7.3 C
Athens
19/01/2021
Biztech

PowerWalker VFI 1000 TG: Υψηλή απόδοση & αξιόπιστη προστασία

Το VFI 1000 TG της PowerWalker αποτελεί το «μικρό» μοντέλο της σειράς που προσφέρει επαγγελματική προστασία για οικιακά και επαγγελματικά περιβάλλοντα. Η αδιάλειπτη τροφοδοσία προσφέρει τέλεια προστασία σε servers, υπολογιστές, αλλά και συστήματα υψηλής ασφάλειας όπου δεν επιτρέπεται πρόσθετο λογισμικό (για παράδειγμα σε ATMs).

 


 

Το PowerWalker VFI 1000, αλλά και όλη η σειρά που φτάνει μέχρι το 3000 TG διατίθεται με εσωτερικές μπαταρίες και ανιχνεύονται από το λειτουργικό σύστημα ως HID (human interface device) συσκευή τροφοδοσίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτούνται πρόσθετοι drivers και λογισμικό ελέγχου και ως εκ τούτου βρίσκουν εφαρμογή σε μια μεγάλη γκάμα εγκαταστάσεων.

Όπως προαναφέραμε, το συγκεκριμένο UPS διατίθεται με εσωτερική μπαταρία ισχύος 1000VA, ενώ η εταιρία διαθέτει και τη σειρά TGB με εσωτερική μπαταρία και σύνδεση για εξωτερική, αλλά και τη σειρά TGS χωρίς εσωτερικές μπαταρίες που συνοδεύεται από έναν ισχυρό τροφοδοτικό και δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικές μπαταρίες. Η σειρά ξεκινά από τα 1000 και φτάνει μέχρι τα 10.000VA.

 

Η αρχή λειτουργίας διπλού μετατροπέα του PowerWalker VFI 1000 εξαλείφει όλες τις διαταραχές της ηλεκτρικής τροφοδοσίας, ο ανορθωτής μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές το οποίο φορτίζει τις μπαταρίες. Με βάση αυτή την τάση DC, ο μετατροπέας παράγει ένα ημιτονοειδές εναλλασσόμενο AC το οποίο τροφοδοτεί μόνιμα τα φορτία. Συνεπώς, οι υπολογιστές και τα συνδεδεμένα περιφερειακά τροφοδοτούνται εξ ολοκλήρου από την τάση δικτύου και σε περίπτωση διακοπής ενεργοποιούνται οι μπαταρίες.

Η πλήρης φόρτιση των μπαταριών ολοκληρώνεται σε τέσσερις ώρες περίπου, ενώ το UPS λειτουργεί κανονικά και χωρίς πλήρης φόρτιση αν και στην περίπτωση αυτή όπως είναι φυσικό, ο χρόνος λειτουργίας εκτός δικτύου θα είναι μικρότερος.

 

 

Οθόνη LCD

Το μοντέλο PowerWalker VFI 1000 διαθέτει εύχρηστη οθόνη LCD για παρακολούθηση της κατάστασης του UPS σε πραγματικό χρόνο. Ο χρήστης μπορεί να δει ανά πάσα στιγμή την τάση (και τη συχνότητα) εισόδου και εξόδου, πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες, καθώς και την κατάσταση της μπαταρίας και των φορτίων (οι ενδείξεις εμφανίζονται ως ποσοστό).

Επιπλέον, σε περίπτωση οποιουδήποτε σφάλματος, υπάρχει οπτική όσο και ηχητική ενημέρωση.

 

Σύνδεση με υπολογιστή

Το UPS διαθέτει θύρα USB και RS-232 για σύνδεση με υπολογιστή. Μέσω USB προσφέρεται η λειτουργία smart battery που υποστηρίζει HID Power Device Class. Το λειτουργικό σύστημα (Windows, Linux, MacOS) διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία διαχείρισης ενέργειας και παρακολούθησης. Έτσι, όταν ένα UPS συνδεθεί με USB αναγνωρίζεται αυτόματα ως HID UPS Battery. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την εμφάνιση ειδοποίησης κάθε φορά που η μπαταρία πέσει χαμηλά, ή/και να κλείσει αυτόματα ο υπολογιστής. Σημειώνουμε ότι τα UPS που έχουν αυτή τη δυνατότητα είναι ιδανικά για να ρευματοδοτούν NAS δίσκους.

 

WinPower για απόλυτο έλεγχο

Μπορεί, όπως προαναφέραμε, το PowerWalker VFI 1000 να μην χρειάζεται software για να αναγνωριστεί από το λειτουργικό σύστημα, αλλά η BlueWalker διαθέτει το WinPower. Πρόκειται για ένα πανίσχυρο λογισμικό, το οποίο παρέχει ένα φιλικό προς το χρήστη interface για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του UPS. Ανάμεσα στις πολύ χρήσιμες λειτουργίες που προσφέρονται είναι η αυτόματη απενεργοποίηση σε συστήματα πολλαπλών υπολογιστών σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Με το WinPower, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν και να ελέγχουν κάθε UPS στο ίδιο LAN.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ισχύς: 1000VA / 900W

Τύπος: On Line

Τάση εισόδου: 220/230/240VAC

Ένταση εισόδου: 4,9/4,7/4,5A

Τάση εξόδου: 220V/230V/240VAC

Κυματομορφή: Ημιτονοειδής

Χωρητικότητα μπαταρίας: 9Ah

Αυτονομία μπαταρίας: 3,5’ 100% φορτίο, 10,5’ 50% φορτίο

Έξοδοι: 4x IEC 13

Είσοδος: 1x IEC 14

Συνδεσιμότητα: USB, RS232

Βάρος: 9,3 kg.

 

Κατασκευαστής: BlueWalker

Διάθεση: Professional Services, 210-8012207

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 241,85 + ΦΠΑ

Σχετικά άρθρα

Μεγάλο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των ΜΑΝ

dmallas

Πρόταση επαναγοράς ομολόγων από τον ΟΤΕ

Kitriniaris

Νέα συνεργασία για την Targit

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα