reader, εισαγωγή PIN κ.λπ.).

 

•  Καινοτόμα μηχανήματα για εύκολη εκτύπωση και υποστήριξη ειδικών αναγκών, όπως για παράδειγμα ο φορητός εκτυπωτής έγχρωμων ετικετών χωρίς μελάνι Brother VC-500.

 

•  Φορητοί εκτυπωτές για χρήση από κάθε σημείο καθώς και για κάθετες λύσεις, όπως οι σειρές Brother PJ-700, RJ-4000 σειρά κ.ά.

 

•  Μηχανήματα για εκτυπώσεις wide-format, όπως τα Α3 έγχρωμα πολυμηχανήματα inkjet, τα Brother MFC-J 5945 DW, MFC-J 6945 DW κ.α., με δυνατότητα χρήσης αναλωσίμων εξοικονόμησης κόστους αλλά και δυνατότητα εκτύπωσης διπλής όψης σάρωση και αντιγραφή κ.λπ.

 

•  Μηχανήματα σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταναλώνουν χαμηλή ενέργεια σε κατάσταση αναμονής και κατά συνέπεια με μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Συνολικά, οι διεθνώς βραβευμένες μηχανές γραφείου Brother, καλύπτουν όλες τις ανάγκες στον τομέα της εκτύπωσης και η SiliconBlue Corp. Ltd που τις αντιπροσωπεύει επίσημα σε Ελλάδα και Κύπρο, προσφέρει υψηλού επιπέδου λύσεις τόσο για τους συνεργάτες όσο και για τους τελικούς πελάτες, με στόχο να αποτελέσουν την πρώτη επιλογή στο χώρο της εκτύπωσης.

 

Η παγκόσμια αγορά αναλωσίμων 

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα αγοράς της Transparency Market Research με τίτλο «Specialty Printing Consumable Product Market – Global Industry Analysis, Size, Share, Growth, Trends, and Forecast, 2016–2026», η παγκόσμια αγορά αναλωσίμων αναμένεται να φτάσει σε αξία τα 130,17 δις ως το 2026. Από πλευράς αξίας, η αγορά αναμένεται να επεκταθεί με μέσο ετήσιο όρο ανάπτυξης της τάξης του 4,5% κατά τη διάρκεια της περιόδου από το 2018-2026.

Η αύξηση στη χρήση των αναλωσίμων εκτυπωτών στα γραφεία και στις επιχειρήσεις, καθώς και η ανάγκη για μεγάλης έκτασης printing αναμένεται να οδηγήσουν την αγορά κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής. Συγκεκριμένα, η επέκταση του κλάδου ψηφιακής εκτύπωσης σε ύφασμα αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της εφαρμογής της ψηφιακής τεχνολογίας εκτύπωσης στο κοντινό μέλλον. Η κατασκευή, ανάπτυξη και επέκταση υποδομών όπως είναι τα κολέγια, τα σχολεία και τα ξενοδοχεία πιθανότατα θα προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά των εξειδικευμένων αναλωσίμων στα επόμενα χρόνια.

 

Συγκεκριμένα, τα toner αναμένεται να αποτελέσουν κυρίαρχο segment στην αγορά των εξειδικευμένων αναλωσίμων εκτύπωσης. Τα toners χρησιμοποιούνται στα fax, στα φωτοτυπικά και στους laser εκτυπωτές αλλά και στα printer cartridges που απαιτούν dry toners, ενώ τα liquid toners χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα για βιομηχανική εκτύπωση. Η υιοθέτηση λιγότερο χρονοβόρων τεχνολογιών εκτύπωσης και λιγότερο δαπανηρών τεχνικών έχουν αποδειχθεί σημαντική τάση στην αγορά.

Ο κλάδος της φλεξογραφικής εκτύπωσης της αγοράς ειδικών εκτυπωτικών αναλωσίμων αναμένεται να επεκταθεί με σταθερό ρυθμό περίπου 4,7% κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η φλεξογραφική εκτύπωση χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία συσκευασίας λόγω της ευελιξίας εκτύπωσης σε υλικά όπως το χαρτόνι συσκευασίας και το αλουμινόχαρτο. Επιπλέον, με όρους εφαρμογής, οι κλάδοι του office και enterprise αναμένεται να επεκταθούν σε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4,7%. Πρόκειται για ένα σημαντικό τμήμα της αγοράς εξειδικευμένων αναλωσίμων εκτύπωσης όσον αφορά τα έσοδα. Η αύξηση του αριθμού των εγκαταστάσεων εκτυπωτών και η βελτίωση της ψηφιακής τεχνολογίας είναι πιθανό να κυριαρχήσουν στον τομέα.

 

Η αγορά εξειδικευμένων αναλώσιμων εκτύπωσης στην Ασία και τη Νότια Αμερική αναμένεται να επεκταθεί ταχύτατα κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης. Η ανάπτυξη της αγοράς Ασίας-Ειρηνικού αποδίδεται στην επέκταση της βιομηχανίας συσκευασίας στην Ιαπωνία και την Κίνα λόγω της αύξησης του αριθμού των παντοπωλείων και της δημοτικότητας των ετοίμων γευμάτων στις χώρες αυτές. Η αγορά στην περιοχή αναμένεται να επεκταθεί με CAGR 4,8% κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης. Η αγορά της Βόρειας Αμερικής αναμένεται να επεκταθεί με CAGR 4,5% από το 2018 έως το 2026. Η έλευση της 3D εκτύπωσης και της υιοθέτησής της στον κατασκευαστικό κλάδο έχει φέρει επανάσταση στην κατασκευαστική βιομηχανία των ΗΠΑ. Η αύξηση της ζήτησης ειδικών αναλωσίμων εκτύπωσης από τον βιομηχανικό τομέα είναι πιθανό να ενισχύσει την αγορά στο εγγύς μέλλον.

 

Οδηγημένη από την αυξημένη ζήτηση inkjet και ασύρματων εκτυπωτών, η παγκόσμια αγορά αναλωσίμων αναμένεται να αγγίξει σε αξία τα 33 δις δολάρια ως το 2020, σύμφωνα με τη διεθνή εταιρεία ερευνών Technavio.

Στην έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία αποκαλύπτεται πως το ΟΕΜ segment κυριαρχεί στην αγορά, με μερίδιο που αντιστοιχούσε στο 82% μέσα στο 2016. Παράγοντες όπως η ολοένα και περισσότερο διευρυμένη αντίληψη και παραδοχή των επιχειρήσεων και των χρηστών πως τα ΟΕΜ αναλώσιμα είναι αξιόπιστα, ανθεκτικά και υψηλής ποιότητας, έχουν ως συνέπεια το OEM segment να συνεχίσει να οδηγεί την αγορά για πολλά ακόμα χρόνια.

Η έρευνα της Technavio παρουσιάζει ενδιαφέροντα ευρήματα, τα οποία όμως διαφοροποιούνται σε σχέση με εκείνα άλλων εταιρειών που ορίζουν την αξία του κλάδου των αναλωσίμων να υπερβαίνει κατά πολύ τα 33 δις δολάρια, αγγίζοντας ακόμα και τα 80 δις. Επιπλέον, άλλοι ερευνητές, πιστεύουν πως το μερίδιο ΟΕΜ της αγοράς αναλωσίμων είναι υψηλότερο του 90% στα έγχρωμα, αλλά και μικρότερο από 75% στα μονόχρωμα μελάνια.

 

Αυξημένη ζήτηση των toner cartridges

Οι αναλυτές της Technavio σε σχετική έρευνα υποστηρίζουν πως οι αυξημένες πωλήσεις των toner cartridges συγκεκριμένα, αποτελούν ένα από τα τρία ανερχόμενα trends παγκοσμίως. Ως ανερχόμενο trend εννοούν κάποιον παράγοντα που έχει θεωρητικά τη δυνατότητα να επηρεάσει την αγορά και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη ή στην παρακμή της. Από τα κορυφαία ανερχόμενα trends που επηρεάζουν την παγκόσμια αγορά, η Technavio ξεχώρισε αυτό ως πρώτο.

Οι αναλυτές δήλωσαν πως η ενσωμάτωση του ΙΤ και η αυτοματοποίηση στον χώρο οδηγούν την αγορά αυτού του κλάδου, ενώ η κατηγορία των toner cartridges επιδρά σημαντικά στην αγορά αυτή καθώς η ζήτηση αυξάνεται, με μέσο ετήσιο όρο ανάπτυξης περίπου 9% μέσα στο τρέχον έτος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αγορά της γραφικής ύλης και προμηθειών αναμένεται να ξεπεράσει τα 191 δις ευρώ μέσα στο 2019, εξαιτίας του ότι οι αναπτυσσόμενες αγορές στον κλάδο αυτό εξελίσσονται σημαντικά. Συγκεκριμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, Γερμανίας, Καναδά, Γαλλίας και Ιαπωνίας, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, αλλά ακολουθούν και εκείνες της Κίνας, της Βραζιλίας, της Ν. Κορέας και της Ινδίας.

 

Οι άλλες δύο βασικές τάσεις που έχουν αναγνωρίσει οι αναλυτές περιλαμβάνουν το λεγόμενο «multichannel marketing» με πολλά διαθέσιμα κανάλια μέσω online και offline, αλλά και η επέκταση μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών. Μια τέταρτη και μικρότερη τάση είναι εκείνη που αφορά την καινοτομία στις συσκευασίες και τα οικολογικά προϊόντα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες και οι οικολογικές προμήθειες, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα επανακατασκευασμένα cartridges. Παρόλο που η ζήτηση για βασισμένα στο έντυπο προϊόντα βρίσκεται σε πτώση στις ανεπτυγμένες αγορές, εξαιτίας της αυτοματοποίησης του κλάδου και του IT integration, οι προοπτικές ανάπτυξης έχουν μεγιστοποιηθεί για τους κατασκευαστές εκτυπωτών και προμηθειών.

Σχετικά άρθρα

Το DNA αλλάζει το… DNA της Cisco

Channel-Manager

H Westnet επεκτείνεται στην Κυπριακή αγορά

Η πρώτη τηλεόραση που τυλίγεται από την LG στη CES

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα